Inak, čo tak to rozdeliť? Je väčšia šanca, že na Slovensku mal niekto dočinenia s problematickými Rómami, ako Maďarmi.... Čo keď si myslia, že čo ja viem z Rómov sú niektorí normálni, ale Maďari ich netrápia? (alebo aj silnejšie vyjadrenia)
ehm...je dost cudne davat madarov a romov do jednej skupiny...a ked sme pritom tak romovia su etnikum a madari su narod..dost rozdiel osobne proti madarom nic nemam..kedze byvam tam kde byvam..a je ich tu fakt dost a romov radsej obchadzam
mám niečo proti každému, kto sa nevie zaradiť do sluš. spoločnosti, kto sa nevie správať, nepracuje, lebo sa mu nechce, porušuje zákony atď. atď. A je mi jedno, či je francúz, maďar, mongol, cigáň alebo slovák...
Ja len chcem rovnaké merítko pre všetkých. Ak sa má stratiť tento akože "rasizmus" (hoci to rasizmus nie je), tak aby si všetci ľudia naozaj boli rovní, mali by mať všetci rovnaké práva aj povinnosti, bez ohľadu na národnosť, etnickú skupinu či rasu.
u ciganov ziadnu civilizaciu nevidim a kulturu uz vobec nie... za rok to vyvrhne 200 deti robia len bordel a furt chcu peniaze za nic...furt sa im buduju nove domy ale na ludi kt. boli postihnuti zaplavami sa serie...
inak, chcela by som sa len verejne, predtým, ako pôjdem spať, verejne zamyslieť nad tým, prečo nikomuna tomto portáli nevadí, že sa tu toľko ľudí prezentuje ako rasisti. uvedený semhamhamham to o sebe napísal niekoľkokrát, ďalší sa tu nechajú počuť, že cigáni nie sú ľudia a nikomu to tu zasa nevadí.
to nie je o slobode slova, to je o rasizme, ktorý už dávno presiahol hranice latentného.
@salora vazne? poznam až 2 slusnych romov + jednu polo romku a polo bielu, aj ked neviem ci ju ratat, lebo je to dcera jedneho z tych dvoch. na nich vidim snahu, jeden pracuje ako policajt a druha je studentka na VS. ale okrem nich, stretavam každy den v autobusoch hromady a hromady inych degesov (oznacenim rom by som asi urazila tych slusnych), ktory tam stoja opretí s postojom "ja som tu ten mačo", smrdia na cely autobus, že mas chut vystupit aj ked dalsi pojde až za hodinu a vozia sa na cierno, zatial co ja si musim platit mesacnik. a okrem toho, stacilo by navstivit kosicky kaufland pri optime, tam si bezne cele 20 clenne rodinky idu nakupit s tym, že ich deticky pozeru vsetko mozne kym sa vobec dostanu ku pokladni a to pred zrakmi predavaciek, ktore nemozu nic robit ak nechcu dostat na usta. ja nevravim, že slusní romovia v kosiciach nie su, ale najst ich je umenie
civilizácia mne nevadia oni preto lebo majú tmavšiu pleť alebo v občianskom že magyarok... mne vadí ich mentalita.... to že sa maďareom nepáči že ich tu neakceptujeme ale sami sa nevedia naučiť po slovensky.... tak nechs a vratia tam odkal prišli....a cigáni? sú aj slušný...poznám takých a proti nim nemôžem povedať ani slovo...jedna suseda, rómka nam vlastne zachránila byt, inak by zhorel.... ale neznášam "osadových" a celkovo takých ščo sa búria proti všetkému a nadávajú na všetko čodostanú.... a clekovo nechce sa mi to tu rozoberať
Ciganske etnikum patri do Azie. A u nas zijuca prtava narodnost aspon nech pouziva nas jazyk, ked uz je na nasom uzemi. Inak je to jedno . . . treba strielat na vsetko co sa hybe nespravnym smerom, jedno aku to ma farbu !
a teraz vazne. nejako specialne mi tieto narodnosti nevadia, pretoze vsade sa daju najst aj svetle vynimky, aj tie tzv. cierne ovce.
madari mi vobec nevadia, aj tak mam polovicu rodiny smadarskymi korenmi...
romska mensina je ako kedy - poznam romov, ktori su maximalne sikovni remeselnici, prijemni ludia, ochotni pomahat. svojho casu som bola na skoleni s clenmi romskeho divadla, kde nam povedali cosi o klasickej romskej kulture a dali nam rychlokurz jazyka a tanca
na druhej strane, pozname povalacov, nielen tmavsej pleti, ktori by mohli pokojne kdesi zmiznut a nevadilo by mi to...
Neznasam ich je slabe slovo. Ciganov o nieco viac nez madarov. A to ze existuju aj nejake normalne vynimky je totalna picovina, nic take neexistuje a ani nikdy nebude.
@scandalous Neodsudzujem ciganov ze sa im nechce pracovat, celkovo je to neprisposobiva, spinava, problemova rasa bez spolocenskych navykov, nech je nejaky cigan akokolvek slusny a pracovity, kazdy ma tie svoje typicke zle crty.
niekto by mal zalozit anketu "mate nieco proti bielym a slovenskym civilizaciam" a budem hotova. ale nahodou, lepsie napisat romske civlizacie, ako cosi typu "mate nieco proti madarskym a ciganskym degesom?" tu bola aspon snaha o slusnost
nevidim dovod, preco by som mala nieco mat proti romom a o madaroch uz ani nevravim, zijem v meste, kde tvoria madari vyse 50 percent populacie a zijeme v suzvuku. pravdaze, niektore veci ako napriklad bilboardy v madarcine a v nicom inom, predavacky, ktore nevedia po slovensky ani ceknut, ma stvu, no v globale proti madarom nic nemam - moja kamaratka je v podstate madarka a rozumiem si s nou lepsie ako s podaktorymi slovakmi.
romov tiez neodsudzujem, i ked, ked do teba rodicia a okolie a vsetko husti, co su zac, je tazke zostat nad vecou, nepoddat sa a neprist o svoj nazor, no zatial odolavam a poznam romku, ktora je slusna, inteligentna, zije v rodinnom dome s milujucimi rodicmi, ktori ju velmi lubia a nedali by ju za nic na svete, no na druhej strane poznam zopar neskutocne primitivnych jedincov z osady - ibaze intelekt cloveka nezavisi od farby pokozky ani od narodnosti, a nazory ludi ako @takemeaway nechapem a pevne verim, ze ich chapat nikdy nebudem.
Voči Maďarom ako takým nemám nič. Len mi je ľúto, že je u nich vyšší podiel šovinistov. No v každom prípade je to európska civilizácia, takisto ako aj my.
No a čo sa týka Cigáňov, tak proti civilizovaným Cigáňom nemám nič.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
Inak, čo tak to rozdeliť? Je väčšia šanca, že na Slovensku mal niekto dočinenia s problematickými Rómami, ako Maďarmi.... Čo keď si myslia, že čo ja viem z Rómov sú niektorí normálni, ale Maďari ich netrápia? (alebo aj silnejšie vyjadrenia)
civilizacii!!!
a nie, nemám.... skôr mám niečo proti blbcom, ktorí ich odsudzujú... všetci sme len ľudia
"" DOBRE TAKTO MATE NIECO PROTI CIGANOM??? ""
mám niečo proti každému, kto sa nevie zaradiť do sluš. spoločnosti, kto sa nevie správať, nepracuje, lebo sa mu nechce, porušuje zákony atď. atď. A je mi jedno, či je francúz, maďar, mongol, cigáň alebo slovák...
nebudu to tí ufóni...
to nie je o slobode slova, to je o rasizme, ktorý už dávno presiahol hranice latentného.
čau @admin !
Ešte jedna takátok téma a ruka mi ostane v geste ľudovo zvanom facepalm už navždy.
ja osobne madari jakš takš zvladam ale romi (cigani) tak to je namna moc ... tých neznášam
a teraz vazne. nejako specialne mi tieto narodnosti nevadia, pretoze vsade sa daju najst aj svetle vynimky, aj tie tzv. cierne ovce.
madari mi vobec nevadia, aj tak mam polovicu rodiny smadarskymi korenmi...
romska mensina je ako kedy - poznam romov, ktori su maximalne sikovni remeselnici, prijemni ludia, ochotni pomahat. svojho casu som bola na skoleni s clenmi romskeho divadla, kde nam povedali cosi o klasickej romskej kulture a dali nam rychlokurz jazyka a tanca
na druhej strane, pozname povalacov, nielen tmavsej pleti, ktori by mohli pokojne kdesi zmiznut a nevadilo by mi to...
No a proti maďarom, nemám vôbec nič...
nevidim dovod, preco by som mala nieco mat proti romom a o madaroch uz ani nevravim, zijem v meste, kde tvoria madari vyse 50 percent populacie a zijeme v suzvuku. pravdaze, niektore veci ako napriklad bilboardy v madarcine a v nicom inom, predavacky, ktore nevedia po slovensky ani ceknut, ma stvu, no v globale proti madarom nic nemam - moja kamaratka je v podstate madarka a rozumiem si s nou lepsie ako s podaktorymi slovakmi.
romov tiez neodsudzujem, i ked, ked do teba rodicia a okolie a vsetko husti, co su zac, je tazke zostat nad vecou, nepoddat sa a neprist o svoj nazor, no zatial odolavam a poznam romku, ktora je slusna, inteligentna, zije v rodinnom dome s milujucimi rodicmi, ktori ju velmi lubia a nedali by ju za nic na svete, no na druhej strane poznam zopar neskutocne primitivnych jedincov z osady - ibaze intelekt cloveka nezavisi od farby pokozky ani od narodnosti, a nazory ludi ako @takemeaway nechapem a pevne verim, ze ich chapat nikdy nebudem.
No a čo sa týka Cigáňov, tak proti civilizovaným Cigáňom nemám nič.
Ale tak dobre, poznám aj ja takých 2-3 slušných rómov, ale počet tých prijebaných je 100krát väčší, čiže rak.
2. majú spoločné len to že by mohli vypadnúť zo SK čo najskôr a prestali špatiť tento krásny štát