A len chcem dodat, že nesmierne si vážim a obdivujem všetkých ľudí, ktorí to dokážu aj verejne priznať. Držím im v živote palce a prajem si, aby to bolo spoločnosťou brané ako súčasť normálneho života a aby ich za to nikdy nikto nesúdil, neponižoval.
Aziza, mňa by len zaujímalo, na základe akých vzorcov ty tvoríš tie možnosti, lebo mám pocit, že sa snažíš zahrnúť všetky možné premenné, ale napriek tomu, aspoň ja, nikdy neviem zahlasovať tak aby to reálne odzrkadľovalo môj názor/situáciu.
Vo výsledku sú tie ankety potom iba spam, ktorým meníš sekciu s fórami na niečo podobné, ako je dnes sekcia blogov.
@teal@5 A este... To, ze su to ankety, je nie uplne podstatne, väčšinou som zvedavá najma na nasledne komentáre a diskusiu... Tie moznosti v anketach su len akoby "naviac". Teda väčšinou, nie vždy.
Ja mam kamarátku lesbicku, poznám sa s nou uz viac nez 20 rokov, je to úžasný clovek a mam ju velmi rada. Tak ma len zaujímalo, koľko ludi pozna (a nakoľko blízko) ludi z týchto menším. Lebo je to podla mna častejšie, nez sa moze na prvý pohlad zdat. A je dobre (aspoň podla mna) na tu tému upozornovat a odtabuizovat ju čo najviac sa da.
*este raz chcem len upozosnit, ze tam, kde pisem v jednotnom čísle o kamarátoch (teda blízkych známych, ktorých mate radi, ste s nimi dlho v pravidelnom kontakte atd...), tak ich môže byt viac samozrejme, len som si to neskoro uvedomila a nedoplnila❗
1 lesbu a 2 bisexualne lesby, pretoze pred tym zili s chlapom, obe maju dokonca deti, a 1 geja, ale ten sa uz niekde odstahoval. A neviem ci sa to da nazvat znamym, to su proste ludia zijuci na rovnakej ulici.
@kassiar@10 urcite da, ak si sa s nimi aspon par krat stretol, prehodil par slov... U nas v dome tiez zije par homosexualov, no poznám ich len z videnia (par krat sme sa pozdravili), otec ich pozna bližšie ale ja nie, takže by som ich medzi mojich známych nezahrnula.
@salora@13 Toto je moja chyba a nevedomost iba hľadala som si o tom len veľmi zbezne informácie a nasla som v rychlosti iba niečo vo forme, že bisexualita je len akoby sexualny postoj niektorých hetero/homosexualov, pripadne ľudí, ktorí sa akoby v mladosti len "hľadajú", čo je aj pripad tej mojej kamarátky. Viac o tom neviem žiaľ.
vo vzdialenej rodine gay - prišiel na to až v 30, medzi kamarátmi náhodou nie je žiadny gay ani lesbička, ale rovno trans - konkrétne žena, čo sa mení na muža
@azizi@14 takto by som bisexualitu určite nedefinovala. hoci je pravda, že napríklad veľa lesbičiek sa najprv identifikuje ako BI, než si uvedomia, že sú vlastne len na ženy, ale táto prechodná fáza nie je bisexualita. reálne existujú bisexuálni ľudia, ktorí môžu alebo nemusia preferovať viac jedno pohlavie, ale stále sú BI. niekedy sú ale tieto nálepky úplne zbytočné, stačí proste len to, že sa ľudia majú radi a sú spolu šťastní...
@miaja@16 Dakujem ti velmi za vysvetlenie a objasnenie. Presne pre toto je aj dobré o týchto veciach podla mna hovorit, aby aj niektori "nevedomí" ľudia, ako som ja, to lepsie chápali. Napísala si to krásne, netreba dávať ľudom "nálepky", ale najma ich rešpektovať, tolerovať a chápať. Ale k tomu je potrebna najma osveta a hovorit o tom, aby to čo najviac ludi chápalo ako niečo uplne prirodzené a normálne. A nie len toto, ale aj mnoho ďalších veci (ale to uz je na inú diskusiu).
Vela kolegov, vela birdzakov a vela ludi z okolia, vela kamaratov mojich katatov/kamaratiek, chces to spocitat? Sa mi to zda uz uplne bezne, neriesim to.
Poznala som z každej kategórie minimálne 1 osobu ale aktuálne mi nenapadne nikto taký s kým by som bola stále v kontakte ..ale ja vlastne všeobecne s ľuďmi nie som moc v kontakte no
A bi je úplne normálna možnosť, to, že niekto žije s človekom istého pohlavia neznamená, že si zrazu "vybral" alebo čo, akože keď práve ješ zmrzlinu, neznamená to, že už nemáš rada rezne (nenapadla mi práve lepšia analógia, prepáčte)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Vo výsledku sú tie ankety potom iba spam, ktorým meníš sekciu s fórami na niečo podobné, ako je dnes sekcia blogov.