žiaľ ja mám taký "dar" odhadnúť povahu človeka už na prvý pohľad resp. po pár slovách, a ďalšie žiaľ - moje odhady sú na 95% pravdivé v podstate na základe "ničoho" takmer okamžite viem, či je niekto dobrý/zlý, či myslí veci vážne alebo len klame aby mal z toho pre seba úžitok... čiže sú to vlastne predsudky, niekedy ich ale ignorujem a berem toho človeka tak, že akože nič o ňom neviem, nakoniec sa aj tak dopracuje k tomu čo som si o ňom vytvoril ako prvú mienku.
@christopherpd myslím, že je to skvelý dar, aspoň ťa nikto nemôže nejako okabátiť alebo ako to povedať... vlastne možno je to nejaký druh šiesteho zmyslu ktovie
Predsudky nie, ale pozorujem ich spravanie, vyjadrovanie a nie vzdy sa mi chce hladat za tym nejake priciny...... Do hlbky sa zaujimam len o ludi, ktori ma niecim specifickym zaujali a vidim v nich potencialnych priatelov.
A potom su tu este taki, co sa zveruju. Ked sa chce niekto zverit a potrebuje poradit, to neodmietam nikdy. Cim to je,ze to robia tak radi netusim, ale je to dobry predpoklad pre moje buduce povolanie.
@loveistheanswer@1 nechapes? tak ako clovek, ked vidi "matematiku" tak si spravi predsudok a potom klikne a zbada, ze tema je uplne o niecom inom...to nebola chyba, ani nedbanlivost, ani zart. cisto funkcne vyuzitie zleho zatriedenia do kategorie.
verte či neverte .... ja nesúdim človeka pokiaľ ho nespoznám ... aj keby mi bol niekto nesympatický a začala by som s tým, rýchlo by som sa spamätala a prestala... prečo? asi preto, že som to sama zažila ...a nieje to príjemné ... a preto nechcem aby sa takto cítili aj ostatný ... vždy som na všetkých milá aj keď ho nepoznám a možno je mi na prvý pohľad nesympatický ...
Ako ktorym. Ked viem ze 99% romov nepracuje a okrada stat na socialnych davkach, tak logicky mam voci nim predsudky a keby som trebars mal firmu, urcite by som tam ziadneho nezamestnal. Aj ked pravdepodobnost ze by sa nejaky uchadzal o akekolvek zamestnanie je nulova
@etelnair a @pubertslatinocelny Áno, Jedi v utajení, Sila je všade okolo nás ťažko to nejako normálne vysvetliť. Jednoducho keď je niekto veľmi zlý / veľmi dobrý "vnútorne" (správaním, povahou, myšlienkami...) tak je to na ňom/nej vidieť aj navonok na výzore v tvári alebo na pohyboch (chôdza, nejaké tyky...) či na spôsobe obliekania. Nanešťastie vidím väčšinou u ľudí iba tie zlé vlastnosti, asi ich je najviac Hlavne faloš veľakrát z ľudí úplne až kričí že "aj tak ťa oklamem". Potom je veľa takých ľudí u ktorých nejde jednoznačne určiť akí sú - neutrální, aj zlí aj dobrí tak 50:50. No a potom tí viac-dobrí. Tých je veru veľmi málo. Tak 1-2 zo 100. Úplne ukážkovo najlepší človek čo som zatiaľ mal tú česť, bola jedna pani - jehovistka. Tá bola taká dobrá a milá že som mal celý deň výčitky že som jej povedal nie. No a zlo: klamstvá, využívanie, podvádzanie, násilie, nezáujem k citom duhých... Dobro: neklame! ochota pomôcť bez ohľadu či za to niečo bude, nevidí za všetkym €...
@loveistheanswer v podstate aj máš pravdu, ale radšej by som bol bez toho. Keď vidim niekoho z mojích známych s niekym na kom vidím, že mu/jej ide len o to aby ho/ju využil, tak ako kamarát im to samorejme poviem. Prvá otázka samozrejme je že ako som na to prišiel. Keď to povie hneď mi začne hovoriť že čo som to za debila, keď niekoho súdim podľa toho ako vyzerá.
jo mavam predsudky. dost ma to na sebe sere lebo som asi dost povrchna (no ano teraz zacnite vsetci pičpičpič ale je to tak. ale snazim sa s tym nieco robit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
uz jak vidim cloveka.. =/ vacsinou si ho hned dokazem dakam zaradit
A potom su tu este taki, co sa zveruju. Ked sa chce niekto zverit a potrebuje poradit, to neodmietam nikdy. Cim to je,ze to robia tak radi netusim, ale je to dobry predpoklad pre moje buduce povolanie.
@loveistheanswer v podstate aj máš pravdu, ale radšej by som bol bez toho. Keď vidim niekoho z mojích známych s niekym na kom vidím, že mu/jej ide len o to aby ho/ju využil, tak ako kamarát im to samorejme poviem. Prvá otázka samozrejme je že ako som na to prišiel. Keď to povie hneď mi začne hovoriť že čo som to za debila, keď niekoho súdim podľa toho ako vyzerá.
inak ak mi o niekom na prvý pohľad napadne niečo ,,nepekné", tak to rýchlo zaženiem....
intuícia mi nepomáha, ľudia sú nevypočítateľní....aj zlí prekvapia, i dobrí zlyhajú....je divná doba