Mám 13 rokov. Moj život je uplne na hovno.niekedy už mám vážne pocit,že ho skoncujem:/ .Moj otec je uplny idiot.Ke´D príde domov z práce vždy po mne zjape že sa mám ísť učiť (hoci sa učím na samé 1) že flákam školu a všade mám bordel. A to je vždy tak nej
na to je porekadlo, "Pod koho strechov bývaš, toho musíš poslúchať!"
veď maš 13 rokov !!!
rodičia sa o teba boja, dávam im za pravdu, všetko ľahko dobehneš až dospeješ...........a tomu chalanovi sa nečuduj asi si to uvedomil, že je nebezpečne si začať s dievčaťom v tvojich rokoch a to ešte vážny vzťah.....je pravda, že ti to mal vysvetliť
láska je prekrásna vec, teba to všetko čaká, buď trpezlivá a všetko príde, o to si to potom viac užiješ........filip
Tými komentármi nado mnou ti len chceli ľudia naznačiť , že nemáš sa až tak zle a žijú ľudia aj horšie. Aj keď teraz tomu nechceš veriť a myslíš si , že nikto na tom nie je horšie, ver mi , že bude všetko o dosť lepšie len sa nesmieš vzdávať a o pár rokov sa nad touto "diskusiou" len zasmeješ.
Ten chalan je predpokladám v tvojom veku a teda je ešte mladý na ozajstnú lásku , či sa ti to páči alebo nie, každý si musíme prejsť prvými sklamaniami ale aspoň ti zbytočne nezavadzia a dá priestor tej pravej láske
Ak máš pocit , že tvoji rodičia naozaj nevedia oceniť tvoju snahu , tak sa tým netráp a práve naopak ber to ako dôvod dokázať im, že si jedinečná a šikovná . Možno to tak teraz na základe známok neberú ale až o pár rokov sa ukáže ...a ver mi , že ten pocit sladkého víťazstva nad nedôverou všetkých naokolo ti stojí za dožitie, takže žiadne somariny !
ale keď mňa už vážne je*e keď prídu domov z práce a iba zjapu nič iné... nebezpečné? no ja som osmačka a on deviatak...vysvetlenie bolo ,,Nemá čas pre teba futbal" ... dúúfam:/
ach jaj , ja v tvojom veku som sa mal este dobre , nic som neriesil az tak , stacilo mi ze ideme nekde von behat po ulici a hrat futbal , hokej atď.
no mozno mas pravdu ze lepsie nebude , zivot je na kkt mne sa nedari nic zijem uplne zbytocny zivot (robota , potom doma pozeram tv sedim pri pc , nazerem sa vyfajcim par cigariet a idem spat ) cez vikend sa najebem bud raz alebo dva krat , vacsinou si pri tom urobim hambu po dedine aj v rodine a toto je stale dookola !!! co mam povedat ja ?,
tvoj zivot, to co zijes, je dar... predstav si, co vsetko mozes robit... mozes natiahnut ruku pres seba a pohybat prstami... mozes chytit nejaky predmet a zdvihnut ho do vzduchu... mozes kracat... dychat cisty vzduch do svojich pluc... zameraj sa na malickosti... zacni od zaciatku... napi sa vody a precit ako ti prudi do tela... ako riedi krv a pomaha prezit... zavri oci a cíť vsetko naokolo... ked pojdes na zachod, tes sa, ako z teba odchadzaju zle latky... oplachni si tvar vodou, otvor oci, chod do prirody a zacni citit... cely vesmir je tu pre teba
a plus ked je on deviatak tak sa na to mozes vyjebat rovno.. ja som v triede kde su okrem mna len chalani (chalanska skola), vsetci su vekom prvaci, mozno druhaci a tiez nemaju ziadne normalne priority, len zajebat si alebo ich baby vobec nezaujimaju.. sa na to vyser rovno a chalana si hladaj aspon o 3 roky starsieho, moze byt aj mladsi ale to by musel byt mimoriadne vyspely..
len vies ked mas 13 tazko budes chodit so 16rocnym, to uz su chalani ci by chceli aj daco viac ako je bozkavanie sa.. musis pockat chvilku
mňa rodičia do 17tich púšťali len do 9tej vonku, do 18 len do 22:00... takže ozaj neviem čo čakáš, že ťa pustia na noc na diskotéku do mesta a ty prídeš o 6tej ráno?
no očividne ťa chalan nechal a dosť hnusným spôsobom (cez net), no aj tak... máš len 13, ozaj sa radšej venuj kamarátkam a kašli na chalanov, pobláznil ti hlavu a to prejde (nie, nezaľúbila si sa do neho, časom pochopíš, čo je to láska)... a prejde to...
Mimochodom.. čo by si vyriešila samovraždou, keď v budúcnosti ťa možno čaká lepší život? za to, že ti je momentálne na hovno sa nemusíš hneď zabíjať... o dva tri roky možno budeš mať jedného úžasného chalana, ktorý sa na vonok nebude zdať taký dokonalý (futbalista a gitara nie je všetko, možno by trebalo pozerať menej romantických filmov) ale bude ťa mať rád a nerozíde sa s tebou cez skype... a možno až v 18-19 nájdeš takého chalana... nikdy nevieš... ale ty to nikdy nezistíš lebo zbabelo újdeš zo života len preto, že rodičia ťa nenechajú vonku dlhšie ako do 21:30 a nechal ťa jeden pubertiak
Čo ty môžeš vedieť o láske. To že sa ti chalan páči a že začínaš vlhnúť pri pomyslení naňho nie je láska.Vidno že s tebou tá puberta riadne trieska.Vyser sa na kokotka,pretože ak si k svetu ,takých ako je on budeš mať habadej.Alebo vyzeráš tak,že ti vaši museli na krk uväzovať rezeň,aby sa s tebou hral aspoň pes? V tom prípade ti nezávidím.
maš 13, ked ta t o upokoji, ja mam 14 a doma musim byt o 7, maximalne o pol 8, a nestažujem sa. byvam v krpatom meste, chodim von len s jednou spolužiačkou, s nikým nechodím a som spokojná. a čo sa týka toho chalana, bol to kokot, nerieš ho, nájdeš si lepšieho
taku krizu mal kazdy z nas .. v istom obdobi mame vsetci pocit, ze je nas zivot priserny, ale suhlasim s komentarmi hore zrutit sa zo skorej vecierky a rypania je smiesne na svete niet tolko ziletiek, ktore potrebujeme, ak by sme kritiku a neprijemny pristup riesili tak radikalne ... preto hlavu hore, veru aj ja som mavala vecierky tak skoro ale nevadilo mi to ... na vsetko sa da zvyknut, prisposobit tomu svoj den .. vecer mozes pocuvat hudbu, pozerat filmy, citat, cvicit, volaco pisat .. ja som v trinastich nemala internet doma, cize som si ozaj vyplnala dni inac .. ty si v kontakte s ludmi, tak nebud taka melodramaticka kazdy vek ma svoje problemy, ale riesit v trinastich rozchody kvazi lasky a rozmyslat nad smrtou, rezignaciou apod .. je prehnane nezlahcujem tvoj smutok ... ukazujem , ze komentare o buducnosti maju opodstatnenie.. laska nie je zalozena na "juu sexi chalanko hra futbal a zahral mi na gitare" ... a hlavne pri prvej prilezitosti zlyhal ako kamarat, ked sa na teba vykaslal .. laska je o inom a ty na to sama prides .. tak uz neblbni A ked budes mat svoje deti .. neuveris, nebudes ich chciet pustat ani na krok aj to dost neochotne posunies hranice a vztah s rodicmi sa rokmi upravi ked prestane s tebou kyvat puberta, s nimi zbytocny strach o tvoju buducnost .. a budete sa casom chapat ako priatelia .. lebo ich zacnes viac akceptovat, a oni teba.. a ak nie? Budes dospela, zariadis si zivot mimo nich .. a sama posudis , ci sa neoplatilo zit drz sa
Nemôžeš si siahnuť na život ,len preto ,že máš pocit ,že ťa nikto nemá rád! Rodičia svoje dieti milujú nadovšetko a nedopustia aby sa im niečo stalo...Tvoja situácia sa časom určite upokojí ,máš pravo na rodičovskú lásku a máš právo žiť!!!! Vieš koľko ľudí by si potom siahlo na život keby romýšľali ako ty? Pracujem ako detská psychológička ,mám veľa pacientov ktorý by chceli mať také problémy ako ty! (a ja sa im snažim pomôcť ako sa len dá)
je mi veľmi ľúto, že nemáš normálneho priateľa...........skús počkať
to, že sa na tebe rodičia stále vybíjajú zlosť, je od nich veľmi zlé...........zrejme majú problémy s peniazmi a asi aj sami so sebou......zrejme sa boja.....ako dopadneš ty, oni sami,..........je zlá doba..........dospelým rupajú nervy.....vidím to každodenne
známky si udržiavaj, je to tvoja vizitka a tvoj rozum je tvoj majetok.....nik ti ho nevezme...........
a osobne si myslím, že za pár rokov bude lepšie....možno už čoskoro
@ihateit ja ti zas len tolko poviem..... v zivote ta NIKTO nebude za nic lutovat, toboz nie za tieto malichernosti.....
mas 13, ludia v tvojom veku pochybujem ze vedia co to je "milovat", ten tvoj srac uzasny je toho prikladom, zaroven to svedci o jeho charaktere, takze ja na tvojom mieste sa na neho zvysoka vyseriem a prestanem riesit chujoviny.
a ze na teba rodicia vrieskaju? to je vychova. si ich dcera tak ich mas posluchat. kym niesu alkoholici a psychicky chori, tak je to uplne v poriadku ze vrieskaju, ba priam je to prospesne, a ty im mozno raz budes dakovat
by the way, samovrazdy su pre zbabelcov... ked niesi schopna znasat problemy v 13tich, co chces robit ked budes mat 25?
Toto keď som si prečítala, otvoril sa mi nôž vo vrecku. 13 ročné šteňa
buď pozerá veľa teen romancí alebo mu jebe. K tomu sa proste nedá vyjadriť inak ako Ti poriadne pleštiť.
Btw som šťastná, že matka po mne tak vrieskala, držala ma na krátko, takmer nikam ma nepustila ( nečakala som, že to niekedy poviem) aspoň sa zo mňa nestal taký príjebok ako z veľkého percenta mládeže.
mávam tiež také chvilky..tiež s ocom mám hlavne ja problémy ale to prejde uvidíš raz áno! takže žiadne že sa chceš zabiť už v 13 rokoch..čím staršia budeš,určite to bude všetko dobré ja mám tiež 13 ako ty,tiež mi býva na prd ale fakt nič také si nehovor
tosi kolko bola stym tovjim chlapcom?.. kedho tak neskutocne milujes?.. prosimta len nic nerob ..a kedze mas 13 rokov je to pochopitelne ze tvoji rodicia sa takto oteba staraju to dokedy chces by vonka ako,? do 12? by si uz mala byt v 7 nebi mojka..to este pochopis sabudes msiat natomto forum
toto je asi jedno z najťažších období v živote, každý tým prešiel ale neskôr sa to zmení. Skús poslúchať rodičov a nehundrať na to ak máš byť o ôsmej doma.
S @charis sme skonštatovali, že o deviatej sme mali byť doma do dobrých 15tich.. a v 13tich sme sa niekde bicyklovali vonku alebo sme boli na ranči, pretekali sme sa v písaní príbehov a kreslili sme obrázky a blbosti... teraz máme 16, všetko sa zmenilo.. takže kašli na to, užívaj si svoj život pokiaľ si môžeš ešte dovoliť blbnúť ako decko a všetko ostatné príde potom a to, že je chalan deviatak zažratý do športu sa nečuduj, je to ešte decko ktoré nemá potrebu riešiť vzťahy.. a na @37 sme práve chytili taký údrb a btw, prosím ťa.. netrep blbosti, lebo keď to nájdeš o pár rokov budeš sa za to akurát tak hanbiť
@ihateit teraz je uz ina doba. teraz by ste vy deti mozno uz ani bez internetu neprezili. ja mam 23. cize si predstav cas tak 10 rokov dozadu. nemali sme internet, nemali sme dokonca ani pocitace. nasa jedina zabava bola nejaka kniha alebo telka. si pamatam, ako sme kazde 2 tyzdne chodili do kniznice po novu knihu a mali sme z toho neskutocnu radost. mas 13 a rodicia ta pustia von len do 19:00? ja ked som mala 13, tak ma pustili len byciklovat pred dom. byvala som trosku dalej od mesta a nemala som na ulici ziadnych kamaratov, lebo vsetci boli odomna dost starsi a nebavili sa so mnou. tiez som sa musela ucit na same jednotky a oco na mna tiez vedel zakricat. a na diskoteky som nechodila do mojich 18 rokov. a popravde ma to tam ani netahalo. na zakladnej som tiez bola zalubena do jedneho chlapca a na strednej tiez. ale nikdy sa to ani nedozvedeli. ale V ZIVOTE by mi nenapadlo sa lutovat, plakat a rozmyslat nad samovrazdou. a ked tak rozmyslam,tak na mojom detstve by som nic nemenila. lebo si myslim, ze som mala fajn detstvo a ked je decko v puberte, tak ta tvrda rodicovska ruka by tam mala byt. aby z decka nevyrastol drzy a neschopny clovek. mozno ti to teraz pride ako strasne veci, ktore sa ti deju a nevies co mas robit a chces sa zabit. ale ver mi, ze ludia v mojom veku to tak mali v destve dost bezne a nikto sa nelutoval. a zarucujem ti, ze ti bude lepsie. len sa prosim nelutuj. lebo tym nikam nedojdes. ..... ked na teba doma hulakaju, tak si skus najst strednu skolu niekde v meste, co je trosku dalej, aby si mohla byvat na internate. mozno by ti to pomohlo byt dalej od rodicov. ale ver mi, ze na svete sa stavaju aj horsie veci.
@stmortiis presne! ja som tiez rada,ze ma ani nikam nepustali a niekedy tam bola aj tvrda rodicovska ruka.
že LEN do pol 9-8?????? však ja mam 16 a nemožem byť dlhšie! najviac do 8! preboha však nemusí ti každá láska vyjsť.. a s tym otcom ti neporadim.. skus to povedat mame
aj moji rodičia sú na mňa taký ale to preto ,lebo sú unavený z práce..a pamätaj ,že sa učíš pre seba nie pre rodičov,a nedovolia aby si bola dlhšie vonku ,lebo sa o teba boja.a celý život máš ešte pred sebou,a samovražda nič nevyrieši.a ten chalan ti pravdepodobne len poplietol hlavu.lásku asi k tebe necítil.
@ihateit pana ved kusok uvazuj najskvor tvrdis ze sa do teba zamiloval a potom ze hnetka ti dal kopacky? tak asize keby ta miloval tak byty ziadne kopacky nedal a spravas sa jak male decko preto to tak dopadlo sa nad sebou zamisli a dospej konecne. ... mat tak tvoje problemy tak zivot je gombicka
omg ty vôbec nevieš čo sú to problémy...ani ja to neviem.... tak zas aj ja musím dodržovať učité pravidlá ale rešpektujem že rodičia o mňa majú strach a ani sa im nedivím... lepšie ako keby si ma nevšímali.... a ohľadom chalana.... keby som sa mal ja za každé dievča s ktorým to nevyšlo takto zožierať tak tu už nepíšem tieto písmenká....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
veď maš 13 rokov !!!
rodičia sa o teba boja, dávam im za pravdu, všetko ľahko dobehneš až dospeješ...........a tomu chalanovi sa nečuduj asi si to uvedomil, že je nebezpečne si začať s dievčaťom v tvojich rokoch a to ešte vážny vzťah.....je pravda, že ti to mal vysvetliť
láska je prekrásna vec, teba to všetko čaká, buď trpezlivá a všetko príde, o to si to potom viac užiješ........filip
Ten chalan je predpokladám v tvojom veku a teda je ešte mladý na ozajstnú lásku , či sa ti to páči alebo nie, každý si musíme prejsť prvými sklamaniami ale aspoň ti zbytočne nezavadzia a dá priestor tej pravej láske
Ak máš pocit , že tvoji rodičia naozaj nevedia oceniť tvoju snahu , tak sa tým netráp a práve naopak ber to ako dôvod dokázať im, že si jedinečná a šikovná . Možno to tak teraz na základe známok neberú ale až o pár rokov sa ukáže ...a ver mi , že ten pocit sladkého víťazstva nad nedôverou všetkých naokolo ti stojí za dožitie, takže žiadne somariny !
no mozno mas pravdu ze lepsie nebude , zivot je na kkt mne sa nedari nic zijem uplne zbytocny zivot (robota , potom doma pozeram tv sedim pri pc , nazerem sa vyfajcim par cigariet a idem spat ) cez vikend sa najebem bud raz alebo dva krat , vacsinou si pri tom urobim hambu po dedine aj v rodine a toto je stale dookola !!! co mam povedat ja ?,
moj zivot je proste na kkt
to sa inak neda.. pockaj kym vyrasties, vypadnes od nich a budes mat super zivot.. nezahadzuj to
len vies ked mas 13 tazko budes chodit so 16rocnym, to uz su chalani ci by chceli aj daco viac ako je bozkavanie sa.. musis pockat chvilku
no očividne ťa chalan nechal a dosť hnusným spôsobom (cez net), no aj tak... máš len 13, ozaj sa radšej venuj kamarátkam a kašli na chalanov, pobláznil ti hlavu a to prejde (nie, nezaľúbila si sa do neho, časom pochopíš, čo je to láska)... a prejde to...
možno raz spoznáš tetu inzulínku a veci s ňou spojené.
potom zistíš čo sú problémy.
Ja idem v najbližšej dobe na súd za krádeže a prechovávanie drog. no a dosť pravdepodobne ma zavrú. a neplačem.
je mi veľmi ľúto, že nemáš normálneho priateľa...........skús počkať
to, že sa na tebe rodičia stále vybíjajú zlosť, je od nich veľmi zlé...........zrejme majú problémy s peniazmi a asi aj sami so sebou......zrejme sa boja.....ako dopadneš ty, oni sami,..........je zlá doba..........dospelým rupajú nervy.....vidím to každodenne
známky si udržiavaj, je to tvoja vizitka a tvoj rozum je tvoj majetok.....nik ti ho nevezme...........
a osobne si myslím, že za pár rokov bude lepšie....možno už čoskoro
mas 13, ludia v tvojom veku pochybujem ze vedia co to je "milovat", ten tvoj srac uzasny je toho prikladom, zaroven to svedci o jeho charaktere, takze ja na tvojom mieste sa na neho zvysoka vyseriem a prestanem riesit chujoviny.
a ze na teba rodicia vrieskaju? to je vychova. si ich dcera tak ich mas posluchat. kym niesu alkoholici a psychicky chori, tak je to uplne v poriadku ze vrieskaju, ba priam je to prospesne, a ty im mozno raz budes dakovat
by the way, samovrazdy su pre zbabelcov... ked niesi schopna znasat problemy v 13tich, co chces robit ked budes mat 25?
buď pozerá veľa teen romancí alebo mu jebe. K tomu sa proste nedá vyjadriť inak ako Ti poriadne pleštiť.
Btw som šťastná, že matka po mne tak vrieskala, držala ma na krátko, takmer nikam ma nepustila ( nečakala som, že to niekedy poviem) aspoň sa zo mňa nestal taký príjebok ako z veľkého percenta mládeže.
Po druhé určite sa ti oplatí žiť, toto čo prežívaš je proste puberta a tou si, či už slabšou, alebo silnejšou prešiel každý a teraz je tu..
Po tretie buď rada že máš úplnú rodinu a prestaň byť vzťahovačná
Po štvrté kým sa vydáš toľko takých chlapcov bude všelijakých neboj sa nič
a nahovno zivot vyzerá inak, nerozmyslaj nad hovadinami
@stmortiis presne! ja som tiez rada,ze ma ani nikam nepustali a niekedy tam bola aj tvrda rodicovska ruka.
-------------
K téme: Holka, papaj diazepam a maj piči na lehátku.