Takže toto nie je vymyslený príbeh, toto sa naozaj reálne stalo na Gymnáziu v Detve
Takže chlap na maturite zo SJL vedel dokonale tému Štúra a štúrovcov........no vytiahol si Kukučína, z ktorého absolútne nič nevedel. Tak po dvadsať minúto
lol ako, ako sa poznám, keby si vytihanem niečo čo neviem (pekne do rany mi prišiel ten Kukučín neznášam ho) tak by som kecala omačiek okoloa dufala že sa dostanem k niečomu inemu a učitelky mi to zežerú
jj rovnako pravdive ako to ze kazdeho bratranca kamarat deda z druheho kolena mal syna co mal kamarata co sa naucil len jednu otazku cislo 13, vytiahol si uplne inu a povedal fuj 13 to nechcem a tak ju musel hovorit
ale tomu tvojmu som schopna uverit, ved napokon ked na niektorych skolach su schopni radit ucitelia vo velkom na pisomnej....u nas by ale nehrozilo toto
U nas vraj na slovine jeden tipek pred 2 rokmi len prišiel, zaspieval a mu dali 1tku... lebo chodil spievať po svadbach a tak .. tak neviem či to je pravda abo není
sa smejte ja som nevedel tému len obsah diela tak som celú maturitnu otázku stavil na to .... hotový scenár som im vykecal o gaštanovych koňoch a oni sa ma na nič iné nespýtali ...
Ústa časť maturitnej skúšky nieje ťažká, možno by sa dalo aj niečo takéto
Ja som mal to šťastie, že som si vytiahol otázku, o ktorej som nevedel vôbec nič, nejaký dadaizmus a podobné izmy...
Tváril som sa ale, že to viem perfektne. Počas prípravy za mnou prišla jedna učiteľka a nadiktovala mi v rýchlosti všetko, čo mám hovoriť. Keď odišla, prišla za mnou druhá učiteľka(ktorá bola medzitým na záchode a nevidela, že mi to už nadiktovala), a všetko mi to ešte raz zopakovala.
Síce som o tom stále skoro nič nevedel, no už som aspoň tušil, o čom bude reč. Počas odpovede to prebiehalo tak, že som povedal zopár slov, ktoré som si zapamätal a keď mi už došli slová, čo sa stalo dosť rýchlo, začal som čítať básničky Cítil som sa pri tom síce blbo, no keďže ma učiteľky neprerušovali, tak som pokračoval, zabralo to dosť času, čítal som pomaly. Vedel som určovať rýmy, metafory, epitetá a podobné srandy, tak som im porozprával aj o tom.
Áno, pýtali sa aj nejaké doplňujúce otázky k téme, no tie otázky pokladali tak, že vždy povedali celú vetu a ja som mal doplniť len nejaké slovíčko, to sa už dalo niečo vymyslieť, improvizovať.
A ako som dopadol? Zvládol som to na jednotku a ešte ma učiteľka pochválila.
Keď som to zvládol ja, zvládnete to aj vy. Netreba sa len báť. A hlavne sa na tej maturite tvárte, že to viete.
to jak ta traposina ktoru dakto vymyslel a kazdy sa ohanal ze pozna kamosa ktory na mature mal otazku co je to odvaha a cely papier vybodkoval a nakoniec napisal "toto je odvaha" a zmaturoval. same vymyslene stories D
1. aj keď to tu bolo už stokrát, tá tvoja TRUE STORY je taký URBAN LEGEND, že lepšia je už len tá ako bol antifunebracka jeden deň dobrý na celý birdz a nikoho nez°ebal.
2. Pochop základnú vec. Maturita nie je o tom ako jeden človek (menovite študent) odrbáva troch ľudí(menovite 2xprofesor z tvojej školy + 1xhosťovský profák), že niečo z maturitných otázok vie. Ale o tom ako traja ľudia z jednej školy odrbávajú toho hosťa v komisii o tom, že si sa niečo naučil.
tak Kukučína viem aspoň teda lepšie povedané, vedela by som o ňom a jeho dielach hovoriť aspon 5 - 7 minut a ptm by som neviem čo spravila... ale ako sa poznam dajako by som sa vykecala mno len neviem či tie učitelky čo budu v komisii by to prijali
ja som nieco podobne urobila, ked sme mali pisat pribeh o jednom obrazku v ucebnici. bola tam pust. tak som napisala, že som mala ist prejst saharu, ale lietadlo havarovalo, spadlo do mora a ze ma zachranila jedna lod, ktoru som opisovala. ucka mi dala 4, lebo som odbocila od temy, ale mala som pekne napisany pribeh
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
a vytiahol si ucho o ktorom moc nevedel tak nejak chvíľku obaľoval až sa nejak dostal k mozgu ktorý vedel dokonale, ten tam obkecal a tiež ta 1
zadelil ti temu proste, typek rozprava 10minut, kresil, keca dalej, profak prikyvuje a ked dohovoril tak mu povedal len : " Vobec nie " a za 5 ako pan
Ja som mal to šťastie, že som si vytiahol otázku, o ktorej som nevedel vôbec nič, nejaký dadaizmus a podobné izmy...
Tváril som sa ale, že to viem perfektne. Počas prípravy za mnou prišla jedna učiteľka a nadiktovala mi v rýchlosti všetko, čo mám hovoriť. Keď odišla, prišla za mnou druhá učiteľka(ktorá bola medzitým na záchode a nevidela, že mi to už nadiktovala), a všetko mi to ešte raz zopakovala.
Síce som o tom stále skoro nič nevedel, no už som aspoň tušil, o čom bude reč. Počas odpovede to prebiehalo tak, že som povedal zopár slov, ktoré som si zapamätal a keď mi už došli slová, čo sa stalo dosť rýchlo, začal som čítať básničky Cítil som sa pri tom síce blbo, no keďže ma učiteľky neprerušovali, tak som pokračoval, zabralo to dosť času, čítal som pomaly. Vedel som určovať rýmy, metafory, epitetá a podobné srandy, tak som im porozprával aj o tom.
Áno, pýtali sa aj nejaké doplňujúce otázky k téme, no tie otázky pokladali tak, že vždy povedali celú vetu a ja som mal doplniť len nejaké slovíčko, to sa už dalo niečo vymyslieť, improvizovať.
A ako som dopadol? Zvládol som to na jednotku a ešte ma učiteľka pochválila.
Keď som to zvládol ja, zvládnete to aj vy. Netreba sa len báť. A hlavne sa na tej maturite tvárte, že to viete.
Ale vyskúšala by som to keby viem aspoň toho Štúra
2. Pochop základnú vec. Maturita nie je o tom ako jeden človek (menovite študent) odrbáva troch ľudí(menovite 2xprofesor z tvojej školy + 1xhosťovský profák), že niečo z maturitných otázok vie. Ale o tom ako traja ľudia z jednej školy odrbávajú toho hosťa v komisii o tom, že si sa niečo naučil.