Otázka je jednoduchá: majú vodiči právo na to, aby používali mestské pozemky bezplatne a aby mesto likvidovalo zeleň kvôli ich pohodliu ? A to všetko bezplatne, na úkor ostatných čo nechodia autami... No, mne vychádza jasné NIE.
@pravnik ja by som tiež takto jazdil len že ja mám malo skúsenosti čo sa šoférovania týka tak ich akurát naberám. Ale zase jazdím na plyn čiže aspoň toľko neznečisťujem.
pokial viem, mesta maju zakazane vyberat peniaze za parkovne. preto mesta robia to, ze parkoviska daju do prenajmu sukromnej firme, ktora uz peniaze vyberat moze.
btw peco by na to nemali mat pravo? nechcem si ani len tipnut, kolko dani je spojenych s kupou a pouzivanim auta. to parkovacie miesto je zaplatene na 100 rokov dopredu uz po roku aktivneho jazdenia.
Už by mali začať stavať parkovacie domy, pod zemou. A na ich strechách v úrovni terénu bude zelená tráva. Dnes sa pozriem z okna, a všade parkujú autá. Pred domom, kde sme pred 15 rokmi hrávali so susedmi futbal, hokej - autá. Na chodníkoch, po ktorých sme sa korčulovali sa teraz dá jazdiť len na horskom bicykli, lebo je asfalt samá prasklina a hrbol.
oprav ma ak sa mylim, ale vodic auta plati o nieco viac, ergo ma mat o nieco vyssie prava... ale ved typicka slovac "on ma nejake vyhody, ktore ja nemam? mal by platit viac! on plati viac a nema vyhody, tak je to spravne!". neznasam mentalitu tohoto naroda.
btw co taki zahradkari? ved spotrebuju omnoho viac co2 a slnecnej energie, nez ludia, ktori ci kupuju ovocie a zeleninu v obchodoch. mali by sme vytvorit poplatky za slnecnu energiu a co2, podla mna je to kurva nefer. a horolezci? stale len chodia po NASICH tatrach a uzivaju si krase vyhlady. poplatky za turistiku by mali byt samozrejmost. ludia chodiaci peso zase opotrebuju chodnik ovela viac, nez ti, co vyuzivaju mhd, ci auta. pred vstupom na chodnik by sa mal platit poplatok. a take zachytavanie dazdovej vody do sudov? ved to je nehoraznost, je to predsa voda nas vsetkych! cim to, ze je nieco take zadarmo?! a cyklisti? ved im stavaju cyklotrasy z dani NAS VSETKYCH! zly, zly svet. za to vsetko by sa malo platit, lebo to JA nevyuzivam.
@notme vodic auta aj ovela viac poskodzuje cesty a tie dane sa pouzivaju na ich opravu, nie na budovanie parkovisk... mas trochu pravdu v tom, ze vela veci co doteraz nikoho netrapili nas uz zacinaju trapit, pretoze ludia su nenazrani a chcu stale viac (vratane vodicov a ich potreby parkovisk), a vtedy nastupuju dane a poplatky aby tieto negativne javy kompenzovali... turistika, zahradkarcenie aj chodci su stale skor pozitivnymi javmi, kdezto automobilizmus nam prerastol cez hlavu... samozrejme su ludia, co vzdy uprednostnia pohodlie, pred zdravim, ale je to dost hlupe uvazovanie
pozabudol si na cyklistov a sportovcov. osobne som zasadne proti tomu, aby sa desiatky milionov rozjebavali na debilne stadiony. ale ked uz sa vsetci skladame na zabavu niektorych, neviem, preco by sa vsetci nemohli poskladat na nevyhnutnost pre inych.
@notme myslim si ze velka cast vodicov v meste auta vobec nemusi mat a ide cisto len o pohodlie a luxus... Co sa tyka stadionov, uplne s tebou suhlasim, tisícové arény za verejne peniaze su picovina, aj ked reprezentacia by svoj 1 stadion mala mat.. ihriska a podobne su v sak v meste nevyhnutnost ak chceme zachovat zdravy zivotny styl obyvatelov miest
asi sa nezhodneme na vyzname slova "nevyhnutnost". opakujem, ja to nevyuzivam. podla tvojej logiky by som bud to mal platit nizsie dane, alebo by oni mali platit vstupne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Keby som namiesto auta chcel mat na parkovisku sadenicu s paradajkami o rozmere parkovacieho miesta, kto by mi to toleroval?