Zver? Podla mna sa zver sprava a kona voci svojmu okoliu absolutne lepsie, nez clovek. Dobou . . . ; ono to ludstvo to uz ma v sebe; doba to len zhorsuje a vyplavuje na povrch. Ani nie tak doba ale spolocnost v ktorej zijeme. A spolocnost tvoria zase len ludia.
Teda je to v ludoch, len obcas male v hlbke skryte.
zver sa správa náhodou celkom zaujímavo. Chráni svoje deti a často sa dá stretnúť aj s tým, že mama kačka vychováva malé kura alebo tak. samozrejme sú tu aj kukučky
ale tak všetko závisí od ľudí-od každého jedného. podľa mňa je trápne všetko zhadzovať na dobu. za svoje činy môže každý sáma je smiešne vyhovárať sa, že doba je zlá a preto musíme ísť s dobou
Je to rastúcimi nárokmi doby na uživenie sa. Niektorí ľudia sa tak boja, že sa neuživia, že sa peniaze pre nich stanú najprednejším cieľom. Aj potom, keď ich už majú dosť, sa nezastavia, lebo je to už v nich zakorenené, tá mánia pokračuje. Svoju úroveň, po ktorej kedysi túžili, majú dosiahnutú, ale oni ju chcú často len kvôli svojmu okoliu neustále zvyšovať, stanú sa otrokmi svojho nadbytku peňazí, kopy zbytočných predmetov a rôznych majetkov. Ale na to, aby si tento vysoký štandard udržali potrebujú, aby prameň zisku nevyschol, a tak sa ho snažia všemocne udržiavať. A v tejto fázy mnohokrát u nich nastupuje potreba intríg, podvodov, zrád, udaní, "šliapaní" po hlavách druhých, a to až k hranici bezcitnosti.
Druhou skupinou sú potom asociálne typy ľudí, ktorí ale existovali vždy, ale neviem, či v takej miere ako dnes.
Faktormi, ktoré toto môžu v budúcnosti u človeka vytvárať sú výchova, škola, kamaráti, životné vzory, získavanie a rozvoj názorov na určenie si spôsobu svojho života zahŕňajúcich spôsob vnímania spoločenských tendencií, ľudských hodnôt, či módnych trendov.
Do tohto spôsobu života môže padnúť každý, kto má k tomu vnútorné materialistické "predpoklady", ale môže ho k tomu dohnať aj jeho bezprostredné okolie (manželka, priatelia, rodičia...)
ja si myslim, ze ludia sa prisposobuju dobe. Vela im je dovolene a vela si mozu dovolit. Maju zle vzory a casto zlu vychovu.
Ked ma 18 rocne dievca decko ako ho asi tak moze vychovavat? Ked niekto cely den sedi pred MTV a vsade zo stankov na nas kukaju caspoisy o mode ako sa asi moze mladez spravat? Vsade vidia len to zle a myslia si, ze je to tak dobre a spravne tak sa prisposobia.
Nase skoly im nedaju nic, len papier a potom chudaci nevedia ani co chcu robit. Kazdy sa zenie za niecim, maju megalomanske sny, ktore si nedokazu splnit. Nic ich nebavi a krcmy su stale plne.
Takto to vidim ja. Samozrejme exsistuje este stale aj ta svetla strana.
@petika lenze doba ta ovplyvnuje ci chces ci nie. Ked niekto umelo vyvola krizu spusti sa lavina a co maju ludia robit? Vinia za to krizu. No nevinia niekoho konkretneho lebo oni nevedia kto je ten konkretny. Nikto to nevie. Na ukor ludi sa zas niekto nabalil a kto za to moze? Doba. Doba je synonymum pre hornych desattisic, ktory nam beru aj to malo co mame.
Ked je niekto sikovny ojebe ich a zobere si trocha viac. Ale stale to je zrnko piesko vo velkom pieskovisku.
@hajzelodkosti hej, teraz ale nenarazam na krizu, ale na správanie ľudí-to že okolo mňa kopec ľudí kradne, neznamená, že krandúť budem aj ja
alebo to, že sú okolo mňa obchodnící, ktorí odrbávajú ľudí a vábia od nich peniaze, tak to nezanamená, že to isté budem robiť ja.
ale v podstate máš pravdu čo s týka tej krízy. aj toho, že vlastne nám médiá ponúkajú niečo a tí leniví, ktorých baví byť v pozícií pasívneho konzumenta, to vidia ako jediné a tak to jednoducho berú. našťastie je kopec ľudí, ktorých nebaví pasívne prijímať informácie a vzory
@petika neznamena mas pravdu, ale pre teba nie. Pretoze tvoje myslenie sa nezastavilo v 10 roku zivota a to co vidis ci si niekde videla vies spracovat a povedat si, ze toto nie je spravne, ze to tak nefunguje. Tvoj zivot ma proste zmysel a zijes nie len prezivas a cakas kto ti co da.
Nema to nic spolocne s dobou. Clovek vie rozmyslat, preto sa sprava horsie ako zver (ktora kona pudovo a tym padom jej je vsekto "zle" automaticky ospravedlnene).
Moj nazor je že zvery sa určite spravaju k sebe lepsie ako poniektorí ludia. Ja furt hovorím že vacsi problem by som mal zabit zviera keby som musel ako cloveka. Ak si niekto mysli ze ten zlí pes za to moze tak o5 za tym je clovek ktory ho tak vychoval. Cize zvery su fajn vsetky ludia iba niektory
Nie, za tým určite nie je človek, ktorý ho tak vychoval, ale ten kto tak vychoval toho človeka, jeho chyba to určite bude ...
A vlastne nie, to pôjde určite ešte ďalej a nakoniec je všetko vina nejakých pradávnych jednobunkovcov, ktorí v konečnom dôsledku poskytli život a genetický kód všetkým ľuďom ... Hovädá sú to ...
@tunidlo to som nepovedal. Lenze ta doba bola vtedy ina a doba nas a nase myslenie ovplyvnuje. Vtedy dostal byt kazdy, praca bola takze vtedy si to mohli dovolit a dnes? Porovnaj si to.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Teda je to v ludoch, len obcas male v hlbke skryte.
ale tak všetko závisí od ľudí-od každého jedného. podľa mňa je trápne všetko zhadzovať na dobu. za svoje činy môže každý sáma je smiešne vyhovárať sa, že doba je zlá a preto musíme ísť s dobou
Druhou skupinou sú potom asociálne typy ľudí, ktorí ale existovali vždy, ale neviem, či v takej miere ako dnes.
Faktormi, ktoré toto môžu v budúcnosti u človeka vytvárať sú výchova, škola, kamaráti, životné vzory, získavanie a rozvoj názorov na určenie si spôsobu svojho života zahŕňajúcich spôsob vnímania spoločenských tendencií, ľudských hodnôt, či módnych trendov.
Do tohto spôsobu života môže padnúť každý, kto má k tomu vnútorné materialistické "predpoklady", ale môže ho k tomu dohnať aj jeho bezprostredné okolie (manželka, priatelia, rodičia...)
Ked ma 18 rocne dievca decko ako ho asi tak moze vychovavat? Ked niekto cely den sedi pred MTV a vsade zo stankov na nas kukaju caspoisy o mode ako sa asi moze mladez spravat? Vsade vidia len to zle a myslia si, ze je to tak dobre a spravne tak sa prisposobia.
Nase skoly im nedaju nic, len papier a potom chudaci nevedia ani co chcu robit. Kazdy sa zenie za niecim, maju megalomanske sny, ktore si nedokazu splnit. Nic ich nebavi a krcmy su stale plne.
Takto to vidim ja. Samozrejme exsistuje este stale aj ta svetla strana.
Ked je niekto sikovny ojebe ich a zobere si trocha viac. Ale stale to je zrnko piesko vo velkom pieskovisku.
alebo to, že sú okolo mňa obchodnící, ktorí odrbávajú ľudí a vábia od nich peniaze, tak to nezanamená, že to isté budem robiť ja.
ale v podstate máš pravdu čo s týka tej krízy. aj toho, že vlastne nám médiá ponúkajú niečo a tí leniví, ktorých baví byť v pozícií pasívneho konzumenta, to vidia ako jediné a tak to jednoducho berú. našťastie je kopec ľudí, ktorých nebaví pasívne prijímať informácie a vzory
A často je vidno, že mačka napríklad zožerie svoje mláďatá ...
@hajzelodkosti
Hej, to, že má 18ročná baba decko bude ozaj dobou, také sa v minulosti určite nestávalo
Ale treba dodať, že človek sa správa zle, aj keď koná pudovo ...
Vlastne, akokoľvek sa človek rozhodne, vždy koná zle ... A ľudia sú svine ... A doba je zlá ... Lebo sa na to dá strašne dobre nadávať ...
Nie, za tým určite nie je človek, ktorý ho tak vychoval, ale ten kto tak vychoval toho človeka, jeho chyba to určite bude ...
A vlastne nie, to pôjde určite ešte ďalej a nakoniec je všetko vina nejakých pradávnych jednobunkovcov, ktorí v konečnom dôsledku poskytli život a genetický kód všetkým ľuďom ... Hovädá sú to ...
Teraz sa to určite robí tiež, ale uhladene a určite v menšej miere...