Ahojte, moja rodina a ja sa sťahujeme do Ameriky (o nekolko mesiacov) po anglicky viem tak to asi nebude problé, len by som sa chcela som vedieť aky je tam život, či s tým máte skúsenosti, a tí ludia v amerike sa od nás líšia? počula som že ano, ale aj ta
Práve som čítala, že keď tam ješ hamburger, tak ho musíš zjesť čo najrýchlejšie ako sa dá a nemala by si sa pokúšať o konverzáciu, pokiaľ nie je zjedený Toľko ti môžem povedať o kultúre v Amerike A ešte je trend (no teda, v Kanade, ale to je jedno) že v chlade nosíš šortky, ale neviem, či ešte, lebo to bolo minulý rok a nemám nové info.
čo ja viem...určite sa priprav na ich životný štýl, stravovanie, vyjadrovanie a veci okolo toho...prvé mesiace určite priberieš na váhe...ale američania sú milí, ochotní a nebudú ťa odstrkovať ako napr. angličania poliakov...a žije sa tam dobre...
@tommyhot nežijem v amerike ale bol som tám pár mesiacov (10) a tak viem prečo vravím že tam priberie...iný štýl, iné potraviny, iné jedlá...takže tam choď, zaži to, a potom ma komentuj...
@wayne to, ze nejes zdravo nie je problem krajiny.. alebo mi chces nahovorit, ze tam nekupis ovocie a zeleninu a si nuteny zrat hamburgery a zmrzlinu od rana do vecera? alebo nebodaj zelenina a ovocie v USA obsahuje 100% tukov a sacharidov? Alebo co si tym vlastne chcel povedat?
@tommyhot čo som tým chcel povedať? tebe nič, pretože si primitív so svojím nadnázorom a pravdou nadovšetko...už som ti to v pár diskusiách povedal, ale vidno že nezabralo tak to skúsim znovu : máš právo na svoj názor, ale nie na svoje fakty...ja vravím k téme zo svojej skúsenosti, ty tu píšeš komentáre asi z nudy a je ti jedno či sú pravdivé alebo nie...
mám nápad : vydaj knižku : 1001 právd tommyhota - a choď od domu k domu a núkaj ju ľuďom...
a ešte jedna prosba (ktorú ti už asi 3x opakujem) : ty konkrétne na moje príspevky nereaguj...nikto z celého Birdzu mi nelezie na nervy tak ako ty s tvojimi pravdami, výmyslami a sprostosťami...dúfam že to budeš akceptovať...ďakujem
zeres sracky tak si tlsty, ospravedlnovat svoj kokotizmus tym, ze sa zrovna nachadzas v USA je padnute na hlavu a moze to napadnut len poriadneho ober kokota...
@veroniques 1. písal ho tommyhot 2. nie je to prvá útočná poznámka pre mňa od neho 3. tommyhot má v hlave nejaký mentálny blok a uznáva len sám seba a svoju pravdu...
jeho tvrdenie v komentári č. 13 je ako keby som povedal : prečo nemá každý na slovensku postavu ako kulturista - veď má na to všetko - potraviny, suplementy, fitness centrá, tak prečo?
skús si prečítať aspoň 10 jeho komentárov k rôznym témam a pochopíš...
@tommyhot ono to je podla toho aj kde v amerike ....vo velkomestach mas naozaj problem sa zdravo stravovat ten kolobeh a stres ta stiahne so sebov a na zdrave stravovanie akosi nebudes mat cas a vobec zhanat v amerike bio potraviny to je ako riesit rubikovu kocku ....a odkial to mas ze v amerike maju kvalitne maso fuuuuj to je tak prepumpovane chemiou ze az hroza
@wayne ja som tam pár mesiačikov robil , minimalne raz do tyzdna mc donald a denne sladkosti a kktiny. A schudol som 5 kil
je to kktina ze priberies, ano maju v jedlach viac cukru a skoro vsetko robia na sladko (sweet potatoes, american bread, etc.) ale je to o kazdom cloveku aky ma metak, ako sa stravuje... a hlavne co robi. Ja som mohol denne zrat aj tri cokolady ale v robote som to uz doobeda vypotil...
Amerika :
- zem neobmedzených možností kde sa máš ozaj šancu chytiť a mať pekný život
- ludia sú skvelí a priatelskí
- bacha na negrov (ekvivalent ciganov)
- mexici su fajn ale byvat s nimi fajn nieje (su to prasce)
- mcdonalds je uplny lowcost ked nemas na zradlo tak sa ides najest tam lebo je to najlacnejsie.
- životná úroveň vyššia, veľa vecí modernejších...
je toho veľa, ja som sa do toho všetkého zaľúbil a zavidim ti že tam ideš žiť.
Ľahko sa na to zvyká, hlavne si sprav veľa kamarátov, poliaci, mexíci, proste buď s každým za dobre, to ti otvorí mnohé dvere. Zvykaj si aj na to že tam su fizli poctivy ale nekompromisny. Vyhybaj sa ciernym stvrtiam, velkym oblukom, v noci obzvlast, jedine autom tade prejst rychlo a nezastavovat
a ešte - ver mi, že po anglicky nevieš, nie dostatočne na to aby si komunikovala môžeš vedieť ako chceš, ale školská a učená angličtina ťa nepripraví na to čo ťa čaká tam. Až nejaký neger po tebe začne hatlať ich dialektom a jediné čo budeš rozumieť bude "ya wanna piss me off ?" tak povedz len "imma sorry " a utekaj nebudeš prvé dni rozumieť ani predavačkám, ani nikomu, len základné slovíčka, aj to ťažko. Ale pár mesiacov vo vode ťa naučí plávať za dva mesiace už budeš rozumieť skoro všetko a po roku už budeš aj pekne rozprávať...
Priprav sa a pokús sa vyhnúť nezdravému stravovaniu (a to nemám namysli len fastfoody!). Určite sa ti bude páčiť viac ich mentalita. Prvé dni budú zlé ale vždy t tak býva, že začiatok je najhorší. Potom si zvykneš. Vyhýbaj sa negrom, ktorí nie sú slušne vychovaní, provokujúcim negrom a neznámym negrom .
A ešte: americké fastfoody sú jedna veľká rozprávka, nezačni si na nich zvykať, lebo budeš vyzerať ako prasa. Radšej zatni zuby a pokús sa jedlo si vyberať.
@31 ešteže na fesťáku som s amíkmi kecal v úplnej pohode... s negrami to sa nehádam ale všetci dávno vieme že si nakomplet retardovaný tak sa nedivím že si nerozumel ani predavčkám
@tommyhot V USA nemajú zďaleka také prísne smernice na pestovanie a "výrobu" jedla a iných vecí, ktoré sa dajú jesť ako tu u nás v EÚ. Do jedál pridávajú oveľa viac chemikálií a uprednostňujú oveľa viac konzervovaných a inak upravovaných jedál. V školských jedálňach máš na výber z nezdravého a menej nezdravého jedla. Na každom rohu fastfood. Dokonca aj umelo-vytvorené doplnky výživy obsahujú viac "svinstva" ako u nás (kvôli už spomínaným smerniciam).
Je prevda čo píšete tu niektorý že je v Amerike nezdravé jedlo, a na Slovensku je zdravé jedlo? Skuste si kupiť pečivo v obale a prečítajte si že kolko je tam chemikalii! A nelly neboj sa v Amerike je dobre a tí čo si myslia že tam nieje a neboli tam nech sa račej neozývajú! Ak sa chceš niečo o Amerike spýtať Môžeš si zo mnou písať, ja z Ameriky pochádzam. A neviem veľmi ešte po Slovensky tak mi tu nepíšte prosim že mam grm. chybi.
@barky lenže je rozdiel keď sa s amíkom osobne bavíš a ON chce aby si mu rozumel ty kokotko excepting that, najdu sa amici ktorym rozumiet dobre ale tych je malo.
@depropex takže v obchode a aj inde nechceli aby si im rozumel? noo asi si ozaj taký kokot že možno naozaj nechceli
ja ked idem s niekým do rozhovoru tak asi rpeto že sa s ním chcem rozprávať ..takže s dievčaťom budú schválne nahdzaovať iný ton reči,prizvuk nwm čo nech jej nerozumejú? zastrel sa
@barky nie, lenže ke´d sa s niekým bavíš tak vie že má hovoriť zreteľne ale ke´d ti predavačka pri pokladni niečo povie tak asi z tvojej tvare neprečíta " som europan, hovor zretelne" a prve co povie mozno nezachytis tak sa nevyhnes slovam "excuse me...?" a druhy krat už rozumieť budeš lebo ti to tak aj povie
ešte som zabudol dodať ty hlava retardovaná smaozrejme kedže to bolo v backstage tak sa tam medzi sebou bavili aj skupiny s ich technikmi , bednákmi ani to som nejak nemal moc problém rozumieť nieže by som naschvál nepočul.. aj na koncertoch ked už čakám kedy začnú hrať samozrejem prvá rada a kecajú medzi sebou tak nevidím žiadny problém.. ale asi náhoda tolkokrát... pýtal so msa aj kamarátovej sestry čo robila v usa a tiež nemala nejaký problém.. a ani bývalý spolužiak zo strednej... takže za to že ty si retardovaný neznamá že ked dievča príde do usa že sa nedorozumie
@barky ja som zase počul od všetkých to čo som aj ja sám zažil. SI len zakomplexovaný kktko čo mi potrebuje ukazovať ako on všetko vie že je naopak než hovorím ja
však vieme že ty aj celá tvoja rodina ste úžasný native speakeri, pohladí ti to sná´d ego na toľko že už konečne si dáš pohov a nebudeš to tu zbytočne smradit svojimi komentarmi.
@barky btw uvedomuješ si že sa tu hádaš len kôli vlastnej zakomplexovanosti ? ja nikde netvrdím že nikto amíkom nebude rozumieť, ja tvrdím že ten čo s tým neprišiel nikdy do styku s tým problém mať bude tak sa už uvedom
pochybujem totiž že tuto baba hore už prišla do styku s amíkoma lebo do akehokoľvek ineho kontaktu
@depropex mozem sa ti aj ja pochvalit? ked chodim na 4dnove konferencie tak su cele v anglictine!!! aj funkcne veci,a ja rozumiem... normalne tam pride aj typek z UK, vola sa John, a ja mu rozumiem.. seckym rozumiem!! pochvalis ma?
@depropex hovorím že strašíš dievča že nebude nič rozumieť lebo ty si nerozumel a kopa iných ludí s tým problém nemalo .. a to že nebude si napísal citujem ťa : nebudeš prvé dni rozumieť ani predavačkám, ani nikomu, len základné slovíčka, aj to ťažko. hlavne to nikomu zdôrazňujem
@barky lebo je vysoka pravdepodobnosť že to tak bude, ale však nech sama napíše, potom si daj ty facku ... ak nie, uznávam , že som nechápavý a obklopený ľuďmi čo tiež mali problém prvé dni a týždne...
@acvd43xa7w si úžasná dokonalá a práve som sa do teba zalúbil z toho aká dokonalá si môže byť ?
ale tak ja im rozumiem menej ako americanom, black books sa nedalo pozerat bez tituliek ale napriklad skins teraz kukam(ano ano ja viem, ze mam skuskove, ale to je TAKY DOKONALY serial) a to je uz spoko
@acvd43xa7w ja zase týpkom v top gear nerozumiem poriadne ale minule som hodil pár slov s britom a no problemo senor aaa co ze skuskove, treba sa zabavat aj tak
@depropex ja som teraz nebrala ako tu slovensko prepac ja som v austrii ale na tom ako chuti aj steak zalezi ako je spraveny teda niezeby slovensky kuchary nevedeli robit dobre steaky ale len velmi malo malo a malo a podla toho ake maso sa u nas pouziva na steaky nie to co ma byt ale ta lacnejsia verzia ma nenapadne rychlo ako sa to vola po slovensky @frano
@alroune ano aj to je pravda tu sa na to hodi hocijake ale tam maju na to specialne chovanych bykov ktore su uplne geneticne zazraky, proste svajy jak hovado ale aj tak si myslim ze jedlo je tam o nieco kvalitnejsie
@depropex a myslis si ze chemicky vykrmovane maso je kvalitnejsie ? je to len nezdravejsie to ze napr dvojmesacne prasa ma velkost uz ako dopsele a je hodne na bitunok neznamena ze je to kvalitne maso pri takej spotrebe aku maju americania je to vsetko len hnusna chemia ktora je v kuchyni upravovana sikovnostou kuchara
@depropex aj na slovensku si mozes objednat dobry steak,len to neskusaj v nejakej lacnej vyvarovni-skus sa stavit v njektorom Harley Davidson pube njesu lacne ale ak ti tam nebude chutit tak potom neviem...
@frano jasne ze hej aj v BB je steakovna nehovorim ze tu dobre steaky neexistuju, len ze vacsinove maso a bezne dostupne tu proste na steaky nieje. Mám v pláne skúsiť našu BB steakovňu, nech porovnám
Ak môžem, podľa mňa môžeš byť šťastná že tam ideš. Lebo zober si to takto, krajina kopec možností, viacej uvidíš, školy sú na lepšej úrovni a rýchlejšie sa tam uplatníš, ľudia sú podľa mňa určite príjemnejší, a nie je to tahé strohé ako na Slovensku, nič viac, len ti závidím, ja by som chcela strašne vidieť Malibu v Californii a New York, tajne dúfam, určite sa nato teš, Slovensko sa nemôže rovnak USA, Pekný deň prajem .
Ja som bola mam tam aj rodinku. Je to tam krasne. Idem tam cez leto pracovat(ak sa podari). Ja som tam videla vela krasnych veci. Ale neni to take ruzove ako sa zda. Co mi rozprava rodinka ako tam ziju a tak. Proste tam napr. ludia sa boja o svoju vlastnu pracu. Ak ju stratia su nikto. Musia zhanat novu a vraj hladat si tam pracu neni ziadna sranda. A ak si nenajdes pracu stratis dom/byt a si bezdak. To mi rozpravala rodinka. Uzi si to tam je to tam aj uzasne,ale neni to take ruzove ako to vatsina ludi vidi.
sranda, že keď sa povie "Amerika" hneď sa vyroja agentíci, ktorí začnú tvrdiť, že to krajina zla, snáď pomaly hotový Mordor, kde ľudia nemajú nič iné na práci len žrať hamburgery typický názor debilov, čo nevystrčili päty ani z rodnej viesky a idú tu poučovať ľudí o tom ako sa žije za hranicami.
ľudia v USA??? no všade sa nájdu aj takí aj takí.....ale keby som to mala zostručniť tak poväčšine sú otvorenejší, menej zakomplexovaní, uvoľnenejší, radi pokecajú a sebavedomie im nechýba, čo by som možno hodnotila ako negatívum, lebo občas sú dosť nekritickí k sebe samým. A afektovaní, to na nich ja osobne nemusím . A zrejme dost velka cast z nich nebude mat páru kde je slovensko a obcas dostanes otázku ci uz pozname tu u nás auto a hriankovač. Bude to dobré, uvidíš....
A vela stastia v novom svete....dúfam, že viac získaš ako stratíš
@tommyhot Hm, také príslovie, že bohatého Američana spoznáš podľa toho, že je štíhly ti asi veľa nehovorí, že? Väčšina ľudí v Amerike priberie preto, lebo zdravé jedlá, ovocie, zelenina a pod. sú tam príliš drahé a okrem toho trištvrtina ich potravín sú polotovary, čo je už samo o sebe kalorickejšie..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
81 komentov
mám nápad : vydaj knižku : 1001 právd tommyhota - a choď od domu k domu a núkaj ju ľuďom...
a ešte jedna prosba (ktorú ti už asi 3x opakujem) : ty konkrétne na moje príspevky nereaguj...nikto z celého Birdzu mi nelezie na nervy tak ako ty s tvojimi pravdami, výmyslami a sprostosťami...dúfam že to budeš akceptovať...ďakujem
zeres sracky tak si tlsty, ospravedlnovat svoj kokotizmus tym, ze sa zrovna nachadzas v USA je padnute na hlavu a moze to napadnut len poriadneho ober kokota...
jeho tvrdenie v komentári č. 13 je ako keby som povedal : prečo nemá každý na slovensku postavu ako kulturista - veď má na to všetko - potraviny, suplementy, fitness centrá, tak prečo?
skús si prečítať aspoň 10 jeho komentárov k rôznym témam a pochopíš...
to je o mentalite a sprostosti ludi,cize krajinou to naozaj je
tam je hambac narodne jedlo a kto neje tie ich sracky tak nieje patriot
a to tlcu do hlavy cloveku od detstva,takze je logicke ze im pojem zdrave jedlo nic nehovori
ale ak tam pride niekto z Europy tak popadnut tej ich hluposti by nemal,ak neni retard
@wayne ja som tam pár mesiačikov robil , minimalne raz do tyzdna mc donald a denne sladkosti a kktiny. A schudol som 5 kil
je to kktina ze priberies, ano maju v jedlach viac cukru a skoro vsetko robia na sladko (sweet potatoes, american bread, etc.) ale je to o kazdom cloveku aky ma metak, ako sa stravuje... a hlavne co robi. Ja som mohol denne zrat aj tri cokolady ale v robote som to uz doobeda vypotil...
Amerika :
- zem neobmedzených možností kde sa máš ozaj šancu chytiť a mať pekný život
- ludia sú skvelí a priatelskí
- bacha na negrov (ekvivalent ciganov)
- mexici su fajn ale byvat s nimi fajn nieje (su to prasce)
- mcdonalds je uplny lowcost ked nemas na zradlo tak sa ides najest tam lebo je to najlacnejsie.
- životná úroveň vyššia, veľa vecí modernejších...
je toho veľa, ja som sa do toho všetkého zaľúbil a zavidim ti že tam ideš žiť.
Ľahko sa na to zvyká, hlavne si sprav veľa kamarátov, poliaci, mexíci, proste buď s každým za dobre, to ti otvorí mnohé dvere. Zvykaj si aj na to že tam su fizli poctivy ale nekompromisny. Vyhybaj sa ciernym stvrtiam, velkym oblukom, v noci obzvlast, jedine autom tade prejst rychlo a nezastavovat
ak ta nieco konkretne zaujima pytaj sa....
najlepšie to človek spozná na steaku. Daj si steak tam a tunajší ti pripadne jak podrážka topánky
Pribrat moze akurat nejaky pristahovalec co cely den maka a nema cas alebo miesto na varenie a zajde do fast foodu.
Nie nezil som tam a ano hovoris kokotiny.
Ale jasne, ja o nicom nic neviem, ty hviezda
ja ked idem s niekým do rozhovoru tak asi rpeto že sa s ním chcem rozprávať ..takže s dievčaťom budú schválne nahdzaovať iný ton reči,prizvuk nwm čo nech jej nerozumejú? zastrel sa
skap
však vieme že ty aj celá tvoja rodina ste úžasný native speakeri, pohladí ti to sná´d ego na toľko že už konečne si dáš pohov a nebudeš to tu zbytočne smradit svojimi komentarmi.
pochybujem totiž že tuto baba hore už prišla do styku s amíkoma lebo do akehokoľvek ineho kontaktu
@acvd43xa7w si úžasná dokonalá a práve som sa do teba zalúbil z toho aká dokonalá si môže byť ?
ale tak ja im rozumiem menej ako americanom, black books sa nedalo pozerat bez tituliek ale napriklad skins teraz kukam(ano ano ja viem, ze mam skuskove, ale to je TAKY DOKONALY serial) a to je uz spoko
myslim ze nie. Tu sa tiez krmia hocicim, cim vacsia firma tym viac sraciek pchaju do nich, nie len tam, aj tu, vsade.... a o mase z PL ani nehovorim.
Mne proste to maso viac chutilo. Ak je nezdrave, urcite nie o viac nez to nase
A vela stastia v novom svete....dúfam, že viac získaš ako stratíš