@natalie666 s kým sme to mali podľa teba vyjednať podporu?????? Veď Rusi v tom čase boli s Nemcami jedna ruka.
@semhamforas o nás sa stále rozhoduje že čo s nami bude, skôr nás furt niekto usmerňuje by som povedal a diktuje nám diktát. Či už to boli najprv Maďari, Nemci, Rusi a teraz západ. Čiže ja sa tomu ani nečudujem.
pokial viem, tak sme mali skvely obranny val, ktory by nemcom znacne skomplikoval cestu na zapad. Nemyslim si, ze by ho nemci neprekonali, ale urcite by to dost znacne ovplyvnilo priebeh vojny a povojnovej situacie...
@seagull1 presne tak, aj ja som sa o tom niekde dočítal ešte počas strednej školy, že sme boli oveľa lepšie opevnený a prichystaný sa brániť ako boli Poliaci.
@natalie666 Stalinovi išlo hlavne o expanziu a o zabratie čo najväčšieho územia pre ZSSR a to mal zaručené ak bude s Hitlerom že korisť(dobité územie) sa bude deliť.
@stormmast3r My sme sa nikomu nezapchali, ale sme sa skôr zachránili pred tým čo by nás čakalo po vojne ak by na Slovensku nevypukol odboj. Čechom by sa nič nestalo pretože oni boli nepriatelia Nemecka narozdiel od nás.
@pa3cek A co si myslis, co by sa stalo, keby odboj nevypukol? O par tisic ludskych zivotov menej. Madari boli nemecky spojenci a nic sa im po vojne nestalo.
zbitočné aj tak by si nás podmanili skôr či neskôr.......a šete keď to odsúhlasili mocnosti vtedajšie to bemalo cenu ... ale zas na druhú stranu sme vtedy mali najlepšie armádu v našich dejinách a česi mali tie bunkre podzemné takže neviem či nemci bez pomoci by nás zničili
ufff....to je otazne kto by vyhral...nemci sa bali na nas zautocit lebo sice poctom nas drtili ale my sme mali dobru defensivu+moderne vybavenia...takze je sanca zeby sme vyhrali..uff a tym by sa zmenila brutalne historia
brániť? boli by sme v tom sami...keď nás i západné mocnosti zo strachu pred ohrozením vlastnej krajiny (nechcela som povedať, že zo zbabelosti...) opustili...surovo sa vykašľali na zmluvu a obetovali slabšieho...možno im to vyčítať? ťažko povedať...veď neskôr na to tiež doplatili...urobili chybu, hneď na začiatku, že dovolili Hitlerovi rozkúskovať Európu....
to, že sme sa podmanili nás zachránilo...inak by sme dopadli rovnako ako Poľsko...a možno i horšie...
armada vtedy chcela bojovat,pravda je ze v 1938 nebol wehrmacht taky silny ako v 39 napr polovica tankov nasadenych potom v Polsku alebo Francuzsku boli tanky zhabane armade CSR
Hitler keď si pozeral pevnosti na hraniciach povedal, že je rád, že sa Česko-Slovensko nebránilo. Ale je dosť možné, že by sa tu žilo o dosť horšie keby sme prehrali a som si istý, že by sme bez letectva prehrali. A spoliehať sa na Francúzov alebo malú dohodu nemalo zmysel, každý si hral na vlastnom piesočku.
nie nemali ale nemohli, branit sme sa mohli dovtedy, kym nas ZAPAD nezradil..., inak by druha svetova vojna dopadla uplne inak...tak ako aj vtedy, tak aj dnes by sa na nas kazdy len vy...al...
jasne ze sa mali branit...keby to tak spravia nemecko by bolo zrusene a ziadna vojna by nebola...cezskoslovensko bolo vtedy velmo dobre vojensky vybaveny stat s prepracovanou obranou...ci uz cela velka hranicna siet betonovych pevnosti ropikov ci samotna armada...narozdiel nemecko bolo na zaciatku velmi slabe...este nemali taku velku armadu ani vybavenie..hitler len blafoval..do sveta pustal nahravky jeho vojenskych prehliadok kde ukazoval svetu svoju silu...no tie tanky co tam mal boli len spaciertanky..slabe a dokola ich nechal kruzit aby vyzeralo ze ich je viac...po vojne ked boli vypocuvany nemecky generali sami priznali ze keby vtedy sa dalo csr na odpor nemecko by prehralo....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
@semhamforas o nás sa stále rozhoduje že čo s nami bude, skôr nás furt niekto usmerňuje by som povedal a diktuje nám diktát. Či už to boli najprv Maďari, Nemci, Rusi a teraz západ. Čiže ja sa tomu ani nečudujem.
@stormmast3r My sme sa nikomu nezapchali, ale sme sa skôr zachránili pred tým čo by nás čakalo po vojne ak by na Slovensku nevypukol odboj. Čechom by sa nič nestalo pretože oni boli nepriatelia Nemecka narozdiel od nás.
Stojí to za to.
to, že sme sa podmanili nás zachránilo...inak by sme dopadli rovnako ako Poľsko...a možno i horšie...