dobry den chcel by som sa poradit ktory z tychto dvoch motorov by ste brali radsej ? chcel by som jazdit na mensej spotrebe co je evidentne ze diesel v tom vyhrava ale budem jazdit vacsinou v meste a hovori sa ze do mestaa je lepsia volba benzin.
Hej, do mesta je lepsi benzin... a diesel ma sice mensiu spotrebu, ale vacsie prevadzkove naklady... a ide o ojazdene auto? ak ide o ojazdene auto, tak radsej by som bral benzin...
ide o jazdene auto r.v. 2005 cize neni az take stare a malo by co to vydrzat urcite este, ale preco je do mesta lepsi benzin ? chcel by som vysvetlenie a este spomeniem ze benzin 1,6 žere takmer 10 l. a diesel 1,6 okolo 6 cize to je marha rozdiel
@paolo17 pretoze na diesli dosiahnes kultivovanejsi chod motora a garantovanu spotrebu na dlhsich cestach. diesel je stavany na vacsie dialky a jazda po meste a caste startovanie mu nerobia moc dobre.
no teraz mam este vacsiu dilemu ako som mal doteraz bo uz somm sa postupne rozhodoval s tym ze pojdem do toho diesla , ake poruchy by sa tam mohli vyskytovat ?
@paolo17 ked si rozhodnutý pre diesel tak prečo si vytvoril fórum ??? Aby sme ti odklepli diesel a aby si ho hned s čistím svedomím kúpil ? Ps ja som nad dieselom ani nepremýšľal pred kúpou .
@paolo17 samozrejme sa moze pokazit, ale benzin nema take drahe sucasti ako je turbo, common rail vstreky/cerpadlo.. fotrovi teraz odchadzaju vstreky tak potrebuje minimalne 1000e na opravu - za to si do mojho auta zozeniem 2 funkcne motory
@kirk6661 takto ti poviem mam octavku 1,4 16 V a s tym ked stem niecopredbehnut vonku z mesta tak musim na dobre 4 km kuknut dopredu ci nieco nejde,tak potrebujem nieco zivsie,a nebudem s tym jazdit po meste tak cez tyzden ano ale vikendy vylety a tak vis
Na kazdom aute vedia odist veci, v pripade dizla su to pri 200K km vacsinou cerpadlo, turbo, vstreky; ak auto ma, tak aj filter pevnych castic moze odist a novy stoji sakra vela.
Keby som chcel dizel, tak najskor avensis 2.2 dcat (velke nenapadne auto s statisticky najmensou poruchovostou)
odporúčam si kúpiť benzín + LPG japonci sú na tom s technikou fajn takže sa niet čoho báť diesel by som riešil len na dlhé trasy pri veľkom nájazde km ... v meste trpí hlavne pri viac násobnom štartovaní v zime ... záleží aj koľko najazdíš za rok aké trasy a tak ďalej
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Keby som chcel dizel, tak najskor avensis 2.2 dcat (velke nenapadne auto s statisticky najmensou poruchovostou)
... ja by som asi siahol po benzíne