áno!!! nemčina je strašne krásny jazyk...avšak strašne tupá som na ńu! ale meinim sa ju naučiť
inak, @mielikki tebe sa ako podarilo študovať fínčinu? krista astelaihtelu maký, tvrdý, krátky, silny, slaby vokal, zalad kokotiny ja úplne plávam v tej hodine na fínčine pre neodborových pochybujem že dám skúšky alebo čo to bude
každý má rad iný jazyk avšak ja patrím tiež medzi tých ľudí čo sa neradi učili nemčinu a prešla som na ruštinu. Mne sa dokonca v azbuke číta lepšie ako tá hrozná nemčina!
neznášal som ju,keď som sa ju musel učiť,potom som si ale prečítal niektoré knihy v nemčine(aj poéziu),nejako sa do môjho bežného života vkradla aj hovorová nemčina a postupne som si uvedomil,ze mi už vôbec neprekáža a niekedy to dokonca ani neznie zle.
mne nj tiez najprv nesla, to sklonovanie pridavnych mien hlavne a potom sme mali inu ucitelku, ktora na nas tak netlacila, dostala som sa na jej hodinach do pohody a zistila som, ze je to cele v pohode.
@mielikki jasnačká.... a vždy si sadnem k podobnému človeku jak ja tak sa len furt frfleme ako to nevieme ale učiť sa skoro furt len gramatiku o osmej večer?
a inak mi tka napadlo, že po tejto fínčine keď sa pozriem do neminy tak možno ju začnem brať aj ako jednoduchší jazyk
@lawey normálne, stokrát sa pomýliš, stokrát sa opravíš a stoprvý raz si uvedomíš, že si to spravila dobre
proste ono to ide, keď sa ti dostane trocha do uší ten jazyk
preto v tých menej jednoduchých veciach stále robím chyby
Mám ju fakt rada. Asi to bude tým, že som mala neuveriteľné šťastie na profesorov s veľkým P, ktorých ich práca vždy bavila a dokázali nám to podať tak,že to šlo. Motivácia je jednoducho základ. Dotiahli sme to až na C1 diplom. Ďalším mojím šťastím bolo, že som mohla chodiť do Nemecka sa zdokonaľovať. ♥
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
Ale inak dosť ťažký jazyk, učil som sa ho 6 rokov a nič z toho neviem
inak, @mielikki tebe sa ako podarilo študovať fínčinu? krista astelaihtelu maký, tvrdý, krátky, silny, slaby vokal, zalad kokotiny ja úplne plávam v tej hodine na fínčine pre neodborových pochybujem že dám skúšky alebo čo to bude
a vokalická harmónia je jednoduchá
a inak mi tka napadlo, že po tejto fínčine keď sa pozriem do neminy tak možno ju začnem brať aj ako jednoduchší jazyk
a to ste ešte asi nemali slová končiace na -e
@kissmeplease to mas dobre ja som sa ucil o zabiakovy tusim wili sa volal a ucebnica sa volala Deutschmobil
proste ono to ide, keď sa ti dostane trocha do uší ten jazyk
preto v tých menej jednoduchých veciach stále robím chyby
Ale radšej angličtinu ako nemčinu.