Naozaj ma zaujíma psychológia, chcem ju ísť študovať na vysokú. Avšak psychológovia potrebujú hlavne veľa empatie. Môj EQ (emočný quocient)však podľa testov dosahuje najnižšie možné hodnoty. Hoci viem byť niekedy empatická, väčšinu času som cynická a neb
Ver, ze empatia je zlo. Ja som naopak velmi empaticky clovek a trpim tym. Neviem si predstavit robit psychologa, po dvoch sedeniach s pacientami by som sam potreboval sedenie s lekarom. To, ze nedokazes prenasat tu bolest na seba je podla mna velke plus.
toto neber prosim vobec v zlom, ale z pozorovanie na B si mi prisla ako nie velmi inteligentne a vnimave dievca, nesla by som to studovat na tvojom mieste
Nemusíš byť empatická, aby si dokázala porozumieť mysli. Dá sa to aj na rozumovej úrovni. A ak by z teba aj nebol dobrý terapeut, možno by si sa dokázala uplatniť vo výskume. Ak ťa to zaujíma a vieš si predstaviť, že do štúdia dáš kopu energie, kašli na "uplatnenie" - nezabúdaj, že je kopu takých, čo to študujú len "aby sa nepovedalo" a pred tými budeš mať navrch.
@janehonda máš veľký talent tak ho nezahoď - psychológov BEz empatie potrebujú hlavne ozbrojené zložky SR - tam je empatia na obtiaz a ak by ju psychlog mal - zblaznil by sa cize vzdy sa všetko dá len treba chcieť a hladat.
@janehonda zmysel to má ale skôr by som sa orientoval potom na výskum a rôzne psychologické aktivity mimo priameho kontaktu s ,,pacientmi,, s (ludmi ktorí potrebujú odbornú pomoc a nie len empatiu) alebo podobne ... teda niečomu kde využiješ naplno svoje poznatky...preto je výskum tou najlepšou volbou pre ludí ktorí nemajú dostačujúce schopnosti vychádzať a súcitiť s ľudmi ... psycholog totiž nesmie byť stroj ... musi to byť v prvom rade človek ... takže výskum ... je jedno na čo presne zameraný, je presný a netreba konkrétne používať empatiu ... čiže zmysel to má ... len je otázne či ti to za to stojí
@janehoda Tak to nie je bohviečo. Ak vieš jazyk, využi to a choď preč, ale zase ak chceš ostať na SR a budeš brať školu vážne, tak sa presadíš bez ohľadu na to, kde vyštuduješ.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
a neboj, ja som sa rozhodla az vo stvrtom
psycholog musi byt empaticky, ale musi byt natolko silny, aby sa od toho vedel distancovat
@cold ale co som zase ja pozerala nejake skusenosti studentov z ciech,oni zase tvrdili ze to uz aj na slovensku je lepsie ako tam
@aventine naozaj dakujem ze sa ma zastavas, je to mile ale myslim ze kazdy ma pravo na svoj nazor, aj ked mozno nie prave lichotivy
» comdi.cz/emocionalni-int...
» www.prozeny.cz/magazin/zdravi-...