Mas veselu skusenost s financnym poradcom (ci inym MLM)?
ozve sa typek ktoreho si nevidel 15 rokov, vybavi ti najvyhodnejsiu poistku, nieco sa stane, poistovna nezaplati, snazis sa ho znova skontaktovat, marne, a o nieco neskor zistis, ze po nom patra interpol. take daco. kazdy takeho pozname, tak dajte storky!
Ani nie ale dopici seru ma tie inzeráty zúfalých zamestnancov mlm
Bože to sú take ojeby, moja bývalá spolužiačka to predáva na fb, asi LR alebo tak, zároveň jej kolegynky jej tam píšu dooka bijúce akože pravdivé recenzie a hádžu si tam linky na svoje súkromné skupiny predávajúc priemernú kozmetiku za o polovicu vyššie ceny
Fraška
nemam zabavne historky lebo som neni taky kokot aby som nieco riesil cez financaka alebo realitaka alebo hocijaku sprostredkovatelsku osobu. eat my shit bro
@chlorofyl prisiel si o vela. ist s takym clovekom na kavu a nechat ho, nech ti vysvetli NAJLEPSI BIZNIS NA SVETE, je zazitok na nezaplatenie. a obzvlast, ked sa spytas nejaku neprijemnu otazku, ze napriklad kolko klientov mimo rodiny ma.
@notmehofejk teda sorry, raz ked som planoval po statniciach kupit byt som sa s jednym stretol. uz len ta jeho neverbalita bola taka lacna a prehliadna ze to by mohla byt fajn historka ale to je najmenej oproti tomu tvojmu
veselú ani nie, skôr ma tí ľudia desia..
ako keď si spomeniem na týpkov, ktorí sa ma snažili lanáriť ešte na strednej tak je to spätne celkom úsmevné jeden taký vygelovaný truhlík, ktorý chodil v umelohmotnom obleku a nemal ani len skill ma nejak ukecávať, tak ma vytiahol na kávu, zavolal si tam svojho kamoša, ktorý mi hustil tie ich OVB drísty a on celý čas držal piču
a potom jedna taká stratená existencia, chlapec, ktorý nezvládol ani dokončiť strednú, nič celé dni nerobil, len slopal pivo, hral automaty a chodil na tie ich vymývačské stretnutia a prednášky a bol skalopevne presvedčený, že raz zbohatne
tí boli takí zlatí a neškodní, ale asi pred tromi rokmi ma v práci (vtedy som robila za barom vo vegánskej reštaurácii) oslovil asi 50ročný, udržiavaný, dobre oblečený a veľmi charismatický muž a pri platení ma začal úplne ospevovať, že aký skvelý servis, aká som milá a profesionálna a že rozbieha nový projekt, že či by som nemala záujem si slušne zarobiť, vypýtal si číslo a dal mi vizitku. ja som si samozrejme myslela, že rozbieha nejaký gastro projekt alebo otvára novú prevádzku, bola som zvedavá a šla som s ním na kávu. to stretnutie začal takým nezáväzným pokecom a bolo to celkom také príjemné stretnutie a potom zrazu vytiahol papier a pero a začal mi tam kresliť tie ich pyramídky a rozprával mi o ich najúžasnejších produktoch a ja som už vedela, že teda nič z toho nebude a hovorím si nevadí, tak som sa dala zlanáriť, som naivná, čo už lenže on potom začal byť celkom nátlakový.. a samozrejme inicioval ďalšie stretnutie - už primo na ich cenrále AmWay a aby si poistil, že prídem, natlačil mi nejakú ich skvelú knižku s receptom na život tak som tam teda šla, nie, že by som chcela, ale vyslovene ma do toho vtlačil a vmanipuloval, ani som nechápala ako.. cítila som sa dosť hrozne a zároveň som sa celkom bála ho odmietnuť, lebo som videla, že vie, čo robí.. na tej centrále som musela zaplatiť nejaký poplatok za prednášku (o čom sa mi samozrejme neobťažoval zmieniť) a pred začiatkom ma ešte zatiahol do miestnosti, kde mali v sklenených vitrínach vystavené tie svoje produkty, rozprával mi, ktoré všetky používa on i jeho rodina ako dosť bizár a potom asi hodinu speakovali rozni ľudia o tom, ako im AW zmenil život, bla, bla, bla, nuda a po skončení sa mi ponúkol, že ma odvezie domov, ešte aj v aute počúval tie prednášky.. a rozprával mi, že namiesto na dovolenky chodia s rodinou na strenutia AmWay rozne po svete, že si tam našiel kamarátov na celý život a aká sú úžasná komunita a zaklincoval to tvrdením, že určite v žiadnom prípade nie sú žiadna sekta ako to tvrdia zlé jazyky
nakoniec sa mi z toho ofc podarilo vykecať, ale je mi zle doteraz, keď si na to spomeniem
@chlorofyl mne sa to nestalo (zial), to bol len priklad ja sa strasne na tych ludoch bavim. na tej z lacnej prirucky o uspechu naucenej reci tela, wannabe charizme, generickych frazach a manipulacnych taktikach a vsetkom ostatnom s tym spojemom donekonecna ich mozem pozorovat a citat prihody s nimi etc a furt ma to bude bavit, neviem preco mam taku uchylku
Ja som sa prednedávnom zapojila do niečoho takého, ale skôr iba využívam to, čo tá firma ponúka (vzdelanie, poistenie, investovanie). Ale bolo mi ponúkané, že by som mohla začať aj s biznisom, aj verím, že sa tým dajú zarobiť pekné prachy, ale ja nie som typ, ktorý by človeka vedel presvedčiť na niečo takéto
@notmehofejk ano presne tak nejako vyzeral on. vycmudlikany do dokonalosti, oblecenny, napucovana hlava, blond, modre ocicka, sadkal si, rucicky si spojil aby vznikol defacto trojuholnik (daco na sposob merkelovej) a pozeral sa mi furt uprene do oci ale on nebol novacik co som si pozeral jeho skusenosti na nete. ale fakt to bolo lacne cele ako sa pokusal do mna dostat. ja som na to moc silny orech aby ma ojebal
so mnou si klienti užili veľa srandy robila som finančnú agentku, ale nikdy som to nerobila tak , ako sa to má, žiadne frázy, zmena imidžu na nepoznanie sa nekonala, a cudzích som volala do kancelárie, žiadne po domoch skôr som im len porozprávala parametre, výhody, o čo tam ide a pod. a tí, čo so mnou zmluvu uzavreli, či už životku, DDS alebo DSS by to urobili aj keby som to nebola ja, ale niekto iný, lebo mali tú potrebu ešte predtým, než som ich oslovila a ešte pokiaľ išlo o známych, tak vedeli, čo chcem robiť, prečo robím PhD. a vedeli, že je to dočasné preklenovacie obdobie, prípadne, že mi to veľa dá v odbúraní trémy, ktorej som sa potrebovala zbaviť na výkon svojej terajšej práce, boli si vedomí, že tá zmluva prejde na servis pod niekoho z mojich ostrieľanejších kolegov a majú tam zmluvy dodnes, našťastie tým, že som to robila pomaly, ale isto, som nemala žiadne storno, nikto v čase podpísania nebol mnou zhypnotizovaný
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Bože to sú take ojeby, moja bývalá spolužiačka to predáva na fb, asi LR alebo tak, zároveň jej kolegynky jej tam píšu dooka bijúce akože pravdivé recenzie a hádžu si tam linky na svoje súkromné skupiny predávajúc priemernú kozmetiku za o polovicu vyššie ceny
Fraška
ako keď si spomeniem na týpkov, ktorí sa ma snažili lanáriť ešte na strednej tak je to spätne celkom úsmevné jeden taký vygelovaný truhlík, ktorý chodil v umelohmotnom obleku a nemal ani len skill ma nejak ukecávať, tak ma vytiahol na kávu, zavolal si tam svojho kamoša, ktorý mi hustil tie ich OVB drísty a on celý čas držal piču
a potom jedna taká stratená existencia, chlapec, ktorý nezvládol ani dokončiť strednú, nič celé dni nerobil, len slopal pivo, hral automaty a chodil na tie ich vymývačské stretnutia a prednášky a bol skalopevne presvedčený, že raz zbohatne
tí boli takí zlatí a neškodní, ale asi pred tromi rokmi ma v práci (vtedy som robila za barom vo vegánskej reštaurácii) oslovil asi 50ročný, udržiavaný, dobre oblečený a veľmi charismatický muž a pri platení ma začal úplne ospevovať, že aký skvelý servis, aká som milá a profesionálna a že rozbieha nový projekt, že či by som nemala záujem si slušne zarobiť, vypýtal si číslo a dal mi vizitku. ja som si samozrejme myslela, že rozbieha nejaký gastro projekt alebo otvára novú prevádzku, bola som zvedavá a šla som s ním na kávu. to stretnutie začal takým nezáväzným pokecom a bolo to celkom také príjemné stretnutie a potom zrazu vytiahol papier a pero a začal mi tam kresliť tie ich pyramídky a rozprával mi o ich najúžasnejších produktoch a ja som už vedela, že teda nič z toho nebude a hovorím si nevadí, tak som sa dala zlanáriť, som naivná, čo už lenže on potom začal byť celkom nátlakový.. a samozrejme inicioval ďalšie stretnutie - už primo na ich cenrále AmWay a aby si poistil, že prídem, natlačil mi nejakú ich skvelú knižku s receptom na život tak som tam teda šla, nie, že by som chcela, ale vyslovene ma do toho vtlačil a vmanipuloval, ani som nechápala ako.. cítila som sa dosť hrozne a zároveň som sa celkom bála ho odmietnuť, lebo som videla, že vie, čo robí.. na tej centrále som musela zaplatiť nejaký poplatok za prednášku (o čom sa mi samozrejme neobťažoval zmieniť) a pred začiatkom ma ešte zatiahol do miestnosti, kde mali v sklenených vitrínach vystavené tie svoje produkty, rozprával mi, ktoré všetky používa on i jeho rodina ako dosť bizár a potom asi hodinu speakovali rozni ľudia o tom, ako im AW zmenil život, bla, bla, bla, nuda a po skončení sa mi ponúkol, že ma odvezie domov, ešte aj v aute počúval tie prednášky.. a rozprával mi, že namiesto na dovolenky chodia s rodinou na strenutia AmWay rozne po svete, že si tam našiel kamarátov na celý život a aká sú úžasná komunita a zaklincoval to tvrdením, že určite v žiadnom prípade nie sú žiadna sekta ako to tvrdia zlé jazyky
nakoniec sa mi z toho ofc podarilo vykecať, ale je mi zle doteraz, keď si na to spomeniem