Ahojte, byvam v rodinnom dome a mam 2 macky (su vonku) a uvazujem o tom ze si kupim psa. Tak som pozeral po internete ake plemena sa hodia k mackam a ziadne z nich sa mi nepacilo. Uvazujem ze si kupim huskyho. Myslite si ze by sa s mackami skamaratil ?
alebo by sa naopak neznasali ? (moje macky nie su agresivne takze nemyslim ze by mu robili zle ale skor sa bojim aby som si nevybral plemeno ktore by zle robilo naopak mackam)
Myslím, že je jedno, aké plemeno si vyberieš. Ak si kúpiš šteňa, tak si logicky od malička na mačky zvykne a nebude im robiť zle. Záleží to aj od tvojej výchovy psa. A reakcia mačiek na psy, pokiaľ s nimi bežne neprichádzajú do kontaktu je veľmi individuálna. Stretla som sa aj s tým, že pokojná mačka zareagovala na cudzieho psa agresívne, takže sa to naozaj nedá takto povedať.
Lol aj si si nieco precital o huskym? To uz len malo horsich plemien si mohol vybrat. A "ziadne sa mi nepacilo" - husky sa ti paci cim? Modrymi ocami?
Achhhh neznasam toto uplne naviac.
Hlavne si rozmysli, kolko casu a a aktivit si tomu psovi schopny a ochotny dat, potom skus nepozerat ako prve na vzhlad, ale na povahy. Ak nemas ziadne konkretne poziadavky, co asi nemas, chod pozriet do utulku.
@bamm poziadavky: vyska: velka/stredna,aby bol stavany tak aby mohol byt vonku aj cez zimu,aby to nebolo agresivne a hyperaktivne plemeno,PP(rodicia)
chces mi povedat ze to husky nesplna ? mozno ze je trochu aktivny ale inak nic viac, a skusenost so psami mam (mal som hovawarta)
Je zaujímavé ako sa podľa plemena dá zistiť povaha psa, jeho agresivita a vzťah k mačkám. Kam dnešná veda speje. Daj mačky spáriť, budú mať mačiatka, zaobstaraj si šteniatko a hoď ho mačke, uvidíš, že ho prijme.
inak, plemeno asi moc neurčuje akú bude mať zviera povahu, máme doma dvoch bernských salašníckych psov a jeden je úplný kluďas a pohoďák, všetkého sa bojí, a bolo dosť ľahké ho hocičo naučiť, zatiaľ, čo to druhé je top hyperaktívny pes a neskutočne ťažko sa s ním pracuje.... a to sú rovnaké rasy, človek by čakal, že si budú podobní, ale oni sú dva úplne opačné extrémy :/
@wolf0svk trochu viac aktivny = potreba niekolkohodinovych prechadzok denne a nie len take motkanie sa po luke, ale behu. To je snad jedno z mala plemien, ktore potrebue podla mna pohyb viac ako nejake psychicke unavenie, tak neviem ci to zrovna splna tvoje chapanie "trochu viac aktivny".
A k tomu su husky lovci, aj keby bol odmalicka s mackami, nebolo by vobec ziadne prekvapenie, keby ich jedneho dna zacal lovit, mozno nie doslova ze by ich chcel zabit, ale proste len tak pre zabavu - hlavne ak by nemal moznost toho, co som spomenula na zaciatku.
A zhodou okolnosti hovawartov mame aj my dvoch, aj macku a su spolu uplne bez problemov. Ale tiez vela zavisi aj na macke, ak su vase trochu bojazlivejsie, tak je pravdepodobnost, ze sa kvoli psovi prestahuju inam.
Inak tieto poziadavky splna asi tak tristvrtina utulkacov, castokrat tam byvaju aj husky zmiesane s nejakym inym plemenom, aj steniatka a ak zije ten pes teraz v docasnej rodine, tak ti budu vediet povedat aj ako sa sprava k inym zvieratam a mackam, tak popozeraj aspon na FB napriklad.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Achhhh neznasam toto uplne naviac.
Hlavne si rozmysli, kolko casu a a aktivit si tomu psovi schopny a ochotny dat, potom skus nepozerat ako prve na vzhlad, ale na povahy. Ak nemas ziadne konkretne poziadavky, co asi nemas, chod pozriet do utulku.
chces mi povedat ze to husky nesplna ? mozno ze je trochu aktivny ale inak nic viac, a skusenost so psami mam (mal som hovawarta)
husky je extra super náročné zviera, brať si ho lebo sa vraj znesie s mačkami je blbosť.
radšej si adoptu niečo z útulku : )
A k tomu su husky lovci, aj keby bol odmalicka s mackami, nebolo by vobec ziadne prekvapenie, keby ich jedneho dna zacal lovit, mozno nie doslova ze by ich chcel zabit, ale proste len tak pre zabavu - hlavne ak by nemal moznost toho, co som spomenula na zaciatku.
A zhodou okolnosti hovawartov mame aj my dvoch, aj macku a su spolu uplne bez problemov. Ale tiez vela zavisi aj na macke, ak su vase trochu bojazlivejsie, tak je pravdepodobnost, ze sa kvoli psovi prestahuju inam.
Inak tieto poziadavky splna asi tak tristvrtina utulkacov, castokrat tam byvaju aj husky zmiesane s nejakym inym plemenom, aj steniatka a ak zije ten pes teraz v docasnej rodine, tak ti budu vediet povedat aj ako sa sprava k inym zvieratam a mackam, tak popozeraj aspon na FB napriklad.