ja mam zrkadlovy (reflektor) dalekohlad typu newton z priemerom zrkadla 254 mm a ohniskovovu vzdialenostou 1200 mm (f4,6) na dobsonovej montazi
co sa tyka "teleskopu" predpokladam ze sa jedna o sosovkovy dalekohlad cize v odbornej terminologii refraktor... ten planujem v najblizsej dobe z priemerom od 90-110 mm koli lepsej prenosnosti
@xhtml tie fotky si robil ty? akym pristrojom? boli robene fotky afokalne za okularom alebo si pouzil ccd kameru a fotil priamo v ohnisku? a co expozicne casy?
ahojte, rozmyslala som nad nejakym dalekohladom, alebo teleskopom, ale teda co som pozerala na internete tak sa v tom naozaj nevyznam.. vedeli by ste mi poradit? som zaciatocnik, chcela by som to na pozorovanie hviezd, mesiaca, slnka a podobne.. proste aby sa cez to dalo pozerat a nieco z tej oblohy aj bolo vidno.. vy co sa v tom vyznate, aky by ste mi poradili? aby aj ta cena bola prijatelna.. dakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
ISS
ale na sledovanie treba aj peknu oblohu, co vo velkom meste v noci asi nepojde.. takze len ten dalekohladik na sledovanie susedov co byvaju oproti
co sa tyka "teleskopu" predpokladam ze sa jedna o sosovkovy dalekohlad cize v odbornej terminologii refraktor... ten planujem v najblizsej dobe z priemerom od 90-110 mm koli lepsej prenosnosti
@xhtml tie fotky si robil ty? akym pristrojom? boli robene fotky afokalne za okularom alebo si pouzil ccd kameru a fotil priamo v ohnisku? a co expozicne casy?