podľa manga zabíja kreativitu jednotlivca-preto by som sa ju nesnažila stoj čo stoj naučiť kopírovať -ale osobne mám mangu veľmi rada -hlavne Dorohedoro alebo samozrejme pár klasík ako Hellsing .
Nipofmorphine:manga nezabija kreativitu, kazdi si musi najst vlastny styl, je ich hrozne vela, nieje to o kopirovani...ved si zober napriklad Ghost In The Shell a Dragon Ball je to rozdielne ale stale je to manga
pomaly kazda manga sa na seba zacina podobat... ale najdu sa aj skvele kusy- problem je ze vacsina autorov ma svoj vlastny styl a ten sa potom prejavuje vo vsetkych ich dielach
Dnkira: je to rozdiel presne kvoli tomu ze to kreslili rozdielny ludia
ale vezmi si napriklad Papriku, Princeznu Mononoke, Howls Moving Castle.... vsetko na jednuo brduo
Kreslim ju asi od svojich deviatich rokov a naozaj si nemyslim, ze by ,,zabijala kreativitu"
Aspon ja som s tym nikdy nemala problem.
Su rozne styly prevedenia, zalezi na tom aky si kto vyberie, pripadne aky si sam vytvori
(poznamocka: Manga nie je anime... Manga je styl kreslenia, komiks. Anime vzniklo o dost neskor na zaklade takychto komiksov. A z vlastnej skusenosti ale aj vseobecneho nazoru hovorim, ze Manga je vzdy lepsia ako Anime.
-To ja len tak, lebo sa mi chvilku zazdalo ze to tu niekto povazuje za to iste...tak len hovorim.)
mangu považujem za najväčšie umenie...venujem sa jej už asi tak 2 roky,intenzívne..a naučit sa to podla mna dá aj neda...urcite musis mat trocha talentu
Akruát dávam dokopy jednu mangu s kamoškou a poviem vám teda, je to ku.va vela roboty Najťažšia časť je podla mňa už vo finálnych častiach-urobiť z perfektných skíc niečo k svetu, vyčistiť všetko, pridať tomu pohybu a tak + pointa + anatómia, obdivujem tých japončíkov že sa stým vedia tak vyhrať a ten ich cit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Je to zaujmavý prejav inej kultúry ako europskej
pomaly kazda manga sa na seba zacina podobat... ale najdu sa aj skvele kusy- problem je ze vacsina autorov ma svoj vlastny styl a ten sa potom prejavuje vo vsetkych ich dielach
Dnkira: je to rozdiel presne kvoli tomu ze to kreslili rozdielny ludia
ale vezmi si napriklad Papriku, Princeznu Mononoke, Howls Moving Castle.... vsetko na jednuo brduo
Kreslim ju asi od svojich deviatich rokov a naozaj si nemyslim, ze by ,,zabijala kreativitu"
Aspon ja som s tym nikdy nemala problem.
Su rozne styly prevedenia, zalezi na tom aky si kto vyberie, pripadne aky si sam vytvori
(poznamocka: Manga nie je anime... Manga je styl kreslenia, komiks. Anime vzniklo o dost neskor na zaklade takychto komiksov. A z vlastnej skusenosti ale aj vseobecneho nazoru hovorim, ze Manga je vzdy lepsia ako Anime.
-To ja len tak, lebo sa mi chvilku zazdalo ze to tu niekto povazuje za to iste...tak len hovorim.)
pre porovnanie hellsing a elven lied. Uplne odlisne prevedenie no stale manga.
A hellsing nepotrebuje komentar...ach
ja tiez lubim manga a v skole to u mna vacsinou vyzera tak ze otvorim zosit napr. z bioly a nadpis temy : EKOLOGIA a pod tym na celu stranu manga
V mange, narozdiel od anime sa nemusí stoj čo stoj objavovať cenzúra. Manga je otvorenejšia, a osobnejšia.
No chcela by som vidieť boys next door, v anime... To je manga, ktorá ma dostala takmer k slzám, i keď je krátka