Ľudský mozog je úžasná vec. Obsahuje už pri narodení množstvo základných údajov potrebných na prežitie – napríklad sací reflex, termoreguláciu, cítenie bolesti a t.d.
Obsahuje základné prvky pre komunikáciu s okolím – napríklad plač – ktorým dáva najav
Ja hovorím (píšem ) že som ešte stále presvedčená o tom, že ak sa mi podarí ukončiť bakalára, hlásim sa na kognitívne vedy a netuším ako to využijem ak to vyštudujem (a uvedomujem si že občas, napríklad teraz, dokážem do diskusie prispieť dosť odveci príspevkom )
Len k tomu odstavcu o konkurencii:
Táto vlastnosť je nutná, lebo práve chamtivosť a snaha vyhrať nás stále ženie dopredu.
Vojny vždy najviac posunuli vývoj dopredu. (áno, no, teraz máme financovanú vedu, tak už teraz je to lepšie slight_smile:
@5 podľa mňa dosť odvážne tvrdenie, žeby sme mali v mozgu jednotkovú sústavu :? tak určite dá sa povedať že tam behajú rôzne impulzy, ale dávať to do binary tak to už neviem...
@lachance stav kedy by si využívala povedzme 25% mozgu je v spoločnosti v ktorej žijeme prakticky nedosiahnuteľný. už len základná dogma, že všetci sme si rovní je tomu absolútnou prekážkou. nehovorím teraz o farbe kože, ale o genetických predispozíciách pre využívanie mentálneho potenciálu.
prekážajú tomu však aj iné dôvody. napríklad by sa musel zmeniť tvoj spánkový režim a tiež režim príjmania energie (vôbec celkové hospodárenie tela s energiou), pretože ten súčasný ľudský je zúfalo neefektívny.
no podla mna mozog je fakt uzasny...ja dokonca superim s myslienkou ze takzvana dusa ved to je vlastne len mozog, kedze riadi aj nase pocity a podobne. mozog sa da trenovat aby sme dokazali vyuzit viac percent, napriklad ako ked akysi mnich dokaze levitovat alebo sa da naucit aj genialite v istom zmysle a to je fakt uzasne.
hátri... je jeden diel aktoch x, kde mulder získa nadpriemernú inteligenciu a mozog mu bude stále pracovať, takže mu hrozila vtedy smrť, veľmi dobré časti (prelom šiestej a siedmej sérii) odporúčam
inak niektoré reflexy síce riadi mozog, ale centrum je v mieche
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Táto vlastnosť je nutná, lebo práve chamtivosť a snaha vyhrať nás stále ženie dopredu.
Vojny vždy najviac posunuli vývoj dopredu. (áno, no, teraz máme financovanú vedu, tak už teraz je to lepšie slight_smile:
prenosová rýchlosť ľudského mozgu
rýchlosť príjmu a spracovania informácie : 50 - 70 bitov / s
rýchlosť vstupu informácie do pamäti : 1 bit / s
zdroj : Základy Psychológie, Boroš, 1982
čo vy na to ? podla mňa to nie je veľmi relevantné, keďže nevieme, v akom formáte sa tie informácie ukladajú... ale aspoň pre zaujímavosť
prekážajú tomu však aj iné dôvody. napríklad by sa musel zmeniť tvoj spánkový režim a tiež režim príjmania energie (vôbec celkové hospodárenie tela s energiou), pretože ten súčasný ľudský je zúfalo neefektívny.
inak niektoré reflexy síce riadi mozog, ale centrum je v mieche