Ja robim bez mrkvy, lebo mi vzdy vadila ta jej konzistencia takze cibula, uhorky a tak 2 lyzice nalevu, hrasok, zemiaky, majoneza a ak je suchsi, tak kusok slahacky pridam.. nic spesl, ziadne jablko atd
@staphylococcus jj... mama vzdy len domacu robila... naucil som sa to od nej a to je uplny iny lvl... ziadne konzervanty, ziadne emulgatory a pod. picoviny
@erixa "co ma v salate byt" je strasne zavadzajuci pojem. Za mna tam teda kapia vobec nepatri. Preto som polozila tuto otazku, lebo nazory na to, co tam ma byt sa roznia.
Ja ani neviem ako sa domáca majonéza robí. Ale keby to mám robiť všetko z čisto domácich surovín, tak ani nemusím ísť do obchodu, určite to je úplne iný level keď si aj tú majonézu môžem spraviť z domácich vajec. Ale kto už v paneláku chová kurence, pestuje zemiaky, cibuľu, hrášok, mrkvu, petržlen, kukuricu, chová kravu na smotanu a to je asi tak všetko čo dávame do šalátu plus čierne korenie a soľ
@ladydoga tak zeleninu kupujeme ale majonezu mame fakt z domacich vajec (nie nechovame sliepky, kupujeme od tety co chova).
A majoneza sa robi tak, ze das vajcia do mixera a prilievas pomalicky olej.
@ladydoga urobit doma majonezu je absolutne jednoduche... dokonca aj v panelaku aj bez domacich vajec... (ktore sa mimochodom daju tiez zohnat... alebo aspon podstielkove resp. napr. bio)...
@erixa v salate "ma byt" to, na co je kto zvyknuty a co mu chutí... neexistuje univerzalny recept na zemiakovy salat... ale tak. napr. kapia sa dava do salatov, kde je syr... a zase skoro kazdy dava do zem. salatu uhorky a my ich nikdy nedavame... naopak - vyskusali sme par krat dat jablka a bolo to mega...
@staphylococcus nejaky biely jogurt s bylinkami alebo proste nieco mliecne, nehrozi z tych surovych vajec salmoneloza? @salora nevedela lebo to nejem a nezaujimala som sa o to
@bunat jaj tak ak si to nikdy nejedla tak potom je to pochopitelne. Povedala by som, ze obchodova je dako osetrena proti tomuto. Ale ja som v zivote zozrala tolko surovych vajwc...aj vo vajecnom likeri mas vajcia a ludia neumieraju
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Komu sa chce, môže mi napísať, čo okrem nej ešte dáva do zemiakového šalátu!
a inak dávame to, čo má v šaláte byť... zemiaky, uhorka, kapia, mrkva, hrášok... a trochu aj tatarky...
inak už mám uvaren zemiaky, takže zajtra ked prídem z roboty si šalátik spravím a strašne sa naň teším
@salora to jasne, chuti uplne inak
ale teda neviem, či to, čo tam dávame, je vôbec majonéza, keďže tam tuším idú aj iné veci
(a inak len zemiaky, cibuľa a kyslé uhorky)
A majoneza sa robi tak, ze das vajcia do mixera a prilievas pomalicky olej.
@Bunat doteraz si to nevedela? a kym si to nevedela, tak ti to nevadilo?
@salora nevedela lebo to nejem a nezaujimala som sa o to