...čo myslíš, ako začínali všetky (alebo aspoň väčšina) teraz existujúce, skorumpované, sebecké, ignorantské, a nazvi si ich ako chceš, strany, ktoré existujú teraz? do troch rokov by tá tvoja bola taká istá.
ľudí kompletne registrovaných na birdzi je tuším okolo 300tisíc, alebo tak, skrátka okolo pol milióna, ale skutočne aktívnych z nich bude tak maximálne 10 percent (v zmysle že sem aspoň raz za týždeň zájdu), tipujem.
nechcem sa ti do toho miesat, ale do pici uz aj keby si mohol byt ozaj takto naivny? co tak nejaka zakladna myslienka, idea nejakeho cielu, nieco, za co chces bojovat???
@echoechoecho nemusis pisat o sebe, to ze si ty taky neznamena ze aj ja musim byt.... prepac ze nesplnm ideali bezneho cloveka co bazi po moci a peniazoch
myslím si, že títo ľudia nie sú pripravení na zmenu zdola. musí prísť hladomor na Slovensko aby sa niečo dialo (ale dobrá správa je že od toho nemáme ďaleko)
@mefistofel ok, nema zmysel sa hadat, ked si myslis, ze nie si ako ostatni...ale za svojim si stojim, a nesudim len podla seba, ale aj podla ostatnych ludi, a dlhorocnych psychologickych vyskumov...a zaujimalo by ma, ake mas ty skusenosti so sebou, ked si sa dostal niekedy k moci, a ci ta to nezmenilo?
@echoechoecho neboj, ja velmi dobe viem ako to myslis, a ako to chces povedat a ake boli vyskumi, ale psychologicke vyskumi su vobec neni presne ber to tak ze zoberes 1000udi kazdy ma iny metabolizmus, kazdy ma ine uplne vsetko, ale myslienkove pochody mozu mat podobne... a po druhe ja som trosku budhisticky zalozeny clovek, takze aj podobnu filozoficku ideologiu mam, a oni vsetky podobne veci zavrhuju, vies existuju aj ludia co myslia naprv na druhych a potom na seba, len nas je tolko malo ze sa nikdy nedostanu do podobnych testou a potom su tam len taky ako ty....
@mefistofel ked urobis 1000 ludom test, VSETKYM ludom dokazes, ze maju metabolizmus, a kazdy trosku iny ...ked urobis takyto psychologicky test 1000 ludom, zase VSETCI sa zmenia, akurat rozdiel bude v tom, za ako dlho...nechci mi nahovorit, ze keby tebe niekto dal absolutnu moc, tak za takych 10 rokov (to je uz fakt extrem, podla mna do mesiaca, dvoch by si zacal byt "maly diktator") by si sa vobec nezmenil vtip je v tom, ze ti ludia si to vobec neuvedomovali, ze sa takto spravali , a pred testom sa nespravali arogantne, egoisticky a sadisticky!....akurat sa trocha povysujes nad ostatnych tym, ze vraj najprv myslis na druhych, a az potom na seba....
@tom3555 90% osobnosti vytvara prostredie...preto sa tam ti ludia pokazia, i ked urcite zopar tych politikov od malicka mohli byt "vadni"...navyse si zober, ze ak by sa nejaky fakt slusny clovek dostal medzi drvivu vacsinu "vadnych" politkov, co myslis, ze sa stane? bud sam odide zhnuseny alebo sa prisposobi.....
@echoechoecho ak das volakemu neznamemu cloveku ktoreho prvy krat v zivote vidis 50€ a samemu ti zostane 5€ na tyzden, tak potom mi mozes hovorit aky som arogantny a aky som velky sebec...... Normalnemu cloveku na ktorych sa hodi taky profil aky ukazujes by to ani nikdy v zivote nenapadlo a nie este aj spravi to..... Mne nevadi aky som..... Ja som rad taky aky som... Nikdy by som nikoho nezneuzil v nicom aj ked som uz mal tolko prilezitosti.... ako som napisal nesud seba a dalsich chamtivcou a podla vsetkych ludi aj ked tych ludi je vacsina...
@echoechoecho a komentujem aj na druhy odkaz co si pisal tom.... Vobec to neni pravda... zalezi na tom ako je clovek ovplyvnitelny... ja som mal okolo seba vela grazlou, fasistou, fetakou a nebol som ani jedno z toho a nikto ma neovplyvnil... lebo mam vlastny rozum a nenecham za seba rozhodovat ako vacsina ludi.....
@mefistofel uz len ty vies, aky je "normalny" clovek...no ak si to spravil skutocne preto, lebo si to chcel, tak sa tu tym ani nechvalis, lebo by si nemal ani potrebu ...vobec ti nejdu pocty-ty budes tych 10%
@echoechoecho nikdy som sa s tym nechvalil, len teraz sa tu velmi hadas o tom tak som ti dal jeden priklad..... a nebol to jediny... Chvalenie sa je nieco ine..... mal by si to zacat rozoznavat.
@echoechoecho tak ty davas cely cas priklad to je uplne normalne, ja ked dam tak to uz je vychvalovanie sa.... vidim ze s tebou som sa vazne nemal pusat do diskusie
@tom3555 Nečítal som všetky komenty, ale s väčšinou z tých čo som čítal nesúhlasím. Myslím, že je možné systém zmeniť - nemať ideály, utopické myšlienky - to je to, čo systém chce (aby sme sa nesnažili - aby sme nevyvinuli žiadnu iniciatívu, alebo ako tu píše množstvo ľudí, že niečo také nemá cenu - lebo proste nemá). Na jednej strane je dobré, že nad niečim takým premýšľaš. Treba si ale uvedomiť niekoľko vecí:
Čo sú najväčšie problémy súčastného socio - ekonomicko - politicko - filozofického systému? (Tieto problémy sú vo vedeckej literatúre popísané). Táto zmena zákonite musí prísť z lavého názorového spektra (pravičiari sú spokojný príp. filozoficky situáciu zhoršujú).
Treba mať vytvorené konkrétne kroky, prvky nového systému - aby mohol nahradiť tento nespravodlivý. (Tieto kroky už načrtnutú už sú)
Potrebuješ širokospektrálnu vedeckú platformu (Filozofov, Sociológov, Politológov - Psychológov, Antropológov, Kulturálnych analytikov, Ekonómov) aby mohli obsiahnuť každý prvok nového spoločenského systému. Každopádne myšlienka je dobrá - ona visí vo vzduchu už dlho - ľudia ju teoreticky riešia (vedecky) - len ten praktický koncept nie je dokonalý. Ak chceš nejakú literatúru (znalosti, ktoré potrebuješ - aby si niečo podobné mohol zrealizovať), čo to ti viem odporučiť.
@tom3555 Ale keď takto hovoríš o istých skupinách ľudí (ako s neprispôsobivými nerátam), tak nemáš šancu - nevieš o čom hovoríš. Pluralitná Inklúzia je potrebná - a ty roznášaš nenávisť voči istým skupinám - to je v novom systéme neprípustné.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
bla bla bla
bla bla bla
bla bla bla
...čo myslíš, ako začínali všetky (alebo aspoň väčšina) teraz existujúce, skorumpované, sebecké, ignorantské, a nazvi si ich ako chceš, strany, ktoré existujú teraz? do troch rokov by tá tvoja bola taká istá.
ľudí kompletne registrovaných na birdzi je tuším okolo 300tisíc, alebo tak, skrátka okolo pol milióna, ale skutočne aktívnych z nich bude tak maximálne 10 percent (v zmysle že sem aspoň raz za týždeň zájdu), tipujem.
pozri si to a potom si porovnaj film a tvoj príspevok
ach jaj
ficova vlada je plna diletantov a obavam sa, ze aj ta meciarova vlada bola 10x lepsia, aj ked to bol obycajny bordel...
@mielikki
@cococrystal
A čo ak nie?
Prečo ak niekto ide z normálnym cieľom by sa mal pokaziť?
Toto tu, čo sú sú vadní politici od narodenia.
Ale kto je ťažkožijúcim občanom neklesne len tak.
Tí politici boli už vadní od narodenia.
A nemáš pravdu, lebo tie strany začínali úplne ináč.
Nikdy predtým si o ních nepočul a zrazu tu boli pred voľbami.
Ale predtým nič neurobili pre občanov, ani nevyzývali ľudí ako ja.
Ani smer sd,sas, sdku ap, o nikom som nepočul, že by sa nejako angažoval.
A nikto z ních nevydal knihu a nedal tým ľudu na javo,že drží s nimi.
Ja sa svoju knihu vydať chystám.
Dorobím potrebné úkony a skončí na trhu.
Spravodliví nevymreli!
Ja som jeden z ních!
Nieje vhodné nazývať snahu o zmenu pomerov psychickou poruchou.
Psychické poruchy čakajú vás všetkých, ak sa necháte týrať týmto systémom.
@mefistofel
Veď toto je idea.
ps: nerobím to iba pre peniaze.
Slováci ste zvláštny ľudia.
Pre svoje komplexy menejcennosti sa nepohnete.
Som ten, čo chce konečne zmeniť pomery!
Som ten, kto časom rozbije komplexy, ktorými sa vy ako slováci týrate!
A som ten, kto sem vnesie časom spravodlivosť.
T všetko závisí od vás všetkých.
Dajmetomu, že nezískam podporu tu, získam ju inde po vydaní svojej knihy.
Nenútim osobne nikoho.
Len okrem toho, že kto som ponúknem zaujímavý paradox:
Mnohí sa sťažujete,aké je to tu všetko nahovno.
A ak vás niekto vyzve k spojeniu máte plné gate.
Z čoho?
Z policajného teroru alebo vlády?
Alebo z toho, či sa dokážete postaviť v parlamente?
Platón by si búchal hlavu o stenu, že ho nenapadla takáto forma ideálneho štátu.
Ak občianska uvedomelosť znamená ochota nasledovať náhodného vyhukujúceho primáta, tak si nemyslím, že je to taký problém.
A kto počul o tebe, ako sa angažuješ?
@tom3555 90% osobnosti vytvara prostredie...preto sa tam ti ludia pokazia, i ked urcite zopar tych politikov od malicka mohli byt "vadni"...navyse si zober, ze ak by sa nejaky fakt slusny clovek dostal medzi drvivu vacsinu "vadnych" politkov, co myslis, ze sa stane? bud sam odide zhnuseny alebo sa prisposobi.....
Čo sú najväčšie problémy súčastného socio - ekonomicko - politicko - filozofického systému? (Tieto problémy sú vo vedeckej literatúre popísané). Táto zmena zákonite musí prísť z lavého názorového spektra (pravičiari sú spokojný príp. filozoficky situáciu zhoršujú).
Treba mať vytvorené konkrétne kroky, prvky nového systému - aby mohol nahradiť tento nespravodlivý. (Tieto kroky už načrtnutú už sú)
Potrebuješ širokospektrálnu vedeckú platformu (Filozofov, Sociológov, Politológov - Psychológov, Antropológov, Kulturálnych analytikov, Ekonómov) aby mohli obsiahnuť každý prvok nového spoločenského systému. Každopádne myšlienka je dobrá - ona visí vo vzduchu už dlho - ľudia ju teoreticky riešia (vedecky) - len ten praktický koncept nie je dokonalý. Ak chceš nejakú literatúru (znalosti, ktoré potrebuješ - aby si niečo podobné mohol zrealizovať), čo to ti viem odporučiť.