Isto viete, že v dnešnej dobe je v ramci vzdelávania populárne IT, programovanie, angličtina. Má podľa vás zmysel nejakym spôsobom popularizovať fyziku? Veď vacsina deciek chce byt bud influencer, alebo kopať bitcoiny alebo youtuber.
Tak ale načo študovať fyziku deckám na Slovensku do T-systems vedia ísť skôr s informatikou a tu prosto nie je miesto, aby sa fyzik poriadne uživil (česť výnimkám)
@annyejnji ja som zas minule na stranke ozbrojenych sil SR videl ze hladaju armadneho kaplana s teologickym vzdelanim strasne som sa pre to nadchol ale akosi to nedavam popri mojich aktivitach este teologiu studovat a este aj kaplana robit
určite má zmysel propagovať všetko, čo núti nad vecami rozmýšľať a nie ich len prijímať... a fyziku potrebuješ pri štúdiu veľa iných technických smerov od elektrotechniky po architektúru...
ale vyštudoval som materialovú fyziku a robím v IT ono zasa to nie je veľmi prekvapivé, keďže vo fyzike sa toho veľmi veľa numericky modeluje
"Veď vacsina deciek chce byt bud influencer, alebo kopať bitcoiny alebo youtuber."
- práve preto by sa mala popularizovať (aj) fyzika! Nechcem vedieť čo s nami bude o 30 rokov keď dnešné deti premýšľajú takto... že manuálna práca bolí, že premýšľanie bolí. Že chcú len váľať šunky, hrať sa a zabávať a ešte za to dostávať peniaze.
A k tej fyzike - určite by sa mala popularizovať. Veľa mladých (hlavne dievčat) má pred matikou/fyzikou akýsi "strach" alebo ako to nazvať - proste si povedia "ja na to nemám bunky", tých pár povinných hodín v škole nejako prežijú a dovi dopo... lebo majú pocit že fyzika = teória relativity alebo čo...
Keby bola fyzika popularizovaná a podávaná viac zrozumiteľným spôsobom, oveľa viac ľudí by si uvedomovalo, že fyzika nie je strašiak, práve naopak - základné zákonitosti fyziky dávajú zmysel a sú viditeľné všade kde sa len ćlovek pozrie - varenie, šoférovanie, počasie, atď atď...
... a určite by bolo menej takých, ktorí veria v bludy typu plochá Zem alebo chemtrails...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
ale vyštudoval som materialovú fyziku a robím v IT ono zasa to nie je veľmi prekvapivé, keďže vo fyzike sa toho veľmi veľa numericky modeluje
V každom prípade vačšinou koho to zaujíma tak ho to zaujíma a venuje sa tomu aspoň trošku, koho to nezaujíma, tak ho to nebude zaujímať
- práve preto by sa mala popularizovať (aj) fyzika! Nechcem vedieť čo s nami bude o 30 rokov keď dnešné deti premýšľajú takto... že manuálna práca bolí, že premýšľanie bolí. Že chcú len váľať šunky, hrať sa a zabávať a ešte za to dostávať peniaze.
A k tej fyzike - určite by sa mala popularizovať. Veľa mladých (hlavne dievčat) má pred matikou/fyzikou akýsi "strach" alebo ako to nazvať - proste si povedia "ja na to nemám bunky", tých pár povinných hodín v škole nejako prežijú a dovi dopo... lebo majú pocit že fyzika = teória relativity alebo čo...
Keby bola fyzika popularizovaná a podávaná viac zrozumiteľným spôsobom, oveľa viac ľudí by si uvedomovalo, že fyzika nie je strašiak, práve naopak - základné zákonitosti fyziky dávajú zmysel a sú viditeľné všade kde sa len ćlovek pozrie - varenie, šoférovanie, počasie, atď atď...
... a určite by bolo menej takých, ktorí veria v bludy typu plochá Zem alebo chemtrails...