ahojte, vedel by niekto ako vypocitat tento priklad?
ked je auto plne tak sa doneho zmesti 50 litrov benzinu, kolko benzinu je v aute ktore je plne na 4/5 (zlomok), hadam chapete, je to prelozene z anglictiny sorry, ja som to skusala no neni som si
Ak sa do auta, ktoré je (keď už teda v tvojom ponímaní osobami) plné (5/5) vojde 50l benzínu, nijak ti z toho nevyplýva fakt, že v neznámom aute plnom na 4/5 je objem benzínu taký istý. Vôbec na to odpovedať nemôžeš, lebo nemáš žiadne ďalšie info.
Nie je dokonca zadané ani to, že "koľko benzínu sa zmestí", len "koľko benzínu je" v tom druhom neplnom aute. Môže to byť ľubovoľne od 0 do 50l (stále dokonca nie je ani jasné, či sa jedná o nádrž, priestor v aute alebo ich kombináciu) + neznámy objem navyše namiesto priestoru zabratého piatym pasažierom, ktorý tam na rozdiel od prvého auta nie je.
(joke)
Filozofiu neštudujem, ale vysoko oceňujem nekonvenčné myslenie.
Toto riešite, ale aby mne niekto vyriešil a exaktne potvrdil svoju teóriu na moju otázku toho sa asi nedočkám, ale keby náhodou, niekto nemohol spať:
Častica bola vrhnutá šikmo nahor v prostredí, ktoré kladie pohybu odpor priamoúmerný rýchlosti častice. Dokážte, že dolet častice na vodorovnej rovine prechádzajúcej miestom vrhu pri danej počiatočnej rýchlosti je maximálny vtedy, keď elevačný uhol a uhol dotyčnice k trajektórii pohybu v bode dopadu sú uhly doplnkové.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
ja mavam z matiky stvorky a preliezam len tak
ale toto je priklad pre piatakov ktori sa ucia zlomky -.-
4/5 = 80%
to je 4 osoby (v 5 miestnom aute)...
suma sumarum - stale rovnako benzinu...
Ak sa do auta, ktoré je (keď už teda v tvojom ponímaní osobami) plné (5/5) vojde 50l benzínu, nijak ti z toho nevyplýva fakt, že v neznámom aute plnom na 4/5 je objem benzínu taký istý. Vôbec na to odpovedať nemôžeš, lebo nemáš žiadne ďalšie info.
Nie je dokonca zadané ani to, že "koľko benzínu sa zmestí", len "koľko benzínu je" v tom druhom neplnom aute. Môže to byť ľubovoľne od 0 do 50l (stále dokonca nie je ani jasné, či sa jedná o nádrž, priestor v aute alebo ich kombináciu) + neznámy objem navyše namiesto priestoru zabratého piatym pasažierom, ktorý tam na rozdiel od prvého auta nie je.
(joke)
Filozofiu neštudujem, ale vysoko oceňujem nekonvenčné myslenie.
Častica bola vrhnutá šikmo nahor v prostredí, ktoré kladie pohybu odpor priamoúmerný rýchlosti častice. Dokážte, že dolet častice na vodorovnej rovine prechádzajúcej miestom vrhu pri danej počiatočnej rýchlosti je maximálny vtedy, keď elevačný uhol a uhol dotyčnice k trajektórii pohybu v bode dopadu sú uhly doplnkové.