podla mna su to normalni ludia ako mi len sa musia naucit zit podla nejakych pravidiel...ale nehadzem ich od jedneho vreca lebo poznam aj slusnych romov co su uzasni ludia..
Keď som bola malá, bývala som na ulici, kde sa denne chodili nejakí rómovia hrabať v kontajneroch. A mama mi hovorila, že keď budem zlá, tak ma zoberú so sebou. Potom som z nich mala panický strach a keď išli okolo, išla som sa skryť do vchodu. :/
@semhamforas - ja som vyrastala v dedine, kde bolo 70% obyvateľstva rómskej národnosti... dnes už je tam asi 90% obyvateľstva Cigánov (je to spisovný názov) a stále mám v tej dedine rodinu a chodím ich pravidelne navštevovať
a nikdy, NIKDY som s Cigánmi nemala problém ja ani moja rodina.... je to len o tolerancii - ak na nich budeš stále pozerať cez prsty, jasné, zostanú pre teba iba veľkým problémom, ktorý treba riešiť a zlodejmi, ktorými opovrhuješ
a čo sa týka génov - kedysi prevládal názor, že na povahu človeka vplývajú gény 50% a prostredie ďalšími 50%.... dnes to už neplatí, gény ovplyvňujú iba zo 40% ľudskú povahu.... takže áno, ak sú rómske deti zle vychovávané, zle sa aj správajú - rovnako ako "biele" deti, židovské deti, všetky deti
mne je až zle, keď vidím, že už malé deti sú také plné nenávisti a intolerancie voči Rómom - čo potom vyrastie z nich????
Mam na nich dost vyhraneny nazor aj ked ma este neprepadli. Myslim si, ze kazdy, kto byva v meste s vacsou populaciou tejto menisny, a to nehovorim o dedinach tu na vychode kde je to pomaly naopak a slovaci su mensina, ma kazdy na nich podobny nazor ktory bo bol velmi pravdepodobne klasifikovany ako diskriminacny alebo rasisticky.
@mirkova ano, su to len dalsia mensina na uzemi SR, ale jedina ktora nemusi plnit svoje povinnosti a vyuzivaju len svoje prava. Este som nezazil, aby ktorakolvek ina mensina nepracovala a pritom mali strechu nad hlavou, peniaze na cigarety, chlast a fet. Je to najviac problemova mensina proti ktorej ale nemozeme nijako ucinne zakrocit.
Ako zalezi na tom akych existuju slusny romovia a proti nim nic nemam su ludia ako mi ostatny ale ti ktory si nevedia nic vazit všetko nicia tak pre mna nemaju cenu taky su podla mna okrej spolocnosti ale ako je to u romov tak si myslim ze je to aj u bielich vzdy sa najdu dobry aj zly
@semhamforas - prosím, nechaj si ten poučovací tón pre niekoho, koho to aj zaujíma.... ja ti tvoj názor neberiem, ty mi zasa nechaj ten môj, okej.... reagovala som v diskusii a už sa mi viac nechce sa s nikým hádať... ľudský názor sa nedá zmeniť tak ľahko a z hádky, kde majú obaja svoju pravdu nikdy nevzíde víťaz... ja proti Rómom nič nemám, nikdy mi nič neurobili a vždy sa na nich budem pozerať ako na rovnocenných ľudí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
sú to ľudia ako iní, menšina, ktorá má rovnaké práva a povinnosti ako príslušníci iných menšín.... a na Slovensku je tých menšín dosť
ešte nás baví nadávať a neznášať každého, kto sa od nás iba trochu odlišuje?
a nikdy, NIKDY som s Cigánmi nemala problém ja ani moja rodina.... je to len o tolerancii - ak na nich budeš stále pozerať cez prsty, jasné, zostanú pre teba iba veľkým problémom, ktorý treba riešiť a zlodejmi, ktorými opovrhuješ
a čo sa týka génov - kedysi prevládal názor, že na povahu človeka vplývajú gény 50% a prostredie ďalšími 50%.... dnes to už neplatí, gény ovplyvňujú iba zo 40% ľudskú povahu.... takže áno, ak sú rómske deti zle vychovávané, zle sa aj správajú - rovnako ako "biele" deti, židovské deti, všetky deti
mne je až zle, keď vidím, že už malé deti sú také plné nenávisti a intolerancie voči Rómom - čo potom vyrastie z nich????
@mirkova ano, su to len dalsia mensina na uzemi SR, ale jedina ktora nemusi plnit svoje povinnosti a vyuzivaju len svoje prava. Este som nezazil, aby ktorakolvek ina mensina nepracovala a pritom mali strechu nad hlavou, peniaze na cigarety, chlast a fet. Je to najviac problemova mensina proti ktorej ale nemozeme nijako ucinne zakrocit.
A ty veľmi chceš, aby to tým bielym vrátili, tak do nich udieraš?
Tak to už hej