Ja neviem.. asi len málokrát som o tom týmto spôsobom uvažovala. Mám úctu k dlhovekým známostiam a nedokázala by som povedať, že už zmizlo VŠETKO, čo tam bolo "kedysi, na začiatku" a pod. Mám asi dva také najpametnejšie a dlhoveké prípady (stále žijúce) a netvrdím, že som nikdy nemala pocit, že to ide od 10 k 5, ale kupodivu - vydržali sme a už to je zas lepšie, aspoň by som povedala. Mnohé "krízy" sa totiž dajú prekonať. Ak chcú obe strany a ak do toho nezasiahlo niečo príliš vážne, povedzme "neodpustiteľné" (hoci to je veľmi relatívky pojem, takže.. skôr by bol možno lepší výraz "subjektívne neprijateľné").
Potom sú ešte blbé také tie rozpady, keď sa niekto presťahuje alebo odíde študovať niekam ďaleko a už sa s ním nedá vídať. Tam netuším, koľko to môže takto "fungovať," o jedno priateľstvo som podobným spôsobom prišla, ale tam boli zapletené ešte mnohé iné, podstatné okolnosti. A jedno také som nútená viesť teraz, takže.. uvidíme. Je to v skúšobnom štádiu . Ono.. v dnešnej dobe už ani takéto niečo nie je nerealizovateľné, keď tu je internet a kadečo, že... Ale priateľstvom zo zvyku by som to aj tak nenazývala. Tých ľudí má človek svojim spôsobom predsa stále rád, nech už to bárs nie je také "vzrúšo" a takmer Vás nemá čo prekvapiť už na sebe navzájom. Aj takéto istoty sú občas potrebné.
** AJ KEĎ myslím, že ono... na toto ťažko odpovedať, keď má človek pätnásť, dvadsať, alebo dvadsaťpäť rokov. Ešte stále je to celkom málo na uzatváranie vecí, si myslím. Teda, niektorí možno mali ťažší život a tak a mohlo sa stať, že majú priateľa, s ktorým preskákali naozaj veľa - neviem, ako konkrétne a ako hlboko bola položená táto otázka, ale proste.. aj tak myslím, že keby si sa to spýtal v skupine priemerných štyridsiatnikov, ich názory by sa mohli hodne líšiť. Možno už by si ani nespomenuli, s kým sa to bavili pred dvadsiatimi rokmi ...
Nemám ... lebo keď sa s niekým nadobro odcudzím tak nebudem ani seba ani jeho alebo ju tyranizovať tým čo bolo... jednoducho... každý si ide svojou cestou ...
mam take priatelstvo... ale jee mi to luto jednoducho mi to pride smutne...ze uz to nie je ako kedysi. momentalne, najlepsia kamaratka, a este stale ju za nupovazujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
A zbytočná.. nemám rada keď sa tu stále niekto oháňa s tým, že nejaká anketa je zbytočná.
Každý založí takú, akú založiť chce. A to môže, tak vy môžte tak akurát držať viete čo...
Potom sú ešte blbé také tie rozpady, keď sa niekto presťahuje alebo odíde študovať niekam ďaleko a už sa s ním nedá vídať. Tam netuším, koľko to môže takto "fungovať," o jedno priateľstvo som podobným spôsobom prišla, ale tam boli zapletené ešte mnohé iné, podstatné okolnosti. A jedno také som nútená viesť teraz, takže.. uvidíme. Je to v skúšobnom štádiu . Ono.. v dnešnej dobe už ani takéto niečo nie je nerealizovateľné, keď tu je internet a kadečo, že... Ale priateľstvom zo zvyku by som to aj tak nenazývala. Tých ľudí má človek svojim spôsobom predsa stále rád, nech už to bárs nie je také "vzrúšo" a takmer Vás nemá čo prekvapiť už na sebe navzájom. Aj takéto istoty sú občas potrebné.
ale už som zažila aj jedno také "znovuzrodené" priateľstvo.