Ahojte. Určite ste počuli teóriu istých ľudí, ktorá znie následovne : niektorí ľudia už dávno tú svoju pravú lásku zažili, len si nájdu nejakého človeka, s ktorým v pohode vychádzajú, majú sa radi a vezmú sa aby neostali samy. (teraz neviem zase tie í/ý-
podla mna manzelstvo maju uzavriet dvaja ludia ktori sa miluju. vziat si niekoho koho nemilujem len preto aby som nezostala sama je totalna hlupost (a zufalost). s dotycnym mozeme byt kamarati, mozme dokonca aj spolu byvat pod jednou strechou ako spolubyvajuci,ale rozhodne nie ako manzelia
Tá prvotná zamilovanosť vždy po čase opadne, ale ostane tam láska (ak majú šťastie a snažia sa). Preto by sa mali ľudia brať až keď sú spolu dlhšie, aby poznali dobré aj horšie stránky toho druhého.
ludia si neuvedomuju, ze manzelstvo je viac-menej formalita a osetrenie "lasky" z pravnej stranky. s citmi nikdy nemalo vela spolocneho. je hlupe hrnut sa do niecoho takeho v navale emocii.
myslim, ze take manzelstvo, ake opisujes, ma vacsiu sancu na prezitie, nez tie uzatvarane v osiali. avsak za ideal aj tak povazujem manzelstvo, ktore vzniklo po rokoch (minimalne 8) dlheho vztahu postaveneho na vzajomnej laske a porozumeni.
Ak prvotna blbeckovska zamilovanost opadne a ludia su ochotni "bojovat" s tym, ze zrazu sa ukazuje prava tvar toho druheho a rozne zle vlasnosti, ktore nam vadia, ale zaroven sa maju radi a su ochotni tie negativne vlastnosti redukovat/najst nejaky stred, tak pary, ktore su spolu z racionalnej lasky - tak ja volam to, co je u mna laska podlozena rozumom - tak v podstate ten vztah sa nema ako rozpadnut.
@janehonda ale jake zufalstvo, sak navari a vypere DD kiddin
A ja dufam, ze hej, lebo nepredpokladam, ze este z niekoho budem v zivote uplne ze paf. Ja tie emocie beriem s nadhladom, snazim sa vsetko vidiet realne a neulietat si. Nepotlacovat to dobre, ale zas neprikraslovat.
Dobre je ked sa zoberu dvaja zodpovedni ludia ktori spolu dobre komunikuju a vedia spolu riesit vsetko, co maju riesit spolu. Lebo nie kazdy dospely je zodpovedny aj ked by mal byt. A nie kazdy vie riesit konflikty normalne. Niekto si veci necha pre seba a ticho trpi a taki ludia nemaju co hladat v manzelstve.nemam rada take.vztahy kde to casom prerastie do ,, vies aka je mamka,/ ocko". Alebo ,,ked neurobis xxx, pojdem po *dosad psychopatickejsieho rodica". To nestoji za to. Mali by byt zajedno.
nikdy nenazvem lásku pravou láskou, ak vidím že by mohla zamilovanosť opadnúť ... a z bežnej lásky sa ja ženiť nebudem bohužial ... a ak nikdy nenájdem tú ,,extra,, lásku, nevezmem si žiadnu inú ... budem sám
ak nie sú ludia skrachované prázdne trosky bez rozumu a bez skutočného citu, potom má väčšiu a jedinú šancu na vydržanie vzťah z lásky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
myslim, ze take manzelstvo, ake opisujes, ma vacsiu sancu na prezitie, nez tie uzatvarane v osiali. avsak za ideal aj tak povazujem manzelstvo, ktore vzniklo po rokoch (minimalne 8) dlheho vztahu postaveneho na vzajomnej laske a porozumeni.
Ak prvotna blbeckovska zamilovanost opadne a ludia su ochotni "bojovat" s tym, ze zrazu sa ukazuje prava tvar toho druheho a rozne zle vlasnosti, ktore nam vadia, ale zaroven sa maju radi a su ochotni tie negativne vlastnosti redukovat/najst nejaky stred, tak pary, ktore su spolu z racionalnej lasky - tak ja volam to, co je u mna laska podlozena rozumom - tak v podstate ten vztah sa nema ako rozpadnut.
A ja dufam, ze hej, lebo nepredpokladam, ze este z niekoho budem v zivote uplne ze paf. Ja tie emocie beriem s nadhladom, snazim sa vsetko vidiet realne a neulietat si. Nepotlacovat to dobre, ale zas neprikraslovat.
ak nie sú ludia skrachované prázdne trosky bez rozumu a bez skutočného citu, potom má väčšiu a jedinú šancu na vydržanie vzťah z lásky