Proti Maďarom ako takým nie. Prekáža mi však maďarský iredentizmus, potláčanie slovenského, poťažme slovanského podielu na budovaní Uhorska/R-U, tradičná uzurpácia všetkého uhorského na výsostne maďarské a neochota niektorých slovenských Maďarov používať slovenčinu.
jedna moja vcelku dobrá kamarátka je vlastne Maďarka a je v pohode, takže isto ich neškatuľkujem ako niečo zlé, ale samozrejme tých radikálnych (a slovenských slovenčinu odmietajúcich) v láske nemám
nechapem preco by som mal mat, aj ked chapem ze jebnutí patetickí narodniari musia furt do niekoho sprtat....to je podobne, jak ked ma niekto predsudky voci nemcom za to, ze pred 80 rokmi boli fasisticky narod...
mam predsudky len voci tym ludom, ktori byvaju tam niekde v okoli etelara a vedia len kukuricu a papriku pestovat, nevedia po slovensky, a je to banda faszszopov
@n0win0u nemtubdom ale idem po asi 6 tyzdnoch domov idem ku kaderinicke lebo nikto iny okrem nej a mna mi nemoze chytata vlasy ale od utorku ale pojdem velice rada najebec!
Aký maďarI? Podľa najnovších výskumov sa ukázalo, že len niečo cez 5% súčastného obyvateľstva maďarska sú geneticky maďari. Vyše 50% sú Slovania, ostatné percentá sú Turkovia, Latini, a iné etniká. Dá sa to pochopiť jednak preto, že pri príchode maďarov celé toto územoe obývali Slovania, a jednak preto, že postupné nájazdy mongolov, a turkov značne zdecimovali obyvateľstvo južných častí Uhorska.
Takisto je zaujimavé, že pôvodní Starí maďari boli ovplyvňovaní tzv. Turkistickým etnikom, kedy obohatili svoju chudobnú slovnu zásobu o niekoľko stoviek slov, takisto prebrali nové zvyky. Po príchode do karpatskej kotliny, teda knám, ich zásoba čítala okolo 3000 slov. SLovná zásoba Slovanov alebo teda obyvateľov Nitrianska a Panonie čítala cca vyše 8000 slov. Čo svedči o drtivej inteligenčnej, hospodarskej a celkovo intelektualnej urovni. Tu sa maďari opäť učili. Dá sa to poznať napr, na slovách - špán (ispán), kráľ (király) kríž (kereszt), klobása (kolbász) a mnoho ďalších. Takže ako tu bolo písane, nemam nič proti slovákov čo zabudli slovenčinu...
iba proti sovinistickym co chcu rozostvat,takisto aj taky slovaci mi vadia co pestuju nenavist k madarom,predsudky mam proti ciganom tí mi neskutočne vadia svojím spravaním,česť vinimkam
@obsadiliminick A to sú len prikrášlené maďarské percentá inak je pravda že nezávislé výskumy sa pohybujú okolo 70% slovanov a 7% maďarov a zvyšok miešanina z balkánu prevažne rumuni
viete proti čomu mám predsudky? .... ke´d prídem do cukrárne do svk mestečka 60 km vzdialeného od hraníc a nikto s personálu ma nedokáže obslúžiť lebo nevedia po slovensky! a budú sa ešte ohrádzať že sú chúďatká tu... toto mi tu vadí... nikomu neberem maďarčinu...nech si tak rozprávajú aj noci dni...ale nech vedia aj slovenčinu... lebo je to len pre nich zle... ja taktiež keby sa presťahujem do maďarska tak by som sa maďarčinu učila aby som tam mohla normálne žiť a nie aby somzaťato maďarčinu odmietala...
mama mala jeden čas takého priatela čo bol pôvodom maďar,....po slvoensky vedel...ale jeho mama čo sa na svk narodila sa proste odmmieta naučiť slovensky... a takých je viac...
men vadí len toto lebo sranda že bývam pár km od česka a jediné čo na mojej reči je tým ovplyvnené je pár čechizmov...
Mnuž tak títo naší "slovenskí" maďari pomaly zabúdaju maďarčinu a maďar v maďarsku sa snimi takmer nedorozumie... Tá najmladšia generácia už hovorí Slovenčinomaďarčinou Vono se to vyklepeee
@lawey tomu ver bratm ( ... jeden známy bol pred pár rokmi v Komárne v reštike. Prišla za ním čašníčka a dala mu maďarský jedálny lístok...Jeho srdieko národniara sa cítilo dotknuté, tak ten jedálny lístok po nej hodila a zareval, že kurva sme na slovensku
@obsadiliminick ja reagujem rovnako lebo keď ma kurva ludia buzerujú za "presnedávku" tak hádam ma môže pobúriť čisto maďarský servis! kurva keď ja môžem v robote na slovensku sa prispôsobiť zákazníkovi že mu speakujem po anglicky, nemecky a včera tam bol aj talian tak oni by ako ASPOŇ tpú blbú slovenčinu mohli vedieť keď tu bývajú!!!! proste v práci a hlavne v službách by mali vedieť....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
s par ich zijem cele leto a su to super ludia, dobrych ludi ale aj debilov clovek najde vsade, nezalezi od narodnosti
ale to proti takym co nevedia poriadne po slovensky etc etc etec
xDDDDDD
a etelar mi zakazal navstevy urcene na poznavanie jeho regionu ale ked som tam raz bola teta v obchode mala stitok ze vie po madarsky
inac vikend - ba - pivo - seems legit ?
ja nemozem tam byt tolko dlho :S
stvrtok - piatok- sobota - nedela najskor
toto seriozne akoze ? dopc chod tam sobotu vecer a tie 2 dni bude stacit ked ti ludia budu obcovat vlasy
od 1.9.2012 odchádzam do Budapešti robiť..........
filip
Takisto je zaujimavé, že pôvodní Starí maďari boli ovplyvňovaní tzv. Turkistickým etnikom, kedy obohatili svoju chudobnú slovnu zásobu o niekoľko stoviek slov, takisto prebrali nové zvyky. Po príchode do karpatskej kotliny, teda knám, ich zásoba čítala okolo 3000 slov. SLovná zásoba Slovanov alebo teda obyvateľov Nitrianska a Panonie čítala cca vyše 8000 slov. Čo svedči o drtivej inteligenčnej, hospodarskej a celkovo intelektualnej urovni. Tu sa maďari opäť učili. Dá sa to poznať napr, na slovách - špán (ispán), kráľ (király) kríž (kereszt), klobása (kolbász) a mnoho ďalších. Takže ako tu bolo písane, nemam nič proti slovákov čo zabudli slovenčinu...
mama mala jeden čas takého priatela čo bol pôvodom maďar,....po slvoensky vedel...ale jeho mama čo sa na svk narodila sa proste odmmieta naučiť slovensky... a takých je viac...
men vadí len toto lebo sranda že bývam pár km od česka a jediné čo na mojej reči je tým ovplyvnené je pár čechizmov...