lebo si myslim ze aj napriek neustalemu utlaku na mariahuanu od tzv. legalnych drog(napr alkoholu)si hlavne v nizsich vekovych skupinach podobnych tej mojej zasluzi urcite uznanie.a nie len uznanie ako pochopenie novej zivotnej skusenosti ale uznanie v zmysle trvalejsieho zivotneho stylu.
jo tak s tymto teda vobec nesuhlasim... trava nezblizuje ludi skor ich rozdeluje. nechapem ake uznanie si zasluzi....fakt. nie kazda zivotna skusenost je dobra a zasluzi si uznanie, a zivotny styl tak to tiez nie je nic moc... tolko moj nazor
ake uznanie?podporuje kreativitu myslenia,pouziva sa v zaverecnych stadiach rakoviny,a urcite je vyhodnejsia oproti drogam ako su alkohol a cigarety.Mam s tym vela skusenosti a keby ze nekurim travu nepoznam vela zaujimavych ludi.trava len uvolnuje podvedomie mozgu.ty mas haluzne myslienky v podvedomi furt a to ti len pomoze ti ich dostat na povrch
co? pozitívny vplyv marihuany? nepoznám ziadny, a ze zblizuje ludí, no dobre, ale ludí zblizuje hociaký spolocný záujem, aj teroristické skupiny zblizuje jeden spolocný záujem a neznamená to ze je to správne, a ze sa to má zlegalizovat
izdo:somariny.mam skusenosti s obidvoma stavmi.praveze by som chcel povedat ze je to presne opacne ako si povedal.predstav si zeby 15 rocny zasran vychlastal plnu sedemdecku vodky.ako by vyzeral?umrel by.nevedel by chodit.rozmyslat.nevedel by nic.nakureny clovek velmi dobre a niekedy az prilis dobre reaguje na podnety z okolia.aj keby si toho neviem kolko vyhulil.a alkohol zabija nervove bunky tiez.a neviem co ma mnozstvo nervovych buniek spolocneho s dlzkou zivota.
Angie2112: ale marihuana neskodi apolocnosti ako celku.Vidis ze v holandsku je to zlegalizovane uz asi 20 rokov a co sa stalo?vsetci umreli na predavkovanie marihuanou?myslim ze nie predsa len niekto tam v tom holandsku este ostal ze?marihuana pozitivne vplyva na ludsku kreativitu.sice nici nervove bunky.ale len s pomocou travy si je clovek schopny uvedomit niektore veci pochopitelne az za hranicou ludskeho mozgu.lenze problem je v tom ze neskuseni to odsudzuju ale sami nevedia o co prichadzaju.
Ja ho ocenujem Ked ma boli hrdlo,hlava,zub mam nadchu,pomoze mi trava.POmaha proti AIDS,krcove zily,skleroza multiplex a monoho inych.Ale tym necem povedat ze nema aj negativa
To je vplyv na moj zdrvotny stav a na ludi?Myslim ze na nejakych oslavach alebo akciach je to sranda..Ale tymto zmyslom to prirovnavam k pitiu aj vtedy najdete novych kamosov takze nevidim tam nieco velke a ocividne.Ale proste,ludia ktorych nepozname uplne blizko iba ako znamych su nam akysi vzdalenejsi ked sme dofajceny nemame sa s nimi o com bavit oni maju svoj svet a my svoj..Vidim to asi tak.Ale ak mas fakt dobrych kamosov je to jeba.Pisala by som o tomhodiny moj nazor ale nechce sa mi som aj an pokeci
To je sice v istom zmysle pravda co pises, ze trava zblizuje ludi, ale akych ludi!
Napriklad, ja fetacky zdaleka nemusim!
Trava zblizuje tak akurat fetakov...zo skusenosti mojich kamosov usudzujem, ze s fetackou budes asi tak tyzden.
Ale toto ja neviem, kazdy je iny.
Na rozdiel od toho, ti co nehulia travu, na to maju iny pohlad. Si vezmi, ze mas babu nefetacku ...a dozvie sa ze ty fajcis travu. Ako vas to zblizi? Taaaak ta rychlo odkopne, ze sa z toho nespamatas este rok. Sice predpokladam, ze fetak city asi nema moc rozvinute, ale kedze pises tu na Birdz.sk asi nie si taky k*k*t.
Trava zblizuje..ale...len vyhranenu cast ludi.
Ja pretrvavam na tom..ze....sice...taha ma ucinok travy, chcel by som vediet ake to je...ale tahat to do seba a mat to polroka v krvi...vsak ja k tomu este beriem aj antibiotika a chodim na odbery...v tomto zmysle je to uplna kokotina. Ale ten ucinok, no to je zaujimave ..to by som fakt chcel vediet.
No ja si myslim, ze napriek strasne velkemu mnozstvu ludi, ktorych poznam, ze fajcia travu, TRAVA ROZDELUJE!!!!!!!
..nastastie, poznam aj takych co to netahaju a to som rad! A nad tym sa skus trochu zamysliet.
lovemaker: preco nazyvas travickarov fetakmi preboha ved to s tym nema nic spolocne vobec ,,,, a poviem vam ze trava zblizuje ludii co je pekne ale mam skusenosti aj s tym ze ich rozdeluje ale tych je maalo konkretne jeden
aaaa Izdo: nahuleny clovek vnima moooc dobre a na to aby si sa predavkoval marihuanou by si musel vyfajcit veeeela kilogramov travy takze neriesit joo -------- a rozdiel medzi travou a alkoholom je len v tom ze grass je ilegalny
euronymos: no tak dobre netvrdim ze som na travu prave odbornik...a taktiez by ma zaujimali tie veci za hranicou ludskej mysle, a pochopil si vdaka marihuane nieco? nieco za hranicou ludskeho chapania? dalo ti to nieco? novy pohlad na svet? pochopil si veci na ktore sa snazim prist?
ano angie dalo mi to nieco. pochopil som omnoho viac.aby som predisiel milke tak to nefunguje akoze sa natahas a odrazu prides na novy vynalez. je to pomaly proces. niekedy fakt narocny. odhalis suvislosti o ktorych si mozno nemala najmensieho tusaka.spomenies si na detaily ktore su pre teba za triezveho stavu nepodstatne.
cely strednu som prehulil. teraz na vyske si davam fakt vynimocne. uz to nejak nepotrebujem...zaroven uz ani nepotrebujem moc pit..jedno ti vsak poviem zmenilo ma to. zmenilo mi to psychiku.
je na posudenie ci k lepsiemu ci horsiemu. o tom sa tu mozete hadat vy. ja len pisem co sa stalo mne.
este otazka spajania ludi. tvrdy fetak ktorych poznate podla handier,ucesov a podobne..ktory prebrali celkovu kulturu konzumentov travy tak toho poznas na dialku a vies ze travu vo velkom konzumuje. preco to neporovnate s tazkym konzumentom alkoholu? automatovy blb,alkoholik,neustale smrdi,zaostaly a pod..samozrejme vynimky sa najdu u oboch kategorii.
Marihuana nikdy nic nespojila ani nespoji, akurat tak bandu fetakov. Ja zijem v Trnave, a marihuana akurat vytvara spolky "uzivacou marihuany" ktory sedia niekde v parku, skureny, vyhukuju tam jak najvacsi borci, sade roba bordel, a clovek sa boji okolo aj ist. Nehovorim ze skupinky "tzv uzivatelov alkoholu" to nerobia, ale ty sa povetsinou stretnu raz za tyzden vecer pred diskotekou, kdezto partie "spoluhulicov" tam najdem pocas celeho dna, ci je pracovny den alebo sobota. Tj jedine co s tej partie moze vznikknut su flakaci a tak, dalej to uz poznate. Ja proti zelii nemam nic pokial je to s mierou, a ked je to z mierou, tj napriklad raz za tyzden, tak to ludi logicky nespaja. Pokial je to kazdy bozi den, tak to nespaja ludi, ale vypatlane fetacke mozgy. Tj asi tolko.
Tj cely moj nazor je postaveny na tom, ze ked to niekto bere kazdy den tak to uz neny v norme a je podla mna fetak, alebo neni natolko silny aby sa vyrovnal zo svojimi problemami a vie ich riesit iba takto zbabelo. Ale ked si ju date raz za 2 tyzdne tak pochybujem ze tym niekoho alebo nieco spojite.
Ako kto travu nevyskusal tak nech ani nepise!Ja som skusala a to ze nevnimam okolie pri tom je blbost...vnimala som praveze vsetko intenzivnejsie,mohla som normal chodit..a pri alkohole pravy opak...ledva som chodila,krutila sa mi hlava bolo mi zle..a ked to clovek prezenie,zomrie...ale myslim si ze s travou sa to da prehnat jedine tak ze ked toho vyfajcis viac tak mas halucinacie..ale ked je clovek zavisly na alkohole alebo trave,troska je z neho tak ci tak..
ja mam takyto nazor na ganju su to naj stavy na svete neni, ganja neni navikova, nedo*ebe ti pecen, predstavujes si uplne halusky veci, najviac sa da namotat na hudbu pustis si hudbu sčeny a predstavujte si videoklip popi*i ganja nema na alkohol.
Ty si super Ganja neni navykova No do pice Tak to idem povedat asi 5 ludom co ich vyhodila este ked som chodil na strednu (moji spoluziaci) a vlastne kopu kamaradom
Sa s toho zobud, namiesto toho aby chodili do skoly si isli zahulit do promi (lokalita v TT), a ked boli v skole, tak len cakali kde mozu dat praska Ty kokos. Ze neni navykova. Poznam ludi co ked vyjdu vecer von, a nezahulia si, tak sa absolutne nebavia a nevedia co zo sebou robit Jasne ze je navykova. Si to ani neuvedomujes Fakt poznam ludi co bez toho nevydrzia. Co si myslis ze to robia len tak ?
A poznal som par ludi co im ganja uz prestala stacit ... tj uz su na tom ovela horsie
To zemina preber sa do reality. tak isto ked pozijes malo zeliny tak vsetko vnimas intezivnejsie atd. Ale tak isto ked pozije malo alkoholu (pre kazdeho ine mnozstvo ) tak sa ty akurat rozviaze jazyk a naberes trocha odvahy. Ale zmysli nestracas Takze tak. Ked to prezenes so zelinu, mas asi take iste problemi ako ked to prezenes s chlastom. Akurat pri chlaste je ovela vecsia pravdepodobnost ze budes blvat. Toto vse.
všetko je návykové len do takej miery, do akej si to človek pripustí
poznám ľudí, čo keď nezafajčia deň sú nervózny, a chcú zafajčiť, no aj takých čo si trávku dajú, ale raz za čas a nechýba im viackrát... čiže reči že marihuana nie je návyková a opak že je sú blud.. lebo u jedných je to tak u druhých inak...
ale na druhej si myslím že alkohol viac zbližuje ľudí ako tráva,,,
teda ako z vlastnej skúseností,, človek si vypije a je taký ukecanejší a tak.. no neviem
Podla mna je blud, ze trava zblizuje ludi.. max. tak da dokopy urcity typ ludi ktora ma rovnake zaujmi Alkohol zblizuje to je jasne.. ze Lucka.. po vodke mam vzdy chut niekoho vyhugovat
Lucyliu89 No blud je to ze trava neni navykova. Je navykova, tomu ver. Jako nenavyknes si ked si das raz za tyzden. Skus si to zacat davat 2 krat denne pocas 30 dni, a potom napis jak si na tom.
It: uz bolo aj take a ver tomu ze ani ja ani Luucyliu89 na trave zavisle niesme ani nebudeme.. z vlastnej skusenosti to viem a fajcim uz dost dlhu dobu nato aby som si bola ista..
It, uplne s tebou suhlasim. Ak niekto huli travu viac ako 4 roky a povie, ze nie je zavisly, neverim mu. Pretoze, ked nie je zavisly preco s tym netrhne? Je to tak ako s tabakom.... tiez hovoria, ze neee ja fajcim len tak. Ked budem chciet prestat tak prestanem....Ale potom sa prestat akosi neda.
Moj ex si tiez nechcel priznat, ze je zavisly...tak to aj dopadlo.... teraz je z neho len obycajny trapny zhuleny fetak..... uboziak jeden...
poznám závislých od marihuany, fajčí každý deň aj niekoľkokrát, a keď s tým chcel prestať nevydržal, snívalo sa mu o tom jak fajčí a bla bla...
ja závislá nie som.. koľkokrát som niekde išla na dlhšiu dobu, a tráva mi absolútne nechýbala...
už som raz povedala.. to je to isté , ako keď si niekto raz za čas vypije, ale nestáva sa hned z neho alkoholik, tak ako ja si raz za čas zafajčím a nemusím byť hneď feťák...
a keby išlo o to, urážky a predsudky už dávno vyšli z módy, sú to prejavy detinskosti, nezrelosti ... NO COMMENT jednoducho
Ty moj fetacik DD Radsej byt fetakom ako alkoholikom alebo narkomanom.. mne to absolutne nic nerobi ked mi niekto nadava do fetakov.. je mi to jedno a je to moja vec..
ale mňa štve, nakoľko ja nie som feťák,,, vieš čo je feťák? ti nabudúce ukážem keď pôjdeme po meste..
keby každý čo si raz za čas zafajčí mal byť feťákom, tak potom celé holandsko je plné feťákov, a neskutočné množstvo ľudí, aj na vyšších pozíciách, manažéri a úspešní ľudia by boli feťáci.. a myslím že nie sú...
Nemusis mi nic ukazovat. Raz sme so Zilotom videli take male cigancata ako fetovali toulen.. oni su fetaci to je jasne cize viem o com je rec... prave zato, ze ked si dam trafku sem tam tak fetak niesom a koli tomu mi nerobi nic ked ma niekto tak nazve lebo ocividne nevie o com toci..
hhhh nooo marihuana veru vazne spaja ludi.... je to pravda ale musime si uvedomit ze popri spajani nas vsetkych aj navzajom nici a to tak ze kdo zacne hulit v spolocnosti vela ludi nikdy nezostane len pri trave lebo vsetci sa navzajom znicia....
neviem preco sa to stale riesi.. nema to vyznam, myslite si ze ked to bude takto pokracovat trava nebude legalna? bude a to za par rockov.. a uplne vsade.. proste ludia si musia zvyknut s tym zit, lebo je to normalne.. nemam uz skoro kamarata co nehuli, kazdy to berie ako sposob relaxu, super sa porozpravas, pospominas na zazitky, vies si perfetne vychutnat hudbu,vylety do prirody maju taktiez svoje caro,vychutnat si jedno tak ako by sa to normalne nikdy nedalo, s kamaratmi v kruhu vie byt pri fume vzdy zabava a to zarucena.. veci okolo toho ake ma fumo liecive ucinky vam uz ani nejdem pisat, kto nezazil nepochopi.. bolest hlavy, bolest brucha, zubov, chripka,.. stalo sa vam uz niekedy ze vam sama od seba spadla teplota z 39stupnov na ideal behom 2 hodiek? asi nie co? ... a reci okolo zavislsti.. ja to tak ani nenazyvam, mne sa na fume celkovo lepsie uvazuje, proste citim sa celkovo lepsie ked ho chcem tak si ho dam, je mi jedno ci je to aj 3x do dna..
Zakomplexove zienky co tu vypisuju ake je to strasne chodte von, lebo asi zijete v inom svete.. inak vas nechapem.
skuste si to vsetko zosumarizovat a porozmyslajte, ludia co napisali to iste co ja nepisu bludy, je to podlozeny fakt..
marihuana by sa mala zacat brat ako bozska rastlina ktora nam dava iba dobre a nie zle!
a ked uz aj citam toto ci uz ine forum, tak vsade je prevaha hulicov
pestujte hulte a ludom ktorym tomuto neverie dokazte ze to neni zle.
Cisty real, ale po zhliadnuti tvojho profilu vidim ze ty zijes moc moc iny zivot.. kostolik a tak.. nie ze by som to zhadzoval, ale clovek s tvojimi zaujmami by radsej nemal otvarat usta a ani nevstupovat do tejto temy.
marihuana je urcite dobra vec ...podla mna vytvara spolocne puto medzi priatelmi a ludmi ktory ju fajcia a uceluje ich vztahy ...ale vela ludi to nepozna
ked niekto ma nieco proti marihuane thak je tho dobry debil bo marihuana je medicinka stareho sveta..a teraz sa uz moc neviuziva..ale proste je tho cista priroda..
Angie2112:sakra by si neveril ako sa ako daleko za hranice ludskeho chapania alebo skor citenia sa da zajst a myslim ze prave klucom k pochopeniu istych veci je to ze ich pochopis.urcite si sa stretol s nazorom ze pomocou travy"vidis" do cloveka mozes lepsie posudit jeho psychicky stav uprimnost a tak...sakra sak drogy sa na co pouzivali?na lepsie objasnenie pocitov napr takych schizofrenikov nehovorim ze aj trava ale urcite za zaoberas problemami ktore by ta v zivote nanapadli riesit aj ked uznavam ze za tych par nazorov co sa tu vystriedali od kedy som sa naposledy zapojil do diskusie sa moj nazor na trvau radikalne zmenil pretoze umerne s mojim uzivanim sa zhorsoval moj psychicky stav nemyslim zeby mi sibalo ale poruchy komunikacie oslabenie verbalnych schopnosti a tak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
74 komentov
nikdy som nemal dojem, ze by hulenie bolo nejake vyhodnejsie oproti inym drogam.
kreativitu mozno podporuje, ale len na isty cas, potom je utlm. sam to dobre ako hudobne cinny clovek viem.
a co sa tyka spajania ludia, fakt si myslim, ze ked uz maju drogy spajat ludi, tak ich spaja len alkohol.
inymi slovame moze ta zabit okamzite ak to prezenies.preco teda alkohol spaja ludi a ganja nie?tomu som nepochopil.vysvetli preco
nahuleny clovek nie je schopny vnimat ani ovladat svoje zakladne funkcie...
opity clovek aj napriek tomu, ze je opity, vnima a vie co sa mu rozprava...
a ganja zabija mozgove bunky, takze hulici zomieraju skor...
Napriklad, ja fetacky zdaleka nemusim!
Trava zblizuje tak akurat fetakov...zo skusenosti mojich kamosov usudzujem, ze s fetackou budes asi tak tyzden.
Ale toto ja neviem, kazdy je iny.
Na rozdiel od toho, ti co nehulia travu, na to maju iny pohlad. Si vezmi, ze mas babu nefetacku ...a dozvie sa ze ty fajcis travu. Ako vas to zblizi? Taaaak ta rychlo odkopne, ze sa z toho nespamatas este rok. Sice predpokladam, ze fetak city asi nema moc rozvinute, ale kedze pises tu na Birdz.sk asi nie si taky k*k*t.
Trava zblizuje..ale...len vyhranenu cast ludi.
Ja pretrvavam na tom..ze....sice...taha ma ucinok travy, chcel by som vediet ake to je...ale tahat to do seba a mat to polroka v krvi...vsak ja k tomu este beriem aj antibiotika a chodim na odbery...v tomto zmysle je to uplna kokotina. Ale ten ucinok, no to je zaujimave ..to by som fakt chcel vediet.
No ja si myslim, ze napriek strasne velkemu mnozstvu ludi, ktorych poznam, ze fajcia travu, TRAVA ROZDELUJE!!!!!!!
..nastastie, poznam aj takych co to netahaju a to som rad! A nad tym sa skus trochu zamysliet.
aaaa Izdo: nahuleny clovek vnima moooc dobre a na to aby si sa predavkoval marihuanou by si musel vyfajcit veeeela kilogramov travy takze neriesit joo -------- a rozdiel medzi travou a alkoholom je len v tom ze grass je ilegalny
cely strednu som prehulil. teraz na vyske si davam fakt vynimocne. uz to nejak nepotrebujem...zaroven uz ani nepotrebujem moc pit..jedno ti vsak poviem zmenilo ma to. zmenilo mi to psychiku.
je na posudenie ci k lepsiemu ci horsiemu. o tom sa tu mozete hadat vy. ja len pisem co sa stalo mne.
este otazka spajania ludi. tvrdy fetak ktorych poznate podla handier,ucesov a podobne..ktory prebrali celkovu kulturu konzumentov travy tak toho poznas na dialku a vies ze travu vo velkom konzumuje. preco to neporovnate s tazkym konzumentom alkoholu? automatovy blb,alkoholik,neustale smrdi,zaostaly a pod..samozrejme vynimky sa najdu u oboch kategorii.
Tj cely moj nazor je postaveny na tom, ze ked to niekto bere kazdy den tak to uz neny v norme a je podla mna fetak, alebo neni natolko silny aby sa vyrovnal zo svojimi problemami a vie ich riesit iba takto zbabelo. Ale ked si ju date raz za 2 tyzdne tak pochybujem ze tym niekoho alebo nieco spojite.
Ty si super Ganja neni navykova No do pice Tak to idem povedat asi 5 ludom co ich vyhodila este ked som chodil na strednu (moji spoluziaci) a vlastne kopu kamaradom
Sa s toho zobud, namiesto toho aby chodili do skoly si isli zahulit do promi (lokalita v TT), a ked boli v skole, tak len cakali kde mozu dat praska Ty kokos. Ze neni navykova. Poznam ludi co ked vyjdu vecer von, a nezahulia si, tak sa absolutne nebavia a nevedia co zo sebou robit Jasne ze je navykova. Si to ani neuvedomujes Fakt poznam ludi co bez toho nevydrzia. Co si myslis ze to robia len tak ?
A poznal som par ludi co im ganja uz prestala stacit ... tj uz su na tom ovela horsie
To zemina preber sa do reality. tak isto ked pozijes malo zeliny tak vsetko vnimas intezivnejsie atd. Ale tak isto ked pozije malo alkoholu (pre kazdeho ine mnozstvo ) tak sa ty akurat rozviaze jazyk a naberes trocha odvahy. Ale zmysli nestracas Takze tak. Ked to prezenes so zelinu, mas asi take iste problemi ako ked to prezenes s chlastom. Akurat pri chlaste je ovela vecsia pravdepodobnost ze budes blvat. Toto vse.
poznám ľudí, čo keď nezafajčia deň sú nervózny, a chcú zafajčiť, no aj takých čo si trávku dajú, ale raz za čas a nechýba im viackrát... čiže reči že marihuana nie je návyková a opak že je sú blud.. lebo u jedných je to tak u druhých inak...
ale na druhej si myslím že alkohol viac zbližuje ľudí ako tráva,,,
teda ako z vlastnej skúseností,, človek si vypije a je taký ukecanejší a tak.. no neviem
ale alkohol skutočne zbližuje
Ako hovorim mal som vela kamaratov, a seco o sebe tvrdili ze su neni zavysli
Takze to co hovoris ze fajcis zely dost dlho a nie si zavysli, to moze byt len dalsi fetacky argument
Moj ex si tiez nechcel priznat, ze je zavisly...tak to aj dopadlo.... teraz je z neho len obycajny trapny zhuleny fetak..... uboziak jeden...
ja závislá nie som.. koľkokrát som niekde išla na dlhšiu dobu, a tráva mi absolútne nechýbala...
už som raz povedala.. to je to isté , ako keď si niekto raz za čas vypije, ale nestáva sa hned z neho alkoholik, tak ako ja si raz za čas zafajčím a nemusím byť hneď feťák...
a keby išlo o to, urážky a predsudky už dávno vyšli z módy, sú to prejavy detinskosti, nezrelosti ... NO COMMENT jednoducho
keby každý čo si raz za čas zafajčí mal byť feťákom, tak potom celé holandsko je plné feťákov, a neskutočné množstvo ľudí, aj na vyšších pozíciách, manažéri a úspešní ľudia by boli feťáci.. a myslím že nie sú...
nevravím že úplne, len to striedať, raz tak raz tak
Zakomplexove zienky co tu vypisuju ake je to strasne chodte von, lebo asi zijete v inom svete.. inak vas nechapem.
skuste si to vsetko zosumarizovat a porozmyslajte, ludia co napisali to iste co ja nepisu bludy, je to podlozeny fakt..
marihuana by sa mala zacat brat ako bozska rastlina ktora nam dava iba dobre a nie zle!
a ked uz aj citam toto ci uz ine forum, tak vsade je prevaha hulicov
pestujte hulte a ludom ktorym tomuto neverie dokazte ze to neni zle.
peace
^^
to Fragile