len preto že mayovia neurobili dalej kalendar, tak to este neznamena, že bude koniec sveta... okej, z toho kalendara na obrazku sa neviem vyonacit ale aj tak... koniec sveta sa podla mna blizi, ale urcite nie vdaka nejakej vestbe alebo kalendaru... no ved ani mne by sa teraz nechcelo robit kalendar na rok 4029 ked viem, že vtedy nebudem zit
@moko Pretože vedci, čo ich skúmajú sú múdrejší než ty.
A k tomu "koncu sveta". Tí, čo tvrdia že 21.12.2012 sa nič nestane sa mýlia. Stane sa to, že nastane zimný slnovrat a hlavne to, že Zem, Slnko a stred našej galaxie sa dostanú na jednu priamku. Následky tohto však nikto s presnosťou neviem predpovedať.
Môj osobný názor je, že koniec sveta nebude, ale veľmi rád o tom vtipkujem.
hmm ja mam po dedovy namornicky vecny kalendar a ten je do roku 2049...takze svet naisto zanikne az 31.12.2049
ale teraz vazne, na rok 2012 astronomovia predpokladaju veeeeelmi tesny prelet asteroidu a burky na slnku, potom ten vyvoj na blizkom vychode .. no nwm, nwm
to aby som sa išiel ešte dobre napiť do baru, lebo príde zemetrasenie a všetky fľaštičky s dobrým pitivom sa rozbijúúúúúúúúúú........hahahaha, hyhyhyhy.......filip
Mnohí vedci sa domnievajú, že pri prevode mayského kalendára do gregoriánskeho došlo k chybe a tzv. GMT hodnota nie je správna. Objavujú sa totiž údaje, že okrem spomínaného dátumu 21.12.2012 by mohol byť koniec kalendára pokojne aj 12.12.2116, 23.9.2129, alebo dokonca až 14.8.2532 (viac v tabuľke).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
A k tomu "koncu sveta". Tí, čo tvrdia že 21.12.2012 sa nič nestane sa mýlia. Stane sa to, že nastane zimný slnovrat a hlavne to, že Zem, Slnko a stred našej galaxie sa dostanú na jednu priamku. Následky tohto však nikto s presnosťou neviem predpovedať.
Môj osobný názor je, že koniec sveta nebude, ale veľmi rád o tom vtipkujem.
ale k téme: že ako zistíš...? hmm, čo tak si niečo o tom vygoogliť?
Na rob 2000 nebol predpovedaný koniec sveta, ale koniec počitačom.
Koniec sveta príde,síce nevieme kedy, ale určite sa to raz stane. Možno oveľa skôr vyhasne slnko a život možný nebude.
Bolo by až moc okaté a mystické keby bol koniec sveta presne na taký dátum21.12.2012.
ale teraz vazne, na rok 2012 astronomovia predpokladaju veeeeelmi tesny prelet asteroidu a burky na slnku, potom ten vyvoj na blizkom vychode .. no nwm, nwm
(podľa jednotlivých autorov)
autor dátum konca mayského kalendára
Bowditch 26.04.1493
Willson 11.12.1614
Spinden 23.02.1753
GMT 21.12.2012
Bohm a Bohm 14.12.2116
Kreichgauer 23.09.2129
Wells a Fuls 06.11.2220
Hochleitner 03.05.2259
Verbelen 04.04.2438
Vollemaere 14.08.2532