to je tazko povedat, zalezi id toho, ci sa jedna o teoriu relativity alebo subatomarnu teoriu hadronovych castic...ale moj osobny nazor je, ze nic v tomto vesmire neexistujuci pojem
@xenomorph Vsetko je nieco. Vakuum je nieco. Tmava hmota vo vesmire je nieco. Dokonca neverim, ze ak vesmir ma niekde hranice, tak za nim moze byt nic. Bud je za nim dalsi vesmir alebo hmota este neobsadena hviezdami. Nic proste nemoze byt.
@frez Vsetko je nieco, preto aj nic je nieco Nic je nieco co existuje napriec ludskymi mozgami (ako normalna hmatatelna vec) a vzniklo, lebo ma zmysel. Nic moze byt odpoved na otazku, co mas v taske (odpovede typu vzduch skoro nikoho nezaujimaju); vseobecnejsie, budovat napriklad matematiku bez prazdnej mnoziny by bol nezmysel nezmyselne komplikujuci zivot, preto tam existuje. A ako definujes nic ty?
@bombastick pred dalsim skusanim by som ta rad upozornil, ze studujem piaty rok matematiku A teraz by som rad nejake racionale za tvojou kryptickou poznamkou o mohutnostiach nicoho, aby som vedel, co mas na mysli.
@xenomorph nechapem teraz ako to myslis, ale moj priklad je jasny: medzi 1kou a 2kou je nekonecno cisel, ale zaroven je tam menej cisel ako medzi 1kou a 10kou, zaujimave vsak?
@bombastick Myslim to tak, ze mi mas vysvetlit svoju odpoved na otazku v nadpise tejto temy a mozes pri tom predpokladat, ze mam nejake poznatky o mohutnostiach mnozin.
@xenomorph Nic ako odpoved na otazku dobre, suhlasim. Ja som mal ale na mysli nic ako realne nic, proste... vsade totiz nieco je, nikde nie je nic. Preto nic ako realnu existenciu neuznavam...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
» necyklopedia.wikia.com/wiki/Ve%C4%BEk%...