USA je krajina kde žije druhý najväčší počet slovákov hneď po slovensku preto by ma zaujímalo kolko birdzákov tam má rodinu. Do komentu napíšte aj či ste s nimi v kontakte a ako často sa stretávate.
v USA žije môj bratranec, s ktorým som v kontakte a na Slovensko chodí približne raz ročne. podľa dostupných informácii do USA odišiel aj brat môjho pradeda, zmenil si meno na "americkú variantu", ale odvtedy o ňom nie sú žiadne informácie, síce boli snahy ich kontaktovať, ale márne.
ja som našu rodinu z Pennsylvanie videl naposledy keď som mal 15 . Boli na SK aj pracovne a potom aj koli bratovi mojho dedka keď zomrel. Ale inak sú to fajn ludia a vizerajú aj sa správajú o dosť mladšie ako majú vek. Neviem čím to je ale tam 70 roční ludia vizerajú na 50.
@xxar3s Možno aj životným štýlom, čo som počul tak často robievajú garden party, stretávajú sa, tak sa to odzrkadlí aj na tom sviežom výzore, že sa toľko nestresujú.
otcova sesternica zije v Pittsburghu, ale videla som ju len raz v zivote, ked tu boli na navsteve, ked som bola este dievcatko, moj brat s nou bol chvilu v kontakte, ale teraz o nej nevieme uz nikto nic. okrem toho tam ziju obe deti otcovej dalsej sesternice, s chalanom je brat asi sporadicky v kontakte, ale ten celkom casto zavita aj na Slovensko a s babou sme sa naposledy stretli na svadbe pred par rokmi.
Starkej svagrina. Zije na Floride (Orlando tusim) a bola tu naposledy ked zomrela starka (mesiac po mojom narodeni, cize to bude pomaly dvadsat rokov). Z rozpravania rodicov viem len ze nemala deti ani manzela a emigrovala kratko po vojne, co bola vtedy velka vec, ked sa vezme ze sla ako sama zena na vlastnu past. Za tych dvadsat rokov o nej nemame ziadne spravy, takze aj to ci este zije je dost diskutabilne
v USA už nie, mal som tam tetu z druhého kolena, bola v jednej z dvoch veží WTC v N.Y. Mám sesternicu v Toronte a nejaku pratetu v Argentíne - tu som v živote nevidel
@mobscene_69 to mas pravdu keby tam ostala mohli ste tam zit cela rodina a namiesto tej riti sveta ktorej hovorime slovensko by ste byvali v civilizovanej krajine
sesternica dávnejšie riešila rodokmeň tak našla, už taký známy boli už za nimi v usa a odtiaľ už, odtiaľ pani/teta už bola počas pracovných ciest zastavená 2-3x na návšteve na SK, fest priateľská, úspešná v práci aj celá rodina, teraz žijú ny, southampton tam to vyzerá neskutočne Škoda, že aj tu nie je podobná priateľská mentalita viac
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
@Torpedo08 to bude určite Walker Texas Ranger!
ale aj kamoška tam zije