Ale je to v zásade niečo podobné ako talent. Kto má talent na matiku tak mu ide lepšie ako priemerným a dopomáha mu to niekedy k ľahšiemu životu (aj keď si to mož no ani neuvedomuje, lebo nevie že u iných to tak nie je), alebo talent na logické myslenie, spev atď. Pričom krása okrem iného uľahčuje vyjednávanie s druhými, hlavne s opačným pohlavím.
Myslím, že toto tu bolo už aspoň 5x a vždy z toho bol strašný flame ale za mňa takto - za pekné považuje každý niečo iné, málo ľudí vie objektívne zhodnotit, ako je ostatnými vnímaný a tiež z logiky veci, každý zažil len svoj život a nedá sa objektívne posúdiť, či ho má niekto iný ľahší alebo ťažší, hlavne ak sú to dvaja ľudia v podobných situáciách - čo by bolo optimálne, keby si to chcel testovať. Podobné životné podmienky a rozdiel len v peknosti človeka... Ale imho to, ako sa im bude dariť/aký budú mať život závisí hlavne na iných atribútoch - šikovnosti, pracovitosti, inteligencii, kreativite, celkovom prístupe k životu, etc.
Za mňa sú aj peknosť aj ľahký život tak strašne subjektívne pojmy, že toto sa proste nedá posúdiť.
ja mám kamarátku ktorá vyzerá úplne ako Ruska, úplne že 10x krajšia ako Nástenka z krstila, a ona prisla na pohovor k šéfovi spoločnosti, ktorá sem v lyžiarskom stredisku vlastni skoro všetky bary a chaty a reštaurácie, a ten ju len videl, ani rozprávať nemusela a hneď ju zobral lebo proste jasné že reč (nemčina) je dôležitá, ale ktorá barmanka predá viac alkoholu, škaredá alebo pekná?
recykluješ 100 ročnu temu .. áno majú .. a netvárme sa že neexistuje objektívna krása, vytvorila sa spoločnosťou a tým čo sa ľuďom páčilo najviac a čo je najviac pekné (nechybné-nerušivé) .. pekní ľudia sú uprednostňovaní asi v každej sfére, práca, vzťahy, ... a aj tak ti každy druhy človek povie že ,,nie dôležité je vnútro,, ... áno je, ale podvedome volíme vždy krajšie možnosti .. neviem čím to je
maju urcite lahsi zivot, aj pri pohovore si to napr.personalista nemusi ani uvedomovat, ze na neho clovek so sumernou tvarou, upraveny, moze posobit lepsie....ale je to samozrejme prepojene s charizmou
@marjy77 Ja som to už minule vysvetľoval - celkovo nie sú rusky výnimočne pekné, ale je tam veľké "rozpätie" ktoré zodpovedá ekonomickej situácii v krajine.
Teda je tam veľa extrémne chudobných a extrémne bohatých.
Tí extrémne chudobní ľudia sú extrémne škaredí a tí extrémne bohatí sú extrémne pekní.
V Rusku to je fakt vidieť, pretože tamojšie ženy spotrebujú neuveriteľné množstvo času a peňazí na skrášľovanie. No a tie bohaté majú dosť aj času a aj kešu
ano, a mam na to vlastny sociologicky vyskum
jeden vikend som cestovala domov pekna, namalovana, autobusar taky mlady, ze dame aj batozinu? (akoze listok) a potom, ze aa netreba auta na prechode mi hned zastavovali, chalan vo vlaku mi rychlo sam isiel kufor vykladat
potom som isla hrozna z domu, nenamalovana -D tusim ze v mhdcke som hned pokutu za kufor dostala, na prechode ma auta skoro presli a sa mi zda, ze aj kufor som si musela sama vykladat
takze ANO! pekni ludia to maju v zivote lahsie a kto hovori, ze nie tak klame! P
a hej raz som dostala na skuske B a to preto, lebo som vedela, ze sa treba pekne obliect
Mozno tak nedpriemerne pekni ludia. Lebo "len" pekny mne pride takmer kazdy clovek ktoreho cez den stretnem.
Ti co to maju jednoduchsie, tak je ich si myslim, ze menej a bud vyhrali geneticku loteriu alebo sa dost dobre poznaju a, vedia ako sa najlepsie prezentovat, co im svedci a staraju sa o seba a zovnajsok viac ako bezni, priemerni ludia.
Moze ist o vymakaneho chlapa v svihackom na mieru robenom obleku alebo vysoku, stihlu pekne namalovanu blondinu (pritom ani nemusi mat tvaricku ako nejaka modelka). Proste clovek si takych vsimne viac.
Lahsi zivot no...ide o to že pekni ludia sa povazuju za lepsi geneticky material (symetria tvare, postavy atd), tj sa moze stat ze dokonca rodicia ich uprednostnuju pred ostatnymi detmi (nie naschval samozrejme, proste to mame v genoch zachovat rod a pekni ludia sa beru ako vyssia sanca na rozmnozovanie). V kazdodennych situaciach mozu mat preto navrch no :/
A ako sa vlastne definuje krása?
Je nejaký štandard čo je všeobecne pekné u žien a čo u mužov?
A nemyslím teraz "vyžarovanie", charizmu, ale fyzický vzhľad
Dalo by sa to tu rozpisovať na dlhé strany. Je tu viac faktorov. Napr. môže byť pekný ale nemusí sa vedieť správať. Takže spoločnosť ho akokeby odcudzí. Môže byť pekný ale môže mať nejaké zdravotné problémy ..... takže najlepšie je mať z každého roška troška
@ady8854 u zien su to jemne crty, symetria tvare, vacsi zadok a prsia (znamka vyssieho estrogenu, vyssia sanca na rozmnozovanie). U muzov je to vyska, ostre crty, brada a svaly(znamka vysokeho testosteronu) a tiez symetria tvare. Proste geneticky sme usposobeni na to aby silnejsi prezili....
Aj ked samozrejme toto je vseobecne, napr. mne sa namakani muzi nepacia, a mam slabost skor na intelektualov
Ano ale len ked to z cloveka fakt vyzaruje , ked je sebaisty a citi sa tak . Vlastna skusenost. Pred rokom led som bola sebavedoma a stastna a pacila som sa sama sebe videla som aj na ludoch ze ma tak vnimaju a prinasalo to aj vselijake vyhody. Teraz ako prezyvam druhu vlnu depresie som opustena a bez "vyhod" .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Ale je to v zásade niečo podobné ako talent. Kto má talent na matiku tak mu ide lepšie ako priemerným a dopomáha mu to niekedy k ľahšiemu životu (aj keď si to mož no ani neuvedomuje, lebo nevie že u iných to tak nie je), alebo talent na logické myslenie, spev atď. Pričom krása okrem iného uľahčuje vyjednávanie s druhými, hlavne s opačným pohlavím.
Za mňa sú aj peknosť aj ľahký život tak strašne subjektívne pojmy, že toto sa proste nedá posúdiť.
Nemyslim ze by sa im vyhybali choroby ,nestastie ci dokonca smrt.
Teda je tam veľa extrémne chudobných a extrémne bohatých.
Tí extrémne chudobní ľudia sú extrémne škaredí a tí extrémne bohatí sú extrémne pekní.
V Rusku to je fakt vidieť, pretože tamojšie ženy spotrebujú neuveriteľné množstvo času a peňazí na skrášľovanie. No a tie bohaté majú dosť aj času a aj kešu
jeden vikend som cestovala domov pekna, namalovana, autobusar taky mlady, ze dame aj batozinu? (akoze listok) a potom, ze aa netreba auta na prechode mi hned zastavovali, chalan vo vlaku mi rychlo sam isiel kufor vykladat
potom som isla hrozna z domu, nenamalovana -D tusim ze v mhdcke som hned pokutu za kufor dostala, na prechode ma auta skoro presli a sa mi zda, ze aj kufor som si musela sama vykladat
takze ANO! pekni ludia to maju v zivote lahsie a kto hovori, ze nie tak klame! P
a hej raz som dostala na skuske B a to preto, lebo som vedela, ze sa treba pekne obliect
Ti co to maju jednoduchsie, tak je ich si myslim, ze menej a bud vyhrali geneticku loteriu alebo sa dost dobre poznaju a, vedia ako sa najlepsie prezentovat, co im svedci a staraju sa o seba a zovnajsok viac ako bezni, priemerni ludia.
Moze ist o vymakaneho chlapa v svihackom na mieru robenom obleku alebo vysoku, stihlu pekne namalovanu blondinu (pritom ani nemusi mat tvaricku ako nejaka modelka). Proste clovek si takych vsimne viac.
Ale ako...co z peknej no dutej hlavicky co?
Darmo može byt niekto model ked je to kokot ktorí sa správa arogantne, Vtedy to lahsie nemá určite...
Je nejaký štandard čo je všeobecne pekné u žien a čo u mužov?
A nemyslím teraz "vyžarovanie", charizmu, ale fyzický vzhľad
Aj ked samozrejme toto je vseobecne, napr. mne sa namakani muzi nepacia, a mam slabost skor na intelektualov