Máte o kritický úsudok o terajšej spoločnosti a snažite sa to nejako zmeniť ?
Neviem, prečo, ale vážne v poslednej dobe to u mňa prerástlo až tak ďaleko že chcem vedieť ako to vidia iný ľudia ? Dnes som si po dlhšom čase opať zapol tv, dokonca "správy" tv markiza, a už neriešim "obsah" ani výpovednu hodnotu klesajúcu prudko k nule.
ešte je nás stále málo, čo si to uvedomujeme aspoň ako tak..
každopádne hlavne vláda ako degraduje gymnáziá - čo by mali byť vrcholom stredného vzdelania a namiesto toho, podporujú len kadejaké hotelovky a učňovky, veď vychovajme si ovce bez názoru na svet /samozrejme sú výnimky,ale je ich málo/ .. bez učenia občianskej na strednej škole si máloktorý študent uvedomuje dianie okolo seba
ja celkovo nechápem väčšinu ludi... Nepozeram spravy uz len kvoli tomu, že tam nic pozitivne nie je, stale len nejake vrazdy, kradeze a vojny..... kam to ten svět spěje?! Bože niektorí ludia by sa mali zamysliet nad tym co robia ... :/
s degradáciou má @5 celkom pravdu, niečo na tom bude...kedysi mohol mať vš len niekto, kto na to fakt mal, dnes už je pomaly aj stavbár bakalárom...a takto postupne nám to všetko ide dolu vodou, ľudia si myslia, že sú niekto, a flákajú svoju robotu. Už nepotrebujú umenie na to, aby sa bavili, ako kedysi, umenie a niečo hodnotné je už prežitkom, nie výsadou. Preto sa títo vzdelaní ľudia radi smejú na niečom lacnom, ideálne na "blbých nevzdelaných ľuďoch" a televízie nie sú nič iné ako médiá plné ľudí od marketingu - púšťajú do vysielania to, čo ľudí baví. Keby bol celý národ taký chytrý, za aký sa vydáva, a nepozeral by to, tak by to nešlo. Lenže pozerá. A telky nemajú dôvod to meniť, keď im to vynáša.
A malá menšina ľudí na birdzi sa nad tým pozastaví, vypne telku a pustí si radšej nejaký zahraničný kanál, ktorý stojí za to, alebo ide robiť niečo celkom iné.
A to je síce fajn, ale očividne to proti väčšine nestačí. Lebo väčšina je priemer, a priemer je nízko. Priemer je blbý.
Markíza mala kedysi celkom dobré spravodajstvo, ale to čo vysielajú teraz je úplný grc. Už tuším v úbohosti prekonali aj Joj ku a to je už čo povedať. Ale aj tak už nie je čo sledovať na slovenských tv kanáloch. Samé sračky, nekonečné reklamy, staré do nekonečna omieľané trápne B-čkové filmy... nie nie.. ja som tom už vzdal. Som príliš inteligentná forma života, aby som sa díval na taký brak. Keď chcem vidieť nejaký seriál tak si ho pozriem na nete v originálnom znení bez jeblého dabingu, to isté filmy, bez neustálej reklamy. A keď chcem spravodajstvo tak si prečítam články na internete a len tie, ktoré ma zaujímajú, žiadne zvieratká, ani prijebané vtipy moderátorov tam chvalabohu nenájdem takže bez TV je život krajší, a človek sa aspoň nemusí toľko rozčulovať nad prijebanosťou ľudí a moderátorov, redaktorov...
tak ale co teraz ? ano svet je na kkt par ludi si aj uvedomuje preco je to tak a kto to asi robi ... no ale co teraz aj tak to nikto nezmeni
@hopelight ty co dpc trepes ? kde su degradovane gymnazia ci co ? a myslis si ze ked budu mat vsetci VS alebo co tak to bude lepsie ? A ze budu seci mudry a inteligentny sak by sme pokapali uz teraz su seci velky vysokoskolaci a nemaju kde robit
"You can tell that the capitalist system is in trouble when people start talking about capitalism. It indicates that the system has ceased to be as natural as the air we breathe, and can be seen instead as the historically rather recent phenomenon that it is." - Terry Eagleton
mňa hrozne trápi globálny prístup ľudí ku zvieratám a prírode, ale človek nemôže zmeniť spoločnosť, keď nezačne od seba. snažím sa a mám z toho lepší pocit.
@barky@etelnair veď netvrdím, že všetci , ale tam je to väčšina a na gymnáziách menšina .. ide o to, že gymnáziá už štát nebude veľmi dotovať, ale tieto ostatné školy áno, aby vyzerali pre budúcich stredoškolákov atraktívnejšie..veď vyberie si školu so super moderným vybavením alebo rozpadávajúcu sa budovu bez akýchkoľvek vymožeností
Prečo asi chcú zrušiť certifikáty ako náhrady? veď to je smiešne koľko ľudí zmaturuje z cudzieho jazyka akože na úrovni B2 .. ten kto robil certifikát vie, čo všetko to obnáša a štátu to asi nevyhovovalo, že bol o to tak veľký záujem a maturitu zrazu veľa ľudí nerobilo..
@torpedo08 a ešte k tým VŠ .. @7 má úplnú pravdu, teraz je už celkom jednoduché dostať sa aspoň na nejakú školu a vyštudovať ju...kedysi to tak nebolo.. všetko je totiž aj tam už len o peniazoch. Veď z čoho by asi tak fungovala škola, keď nie z počtu študentov na nej študujúcich? Keby bolo školné a menej študentov vyriešilo by sa niečo? Niekto, kto je veľmi múdry a chce študovať by na to nemal a opačne..
Ja netvrdím ani to, nech ide každý na gymnázium a na VŠ, ale nemyslím si, že by bolo fér, aby sa nejaké šikovné deti zo základnej museli stať kvôli tomuto nejakým murárom alebo kozmetičkou, keď by možno chceli byť lekármi etc. každá práca má svoj zmysel pre spoločnosť, ale každý by mal mať právo na výber.. to je všetko, čo som chcela povedať na tému vzdelania u nás
a preto nepozeram tieto televizie lebo vzdty ukazuju neuspechy, vrazdy, havarie, nasu vladu, vsetky negativne veci, ktore vplyvaju na cloveka, ktore si zapamata skor ako uspech nejakej vedeckej skupiny, prospesnost ludi pre dany stat, co dobreho sa urobilo.. vsetky tie ''+'' veci ani nedavaju.
citam si regionalny dennik a tam sa dozviem hocico..
@hopelight lebo píšeš také pičoviny až sa mi chce grcať z teba
toto čo je ? " ale tam je to väčšina a na gymnáziách menšina"
na to si ako prišla.. či chodíš s dotazníkom a zistuješ kto je brainwashnutý? ja ti môžem hodiť do ksichtu cirkevné gymnazia a tam je šanca že z teba urobia tupe hovado najväčšia.. keby mám trepať to čo ty
nemam telku, nepozeram, nechyba mi. co serie mna v poslednej dobe uz naozaj velmi akutne - je nasa politika, resp. "demokracia". pretoze tak ako som kedysi neverila ze to co i len poviem, teraz normalne zacinam uvazovat ze za nejakych par rockov uprchnem za hranice.
tiež neviem čo to má spoločné, ale tak zase mám pocit že menšie precento brainwashnutých je na gymnáziách, teda ale to je tým, že o ľuďoch z iných škôl, aspoň u nás som nikdy nemala veľmi vysokú mienku. zase ale medzi gymnazistami s dobrými a so zlými známkami v tomto nie sú rozdiely.
@burble nebud hlupa ako hopelight ako môžeš ediet aj ked je z ucnovky ci sk azdy vecer napr sada k spravam na markize a tesi sa ako sa zas dozvie pravdive info z celeho sveta
@barky kto tu písal o známkach a priemere? ja nie. A takisto som nepísala ani o cirkevných gymnáziách, tak neviem čo to dávaš dokopy...
Závisí to individuálne od človeka, či bude ako ovca alebo sa bude na svet pozerať aj trochu inak. Ja som len napísala svoj názor, že na gymnáziu ti dajú väčší priestor a šancu na to, aby sa z teba ovca nestala.. tak neviem, čo hneď útočíš urážkami. Je to môj názor, nemusím byť hneď hlúpa tak ma neurážaj láskavo.. pokiaľ dobre viem cirkevné a súkromné gymnáziá sú druhá kapitola oproti štátnym školám, čo sa týka úrovne a ostatných vecí
@hopelight veď vychovajme si ovce bez názoru na svet /samozrejme sú výnimky,ale je ich málo/
si napísala ako prvé
rozhlad a priestor? konkretne v com? to ze ty odtial mozes ist za doktora a niekto z hotelovky nie neznamena ze mas mensiu sancu sa tou ovcou stat.pokial viem ty si tvrdila ze mas asymetricku tvar co pri googli a aky mas rozhlad je hodne na smiech..povedne som mal kvoli tomu napisane z ti jebe na margo tych urazok
@barky zdá sa, že si nepochopil nič z toho, čo som sem písala .. Aj tak si budem myslieť, že gymnázium ako také by malo byť symbolom vzdelanosti, mali by tam učiť tí najlepší profesori a mali by z tade vychádzať ľudia, ktorí majú ambície vzdelávať sa ďalej. To, že máme blbo postavený školský systém je vec ministra školstva, ktorý ale pomaly ale isto ide proti gymnáziám. Na inej škole sa mladý človek inak ako sám od seba nenaučí nič o práve, politológii a celkovo spoločnosti.
A k tej asymetrickej tvári .. málokto ju má dokonale symetrickú. A že ja ju dokonale symetrickú nemám tak čo? Nechoď hneď do extrému so všetkým, netvrdila som ani, že ju mám úplne asymetrickú a jedno oko mám inde ako druhé alebo čo .. neviem načo treba hneď nadávať
@hopelight toto je dosť smiešne podľa mňa ak tvrdíš že ak máš vedomosti o politologii zo strednej školy niesi ovca . Ako neovca by si mala vediet že ked spoločnosť diktuje normy a merítka tak práve na štátnej škole ťa nebudú učiť nejakému individualizmu a byť tomu neovcov. To si v dnešnej dobe musí nájsť človek bohužial sám a žiadna škola ti ku tomu nepomôže .
A ak si myslíš že ty znalostou nejakých predmetov ktoré sa inde neučia a mala si z nich jednotky a kvôli tomu siviac above a menej brainwashnutá ako niekto iný ty sama si ovca .
a hej idem do extrému a nechcem ísť ešte viac aby som sa s tebou naťahoval o slovíčka
@barky evidentne si sám prikresľuješ veci o mne, lebo hlavne o tých známkach som nič nehovorila .. známka nie je merítkom inteligencie.
To záleží od učiteľov, ja som mala skvelé šťastie, lebo nám vôbec nič do hláv nevtĺkali, ale ty más potom asi iné skúsenosti .. práve škola nás učila samostatnosti, čo sa tohto týka.
Je to už také klišé, ale hodí sa to sem.. nič nie je len čierne alebo biele, ale ty v tom asi nevidíš veľa rozdielov.
Lol! Jasné, gymnázia! Potrebujeme ročne väčšinu absolventov SŠ, ktorí vlastne nič nevedia, aby rovno šli na úrad práce alebo si to odložili o 5 rokov štúdiom na nejakej zbytočnej, potratovej VŠ.
@hopelight tie chyby su tam aj preto lebo pisem cez mobil aj preto ze som zahorak a pisem tak trochu po svojom ale nehovorim ze ovladam gramatiku 100%ne urcite robim vela chyb no tp je jedno zivot neni o gramatickych chybach .... A s tymi skolami je to asi tak ze na VS chodia blbci no a potom to tak vyzera naozaj by sa na vysoku skolu mal dostat len skutocne sikovny clovek ktory by presiel cez nejake specialne testy
@hopelight Nejde vôbec o výuku občianskej výchovy. Ten kto drží oprate, ten vyučuje čo je zlé a čo dobré, ale vlastná hlboká úvaha je veľmi cenná, ojedinelá a v konečnom dôsledku nežiadúca. To by sa nedalo takto jednoducho zavádzať celé národy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
každopádne hlavne vláda ako degraduje gymnáziá - čo by mali byť vrcholom stredného vzdelania a namiesto toho, podporujú len kadejaké hotelovky a učňovky, veď vychovajme si ovce bez názoru na svet /samozrejme sú výnimky,ale je ich málo/ .. bez učenia občianskej na strednej škole si máloktorý študent uvedomuje dianie okolo seba
A malá menšina ľudí na birdzi sa nad tým pozastaví, vypne telku a pustí si radšej nejaký zahraničný kanál, ktorý stojí za to, alebo ide robiť niečo celkom iné.
A to je síce fajn, ale očividne to proti väčšine nestačí. Lebo väčšina je priemer, a priemer je nízko. Priemer je blbý.
sranda že poznám takých aj z gymnázia..
@hopelight ty co dpc trepes ? kde su degradovane gymnazia ci co ? a myslis si ze ked budu mat vsetci VS alebo co tak to bude lepsie ? A ze budu seci mudry a inteligentny sak by sme pokapali uz teraz su seci velky vysokoskolaci a nemaju kde robit
ha
ha
hahaha
hahahaha
ha...
nerob to ani ty...
nic nezmenis, zmena raz pride sama, vlastne ako tak pozeram hore, zmena uz zacina
ked ludia prestanu byt ludmi
Prečo asi chcú zrušiť certifikáty ako náhrady? veď to je smiešne koľko ľudí zmaturuje z cudzieho jazyka akože na úrovni B2 .. ten kto robil certifikát vie, čo všetko to obnáša a štátu to asi nevyhovovalo, že bol o to tak veľký záujem a maturitu zrazu veľa ľudí nerobilo..
Ja netvrdím ani to, nech ide každý na gymnázium a na VŠ, ale nemyslím si, že by bolo fér, aby sa nejaké šikovné deti zo základnej museli stať kvôli tomuto nejakým murárom alebo kozmetičkou, keď by možno chceli byť lekármi etc. každá práca má svoj zmysel pre spoločnosť, ale každý by mal mať právo na výber.. to je všetko, čo som chcela povedať na tému vzdelania u nás
citam si regionalny dennik a tam sa dozviem hocico..
toto čo je ? " ale tam je to väčšina a na gymnáziách menšina"
na to si ako prišla.. či chodíš s dotazníkom a zistuješ kto je brainwashnutý? ja ti môžem hodiť do ksichtu cirkevné gymnazia a tam je šanca že z teba urobia tupe hovado najväčšia.. keby mám trepať to čo ty
len nechápem čo má škola , tvoje známky s tým či sa dokážeš oprostit od toho čo ti podsúvajú..... hentá je asi prvá v stáde mám taký dojem
tiež neviem čo to má spoločné, ale tak zase mám pocit že menšie precento brainwashnutých je na gymnáziách, teda ale to je tým, že o ľuďoch z iných škôl, aspoň u nás som nikdy nemala veľmi vysokú mienku. zase ale medzi gymnazistami s dobrými a so zlými známkami v tomto nie sú rozdiely.
Závisí to individuálne od človeka, či bude ako ovca alebo sa bude na svet pozerať aj trochu inak. Ja som len napísala svoj názor, že na gymnáziu ti dajú väčší priestor a šancu na to, aby sa z teba ovca nestala.. tak neviem, čo hneď útočíš urážkami. Je to môj názor, nemusím byť hneď hlúpa tak ma neurážaj láskavo.. pokiaľ dobre viem cirkevné a súkromné gymnáziá sú druhá kapitola oproti štátnym školám, čo sa týka úrovne a ostatných vecí
si napísala ako prvé
rozhlad a priestor? konkretne v com? to ze ty odtial mozes ist za doktora a niekto z hotelovky nie neznamena ze mas mensiu sancu sa tou ovcou stat.pokial viem ty si tvrdila ze mas asymetricku tvar co pri googli a aky mas rozhlad je hodne na smiech..povedne som mal kvoli tomu napisane z ti jebe na margo tych urazok
A k tej asymetrickej tvári .. málokto ju má dokonale symetrickú. A že ja ju dokonale symetrickú nemám tak čo? Nechoď hneď do extrému so všetkým, netvrdila som ani, že ju mám úplne asymetrickú a jedno oko mám inde ako druhé alebo čo .. neviem načo treba hneď nadávať
A ak si myslíš že ty znalostou nejakých predmetov ktoré sa inde neučia a mala si z nich jednotky a kvôli tomu siviac above a menej brainwashnutá ako niekto iný ty sama si ovca .
a hej idem do extrému a nechcem ísť ešte viac aby som sa s tebou naťahoval o slovíčka
To záleží od učiteľov, ja som mala skvelé šťastie, lebo nám vôbec nič do hláv nevtĺkali, ale ty más potom asi iné skúsenosti .. práve škola nás učila samostatnosti, čo sa tohto týka.
Je to už také klišé, ale hodí sa to sem.. nič nie je len čierne alebo biele, ale ty v tom asi nevidíš veľa rozdielov.
peace.
neviem co maju skoly spolocne z vymetanim mozgov