Myslím si , že o inširatívnosti sa nedá hovoriť vždy, nie každý obraz je inšpiratívny, každí je síce jedinečný a očarujúci ...proste má niečo v sebe. Samotnú inšpiráciu hlavne v tých dielach hľadajú, hľadali umelci ktorý čerpali z diel zabudnutých autorov a až neskôr sa stali slávnymi vďaka niekomu inému. Ako napríklad Botticelli, jeho zoženštený štýl stál mimo prúdu vtedajšieho florentského umenia avšak , obľúbenci sa našli v šľachte...neskôr hlavní mecenáši Mediciovci....avšak po jeho smrti ( cca polovica 15st.) jeho diela upadli so zabudnutia a až v 19.st. jeho povesť ožíva, ked iný umelci hľadali inšpiráciu ...a našli ju práve v Botticelliho stvárnení snového života, akoby z iného sveta.....
teda tá inšpirácia je opodstatnená ak vás vedie k niečomu inému ....mňa osobe Botticelli inšpiruje bezpochýb k tvorbe....ale sú tu aj mnohí ďalší ...Poussin, Gentileschiová, Turner ...to sú pre mňa tí inšpiratívni ....a Degas,Sargent a Matisse sa mi páčia no neinšpirujú, nepodnecujú k tvorbe... ,,,,sama maliarka Katarína
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
tento chcem na stenu
teraz som si kukol tie obrazy a sa mi páčia, také pestré a pozitívne
ten maliar je skvelý a tento jeho obraz sa mi veľmi páči
» leonidafremov.deviantart.com/gallery/#/d4baf...
jj na devianart to už pozerám.... ja mám rád dva druhy obrazov- buť pozitívne alebo pochmúrne nič medzi tým ma nejako neosloví
» www.fotolog.com/grint_orm/38039...
a este mam rada hoppera.
a podla strykovej frajerky som dekadentny typ, ale to vobec nie je pravda, paci sa mi aj impresionizmus a vsetky tie lahucke obrazy
teda tá inšpirácia je opodstatnená ak vás vedie k niečomu inému ....mňa osobe Botticelli inšpiruje bezpochýb k tvorbe....ale sú tu aj mnohí ďalší ...Poussin, Gentileschiová, Turner ...to sú pre mňa tí inšpiratívni ....a Degas,Sargent a Matisse sa mi páčia no neinšpirujú, nepodnecujú k tvorbe... ,,,,sama maliarka Katarína