@jamatamo To je ale žvááást!!! Skúsil som pár krát...mal som horúčku, sucho v papuli a prespal som deň....a čo poznám z našej školy čo hulia, tak, že by im nejako podporovalo chuť do jedla asi nie, skôr naopak Takže taký mýtus, čo sa jednému stalo si nechaj 10 eur strata zbytočná, nestojí to za to...
ludia hovoria, ze trava je neskodna, ze alkohol je ovela vacsie svinstvo.. no ja sa pytam, ze zatial, ako sa alkohol pohrava s fyzickym zdravim cloveka, je menej nebezpecna trava, ked sa pohrava s tym psychickym? ved ludom (aktivnym hulicom) z toho pocase prepne, je len otazka, kedy sa to stane.. podla mna alkohol je mensie zlo ako trava, lebo sice nici pecen (a toho by si mal byt kazdy, kto pije, vedomy) a ked ma niekto sklony k agresivite, tak pod vplyvom alkoholu sa tie osoby nevedia ovladat, no ten, co pije, vie, ze rano sa vygrca, osprchuje sa a bude zas ok s travou by som nikdy nevedela, ci prave tento joint nie je ten posledny, pri ktorom este dokazem ako-tak rozmyslat.. samozrejme, ze hulici sa budu branit, ale..
"Conversely, data suggest that those who smoke cannabis are twice as likely to develop schizophrenia as nonsmokers."
jednoducho si myslim, ze je mensie zlo sa zahravat s fyzickym zdravim, kedze telo sa regeneruje, ako s tym psychickym. a je mi jedno, ze ma 1000 ludi tagne, ze im z toho (zatial) nepreskocilo, lebo zajtra sa to kludne moze stat.
+ ked niekto huli travu kazdy den po dobu troch rokov, nikto ma nepresvedci o tom, ze po tychto troch rokoch je schopny rovnakej komunikacie ako predtym. jednoducho to z mozgu robi kasu a poznam take pripady, aj ked nastastie nie osobne.
tolko k tomu, ze ludia casto porovnavaju alkohol a marihuanu.
cigarety su skodlive pre fajciarov aj pre ich okolie, zapach je neprijemny, nicia pluca, zvysuju nabeh na rakovinu, to vieme vsetci.. neviem, co k nim viac dodat asi len to, ze je fajn, ze narozdiel od alkoholu ludi ukludnuju
jeden chalan z mojej triedy huli uz od 8. rocnika na zakladke a v sucasnosti to vyzera tak ze mu uplne jeblo v hlave z toho takze kazdy si zvasty ze nikomu z toho nepreplo atd. moze strcit do rite
@normane Tak keď nefajčíš tak si mal fajčiť len toľko aby ti z toho nebolo zle...keď fajčíš trávu tak máš horúčku a sucho v ústach ale to vyriešiš studeným nápojom...Zakaždým keď sa sfajčím tak vyjem polku chladničky...marihuana sa totiž používa aj pri liečení anorexii takže to nieje žiadny žvást
@hoperpohroma ja mám akurát problém s tým, aký je alkohol nebezpečný aj pre okolie ožratého človeka. a myslím si, že ak je marihuana ilegálna, tak by mal byť aj alkohol. alebo nech sú legálne oboje. tento systém, v ktorom je legálna látka, po ktorej otcovia mlátia svoje deti, rozbíjajú sa priateľstvá a množia autonehody, ale látka, ktorá akurát tak ublíži jej užívateľovi (a aj to pochybujem o tom "prepnutí", ktoré toľko spomínaš), je ilegálna, je prosím pekne, riadne napiču.
@hoperpohroma Tieto tvoje "fakty" niesú ničím podložené...áno to že sa pri požití marihuany môže prejaviť schizofrénia je pravda...ale jediné čo ti môže tráva spraviť s hlavou je to že ti zhorší pamäť a to že sa z teba stane dáky psychopat je blud...
@kain80 išla som s nahuleným šoférom. jediné, čo sa zmenilo, bolo to, že šiel pomaličky, namotával sa na scenériu a tešil sa z jazdy. šla som s ním vyše 600 km. neviem si spomenúť na žiaden z účinkov marihuany, ktorý by ovplyvnil jazdu tak, že by si mohol byť nebezpečný pre ostatných.
myslim ze alkohol je najnebezpecnejsi a napacha najviac zla .. a este som nepocul ani nikde necital zeby niekto zomrel alebo sa stalo nejake nestastie ktore by bolo zapricinene travou ... takze asi tak
@kain80 trava neovplyvnuje soferovanie, presvedcil som sa na vlastne oci ked som isiel s jednym nemenovanym, a isiel uplne pomaly, kludne , bol ostrazity .. prakticky tak akokeby ani nezahulil s rozdielom ze daval vacsi pozor .. a nemal spomalene reakcie, clovek ked zahuly je praveze ostrazity uplne a vsetko si vsima do detailov
@jamatamo tieto fakty su podlozene vseobecnymi statistikami a aj tym, ze poznam ludi, ktorych znami maju z pravidelneho dlhotrvajuceho hulenia miesto mozgu kasu. tesim sa, ako budes hovorit, ze je to blud, ked z toho preskoci aj tebe. zahravat sa s ludskou psychikou nie je nikdy dobre a to presne trava robi. psychicke zdravie sa ti nezregeneruje len tak na povel. nezregeneruje sa nikdy.
@hoperpohroma Áno...tie štatistiky hovoria o poruchách pamäte a keď sme pri tom...alkohol nezabíja mozgové bunky? Sú ľudia ktorým strihlo z pervitínu LSD a iných blbostí ale nie z trávy
@jamatamo ty si cely zvast ..kazdeho koho poznam, ma z toho vacsiu chut do jedla...este som sa nestretol s tym ze by volakto nechcel vtedy jest..ty si nejaky divny
nechápme ludí čo kývli @hoperpohroma ... porovnáva neikoho kto si občas vypije... že je to lepšie lebo niekto tri roky huli každý den... a ten čo tri roky pije každý den?
a hoperpohroma zdráva je potom by sa snád nepouživala na lekarske učely a btw dymil som 5 rokov myslím že aj dosť silný weed prestal som.. síce aj predtým som hovoril , zgumovaný som nebol ... dokonca aj krátkodobá pamäať sa mi po pár týždnoch vrátila a fungujem normal.. nemožné pre alkoholika čo by slopal každý den
@barky to preto, aby som ukazala, ze trava nie je neskodna.. nehadam sa o tom, ze konzumacia alkoholu vo velkom mnozstve skodi. hadam sa len o tom, ze trava je menej skodliva ako alkohol. myslimsi, ze z fyzickych komplikacii sa da v istom bude este dostat, ale z psychickych nie. a co take veci ako derealizacia? aj to sa pri trave stava
aj preto som porovnavala hulenie kazdy den a pbcasne pitie, lebo viem, ze existuju ludia, co nemaju problem sa nahulit kazdy den a chodit tak do skoly, ale nepoznam nikoho, kto by bol kazdy den v skole opity..
ja neviem ako sa pouziva na lekarske ucely. fajci sa? kazdy den? po aku dlhu dobu?
za to, ze tebe nepreskocilo, to neznamena, ze by nepreskocilo aj inym.. rovnako by sa mohol najst aj alkoholik,.ktory by bol tiez po takej dobe ok, je to individualne
@jamatamo podla mna vsetkeho vela skodi a na kazdeho vplyvaju tieto tri vecicky inak, niekto je od alkoholu agresor iny je zabavny vtipny a tak, niesom proti trave prilezitostne ak s nou clovek vie zaobchadzat a neprehana vtedy je to ok ma aj svoje pozitiva nielen negativa
o alkohole som zatial ziadne pozitivum nepocula a vacsinou su ludia agresivni co sa po trave stava malokrat
a cigarety to je najvacsia blbost z toho nemas ani dobru naladu ani nic
@hoperpohroma to čo ľudia volajú že niekomu "z trávy preplo" zvykne byť to, že dotyčný už hulí každý deň aspoň raz, čiže je permanentne nahulený, čo zaprvé dosť vyčerpáva, a zadruhé je asi také keby si o niekom permanentne opitom hovorila že mu preplo, na základe toho ako sa správa, a na základe toho že by si predpokladala že je to teraz jeho normálne triezve správanie (lebo by si nevedela tak jasne rozlíšiť či je opitý alebo nie).
zadruhé, všetky dlhodobé účinky trávy (ktoré vznikajú po dlhodobom intenzívnom = každodennom užívaní) sú zvratné, do 6 mesiacov až roka od momentu čo človek prestane huliť. teda, okrem toho, že mu tie stavy obvykle určitým spôsobom zmenia pohľad na svet.
ako sa používa na lekárske účely: obvykle sa fajčí, buď v prípade rakoviny, lebo zaprvé až šokujúco efektívne zmierňuje vedľajšie účinky chemoterapie, zadruhé tlmí bolesť. alebo v prípade roztrúsenej sklerózy, tiež sa fajčí, neviem ti povedať ako často, ale v zásade to máš tak, že keď pacient s roztrúsenou sklerózou v pokročilom štádiu, ktorý má normálne problém ovládať svoje telo kvôli silným tikom, a problém rozprávať, si zapáli jointa, do 10tich minút tiky/kŕče prejdú, a dotyčný zrazu môže rozprávať a kontrolovať svoje telo.
...takisto myslím že sa fajčí napr. pri leukémii, kedy v určitom štádiu choroby ťa bolia samotné kosti, po tráve bolesť prejde, a nie je možné človeka neustále dopovať bežnými ani nebežnými analgetikami, pretože by to vytvorilo závislosť, a časom by to prestalo účinkovať, a preto sa takýmto ľuďom (tam kde sa z toho verejné inštitúcie nejdú posrať lebo ó preboha droga) podáva marihuana, ktorá zaprvé závislosť nespôsobuje (resp. aspoň nie tú fyzickú), zadruhé telo si na ňu nevybuduje imunitu, čiže neprestane byť účinná, a zatretie síce určité vedľajšie účinky má, ale aj oproti bežným analgetikám sú prakticky mizivé aj z dlhodobého hľadiska
@midnight precitala som cele, no svoj nazor mam, nejdem sa hadat o tom, ze v pripade choroby lieci, ale ked si ju denne dava niekto zdravy, podla mna ho to celkom urcite ovplyvni, no nejdem sa o tom hadat, kazdy mame svoj nazor, ludia, co trave holduju, zvyknu prehliadat negativa a ludia, co sa jej striktne vyhybaju, zvyknu prehliadat pozitiva, cize tato diskusia by nikam neviedla
@jamatamo ja si už dám iba tak pár krát do roka .. a naposledy som zistila, že fajčiť už fakt nemôžem, lebo sa snažím schudnúť a keď potom zjem všetko čo mi len na um príde, tak to je veeľmi zlé
@kain80 môj kamarát aj s partiou raz šoféroval zkureny a zacal cuvat na kruhaci a samozrejme narazil do auta druhého ..typek nanich zavolal políciu ...dali im fúkať ...oni sfajceni samozrejme nebavili ale chudák ten co doňho nacuvali nafukal chapes život je sviňa
nech si kazdy robi co chce jedine co viem ze mne marihuana spustila uzkosti ktore som dovtedy nikdy nepoznal a musel som ich liecit takze nie dakujem depersonalizacia sa u mna objavila po uziti marihuany
no.. ten zeleny bordel som skusil a poviem vam.. nikdy.. fuj!! radsej si slahnem pivo, dam si k nemu postrk za dva za tri a hned je dobra nalada... nemam potrebu sa ozrat az do komy..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
vsetko skodi rovnako.... a nech sa tu marihuany zastava hocikto tak ju povazujem za naj zlo z tychto :/
"Conversely, data suggest that those who smoke cannabis are twice as likely to develop schizophrenia as nonsmokers."
jednoducho si myslim, ze je mensie zlo sa zahravat s fyzickym zdravim, kedze telo sa regeneruje, ako s tym psychickym. a je mi jedno, ze ma 1000 ludi tagne, ze im z toho (zatial) nepreskocilo, lebo zajtra sa to kludne moze stat.
+ ked niekto huli travu kazdy den po dobu troch rokov, nikto ma nepresvedci o tom, ze po tychto troch rokoch je schopny rovnakej komunikacie ako predtym. jednoducho to z mozgu robi kasu a poznam take pripady, aj ked nastastie nie osobne.
tolko k tomu, ze ludia casto porovnavaju alkohol a marihuanu.
cigarety su skodlive pre fajciarov aj pre ich okolie, zapach je neprijemny, nicia pluca, zvysuju nabeh na rakovinu, to vieme vsetci.. neviem, co k nim viac dodat asi len to, ze je fajn, ze narozdiel od alkoholu ludi ukludnuju
jeden chalan z mojej triedy huli uz od 8. rocnika na zakladke a v sucasnosti to vyzera tak ze mu uplne jeblo v hlave z toho takze kazdy si zvasty ze nikomu z toho nepreplo atd. moze strcit do rite
ano, aj alkohol ich zabija. ja len hovorim, ze trava nie je vobec lepsia, kedze ju ludia zvyknu vyzdvihovat a dokonca este hovorit, ze je zdrava..
@bangbangboom ty nežiješ? Vieš, na čo narážam
a hoperpohroma zdráva je potom by sa snád nepouživala na lekarske učely a btw dymil som 5 rokov myslím že aj dosť silný weed prestal som.. síce aj predtým som hovoril , zgumovaný som nebol ... dokonca aj krátkodobá pamäať sa mi po pár týždnoch vrátila a fungujem normal.. nemožné pre alkoholika čo by slopal každý den
aj preto som porovnavala hulenie kazdy den a pbcasne pitie, lebo viem, ze existuju ludia, co nemaju problem sa nahulit kazdy den a chodit tak do skoly, ale nepoznam nikoho, kto by bol kazdy den v skole opity..
ja neviem ako sa pouziva na lekarske ucely. fajci sa? kazdy den? po aku dlhu dobu?
za to, ze tebe nepreskocilo, to neznamena, ze by nepreskocilo aj inym.. rovnako by sa mohol najst aj alkoholik,.ktory by bol tiez po takej dobe ok, je to individualne
o alkohole som zatial ziadne pozitivum nepocula a vacsinou su ludia agresivni co sa po trave stava malokrat
a cigarety to je najvacsia blbost z toho nemas ani dobru naladu ani nic
zadruhé, všetky dlhodobé účinky trávy (ktoré vznikajú po dlhodobom intenzívnom = každodennom užívaní) sú zvratné, do 6 mesiacov až roka od momentu čo človek prestane huliť. teda, okrem toho, že mu tie stavy obvykle určitým spôsobom zmenia pohľad na svet.
ako sa používa na lekárske účely: obvykle sa fajčí, buď v prípade rakoviny, lebo zaprvé až šokujúco efektívne zmierňuje vedľajšie účinky chemoterapie, zadruhé tlmí bolesť. alebo v prípade roztrúsenej sklerózy, tiež sa fajčí, neviem ti povedať ako často, ale v zásade to máš tak, že keď pacient s roztrúsenou sklerózou v pokročilom štádiu, ktorý má normálne problém ovládať svoje telo kvôli silným tikom, a problém rozprávať, si zapáli jointa, do 10tich minút tiky/kŕče prejdú, a dotyčný zrazu môže rozprávať a kontrolovať svoje telo.
...takisto myslím že sa fajčí napr. pri leukémii, kedy v určitom štádiu choroby ťa bolia samotné kosti, po tráve bolesť prejde, a nie je možné človeka neustále dopovať bežnými ani nebežnými analgetikami, pretože by to vytvorilo závislosť, a časom by to prestalo účinkovať, a preto sa takýmto ľuďom (tam kde sa z toho verejné inštitúcie nejdú posrať lebo ó preboha droga) podáva marihuana, ktorá zaprvé závislosť nespôsobuje (resp. aspoň nie tú fyzickú), zadruhé telo si na ňu nevybuduje imunitu, čiže neprestane byť účinná, a zatretie síce určité vedľajšie účinky má, ale aj oproti bežným analgetikám sú prakticky mizivé aj z dlhodobého hľadiska
Trava je nebezpečná hlavne pre tých, čo hulia nezodpovedne a pre deti čo s tým začné v 14tich a v 18tich už nevedia formulovať vetu. Takých poznám.