@N0win0u
priradovaci problem - celociselne programovanie
z nakladovej matice treba dostat binarnu maticu, kde 1 znamena priradenie stroja do miesta, a 0 znamena ze to tam proste nepriradime.
@3 co je nakladova matica ? O_o nerozumiem moc aky to ma mat algoritmus, priradovanie strojov or wtf, to tam budes resultami plnit pole alebo vypis nejaky alebo co, taketo zadanie mi nehovori nic, ako prevod medzi matrix-ami by este siel, keby vobec ale viem, co je nakladova matica, to tiez nejaky genius prekladal X__X
nerobi sa to dajak tak, ze napises maticu nakladovu a potom odratavas konstanty od riadkov/stlpcov kym nedostanes taku, kde mas v kazdom riadku a v kazdom stlpci len jedno nenulove cislo? (kde potom das tie 1-ky?)
hm... to by som v Matlabe asi vedela, ale velmi od zakladov, mozno na to Matlab uz daco ma a mozno som uplne odveci
matlab som uz odinstaloval po neuronovych sietach, evolucnych algoritmoch a pod.
ale tak je online okresana verzia myslim ...
a vies ako sa robi z tej nakladovej matice binarna matica? (ja teda nie) lebo ked si ten proces popises ako algoritmus, krok za krokom, natukat syntax v matlabe nie je nic strasne a s tym ti uz net pomoze dobre
@matwejo
ja som to riesila pomocou bintprog, mam to nakodene ale hadze vyssiu optimalnu hodnotu, a netusim kde je chyba, pretoze som to robila podla matematickeho modelu
@emma111191 ahaa, fu neviem, pokial uplne nechape clovek aka ma byt logika/algoritmus toho, nema ako pomoct ... a si si ista, ze sa bintprog na to hodi?
@piter09
simplexovy bol dakde v tejto teme bo uz som o nom citala , ale tak isto je dake efektivnejsie a rychlejsie riesenie jak robit algoritmus na to :/
uz som pekne zufala
praveze algoritmus simplexu nie je tazky, len si uz moc dobre nepamatam simplex, tam sa nulovalo s najvacsou hodnotou x1...xk alebo s najmensou ? ak najdem zosit a spomeniem si, tak by som ti to vedel popisat nejako, len ten zosit najst bude ufo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
trosku upresni co, ci diff rovnice, rootovacky, skriptovanie, integrovanie, neuro siete alebo co ? takto to cloveku moc nepovie
priradovaci problem - celociselne programovanie
z nakladovej matice treba dostat binarnu maticu, kde 1 znamena priradenie stroja do miesta, a 0 znamena ze to tam proste nepriradime.
okej, este som mala dodat ze to je priklad z logistiky....
preto priradenie strojov, naklady atd
hm... to by som v Matlabe asi vedela, ale velmi od zakladov, mozno na to Matlab uz daco ma a mozno som uplne odveci
ale tak je online okresana verzia myslim ...
a vies ako sa robi z tej nakladovej matice binarna matica? (ja teda nie) lebo ked si ten proces popises ako algoritmus, krok za krokom, natukat syntax v matlabe nie je nic strasne a s tym ti uz net pomoze dobre
ja som to riesila pomocou bintprog, mam to nakodene ale hadze vyssiu optimalnu hodnotu, a netusim kde je chyba, pretoze som to robila podla matematickeho modelu
akoze mam:
---------| suroviny | vykon architektov | admin.
vyroba | 500 | 200 | 50
arch. | 0 | 0 | 100
a teraz ak bude stroj (vseobecne myslim - poc. lis, kladivo) treba, musi to byt => 100, tak bude
1 | 1 | 0
0 | 0 | 1
binarna matica?
ci to uplne krepo chapem? iba tka strielam pomocou intuicie
nakladova matica
[25 34 47 50;
24 17 27 0;
21 28 39 40;
0 0 0 0].
a vysledok ma byt
[1 0 0 0;
0 0 1 0;
0 1 0 0;
0 0 0 1] a optimalna hodnota 80
a mne to robi >
0 1 0 0;
0 0 0 0;
0 0 1 0;
1 0 0 0;
a optimalna hodnota je 113 :/
simplexovy bol dakde v tejto teme bo uz som o nom citala , ale tak isto je dake efektivnejsie a rychlejsie riesenie jak robit algoritmus na to :/
uz som pekne zufala