Nechcela; mám značné výhrady voči spôsobu, ktorým sa vyučuje biológia (vo vzťahu k filozofii vedy); nechcela by som pracovať ako lekárka, hnusia sa mi deti & vznik nového života (mám na mysli skôr vnútromaternicový vývin a pôrod ako kopuláciu).
Lekárov je celkom dosť, nezvládnuteľné to asi nebude.
Neviem, nepokúšala som sa tam dostať a ani nemienim. Základ je, ostatne ako vždy, nebyť vytretý kokot (vzácna to danosť).
dostať sa je ťažké, na tie školy je veľký pretlak. udržať sa tam, to záleží od univerzity, na ktorú chceš ísť. Na Slovensku najlepšie medicíny sú v Košiciach a Martine, v BA nestojí za veľa, hlavne zubarina. Košice prebrali učebné osnovy, knižky a aj niektorých profákov ešte za čias ČSR z českej Karlovej univerzity, preto tá kvalita je fakt na úrovni. Je tam ale problém s tlakmi na študentov, dostať sa nie je až tak ťažké ale ak tam už študuješ, dajú ti poriadne zabrať na psychike. V Martine je taká rodinná fakulta Komenského univerzity, prijímajú 3 a pol študenta ale doštudujú takmer všetci. BA hrozilo stratenie akreditácie v zubarine čiže ťažko povedať, nerobila som tam ani prijímačky. Ak rozmýšľaš aj nad Čechami (odporúčam), tak v Brne sú ťažké prijímačky ale štúdium je viac menej pohodovejšie. Brno je ale hlavne zamerané na zubarinu, tam to fakt odporúčam. V Prahe sú 3 fakulty na Karlovke, na 1. berú strašne veľa ale aj veľa vyhadzujú, na 2. robia psychologické ťahy na prijímačkách a berú len zopár no doštuduje väčšina a okrem toho je to najlepšia lekárska fakulta v Česku, nemá ale zubarinu. A 3. je zameraná na vedecký smer, čiže ak chceš byť medikom/čkou neodporúčam ju. Okrem toho v Česku sú fakulty ešte v Plzni, Olomouci a tuším aj v Hradci Králové ale o tých až tak veľa neviem. Známu mám v Plzni a vravela, že v pohodke
Študujem medicínu a nemyslím,že je ťažké sa tam dostať. Väčším problémom je sa na škole udržať, pretože to vyžaduje zrieknuť sa veľa vecí, aby človek stíhal všetko dostať do hlavy.
@tysha neviem neštudujem tam ale môj otec sa pohybuje v kruhoch zubárov, aj tých slovenských a s mnohými som sa rozprávala, väčšina mi odporúčala Košice jednoznačne. Lenže platí to len o zubarine, ako je to so všeobecným už neviem. Košice robia veľké tlaky na študentov, to ti potvrdí každý kto tam študoval, lenže vraj sú dosť kvalitné.
myslela som, že hovoríš o všeobecnom, ok, ako je to so zubármi netuším, ale poznám pár ľudí, kt. študovali v ke vl a teda určite si nepochvaľujú, takisto som nepočula pozitívne veci o ke ani od iných (zasvätených do problematiky)
ja chcem ist tiez na medicinu a viem ze tento rok sa robia prijimacky iba z bioly a chemie no pocul ze sa spekuluje zaviest aj fyziku na UK v BA...neviete ci je to pravda ale co...
(a nemyslím si, že je najlepšia a ani najťažšia a žiadne zaručene objektívne hodnotenia od nejakých agentúr alebo podobne ma nepresvedčia o opaku, ale zároveň je to len môj skromný názor, preto upozorňujem, že nemám túžbu sa hádať alebo rýpať do niekoho )
@tysha karlovka je tazsia ale brno je oproti kosiciam prechadzka ruzovou zahradou...a ba je lahka skola oproti kosiciam ... teraz napr. chcu v blave zabranit prestupom studentov z KE lebo stale viac studentov prestupuje do BA kedze v BA je lahsia medicina.
to je ale blbosť hovoriť, kt. škola je ľahká/ťažká pokiaľ si ich nevyskúšaš a teda nepredpokladám, že by si ich chodil aj inam ako do ke, takže ma len zaráža, že si si taký istý tým, čo hovoríš. môžme sa opierať maximálne tak o fakty, počet prijatých/počet reálne vyštudovaných, ale aj tak pochybujem, že by práve toto bolo nejakým merítkom náročnosti
@tysha ide o to ,ze z bratislavy do kosic neprestupi skoro nikto no z kosic do bratislavy je tych prestupov velmi vela...preco to tak asi bude???mam vela kamaratov co studovali v ke a prestupili do ba a hovoria ,ze v ba je to ovela lahsie.samozrejme ,ze anatka patola ci histola su tazke skusky na kazdej skole ale napr. v ba maju dlhsie skuskove , nerobia problemy s terminami atd...
máš až také dobré styky so študijným, že ti referujú každý "prestup"? (btw slovo prestup je úplne odveci v tomto, keďže prijímačky robia všetci rovnako, akurát sa už potom pouznávajú nejaké skúšky)
a áno, skúšové je dlhšie (akurát ale chceli rušiť augustové termíny na budúci rok a momentálne je to v štádiu rozhodovania, takže ktovie dokedy) a teda neviem odkiaľ máš info o tom, že nie sú problémy s termínami, ale sú. tento rok napr. polovica druhákov nemá histolu (niežeby boli všetci sprostí a nespravili, len sa proste neušiel termín keďže ich bolo málo) a takto je to s viacerými skúškami, takže toto sem ozaj neťahaj, lebo nemáš pravdu.
@tysha vyskusaj uvidis... myslim ,ze mam trochu vacsi prehlad ako ty kedze som uz na skole druhy rok a plus poznam kopu ludi z UK v BA .UPJS je dobra skola ale velmi narocna.
btw. na UK zaviedli nove pravidlo ,ze studenti kt. chcu prestupit do ba musia mat ukonceny rocnik kedze sa do ba tlacilo cim dalej tym viac kosicanov ktori nemaju anatku ci histolu.
a vôbec .. prečo si myslíš, že máš väčší prehľad ako ja? prehľad v čom? môžeš mať maximálne tak prehľad o tom, čo sa deje u vás (aj keď ako druhák si ešte malý pán).
jediné o čo mi išlo je to, že Tvoje tvrdenie "košice sú najťažšie" je proste blbosť, keďže si si iné nevyskúšal, a preto sa to nedá brať ako fakt (lebo tak to prezentuješ), len ako subjektívny názor. howgh
@tysha nemam zaujem sa s tebou hadat... ked na uk poznas kopu studentov tak sa spytaj tych co prisli z ke ,ze preco prestupili...
btw. necitas co som ti tu uz napisal kosice su najtazsie a nie je to len moj nazor a co sa tyka faktov tak ich je hned niekolko cez akreditacie ktore upjs ma a uk nema cez obsah a vysoky narok na podrobne studium az po cisla studentov ktori z kosic odisli...
@kasch10 Na 3. LF UK v Prahe nema ist lebo je zamerana na vedecke vyskumy? To je riadna hlupost teda.. Praveze ta skola ti da tolko moznosti ako sa rozvijat ako nijaka ina! Lutujem tychto ludi ktory si to tuna citaju a podla toho sa rozhoduju....
No, ja som sa do Brna dostala..A podľa mňa tie prijímačky boli najpohodovejšie . Martin sa podľa mňa dal, ale treba zapracovať na chmii- tá tam bola veľmi náročná a do BA som to len tak skúsila, bez biflovania knižiek , len tak že uvidím na čom som .
A Brno odporúčam najviac... S BA sa to nedá ani porovnať, či už prístupom alebo vybavením .. Martin je podľa mňa zo slov. medín NAJ a KE nestojí ani za zmienku..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Lekárov je celkom dosť, nezvládnuteľné to asi nebude.
Neviem, nepokúšala som sa tam dostať a ani nemienim. Základ je, ostatne ako vždy, nebyť vytretý kokot (vzácna to danosť).
2. Chcela SOM, ale už je to pasé - už dávno som na inej ceste. Ako koníček sa mi to ale ráta.
3. Určite to nie je ľahké.
4. Poviem Ti, ak sa tam nedostane najmudrejsi a najodhodlanejsi clovek, ktoreho poznam - vysledky do stvrt roka .
Prosím.
co som videl otazky takmer nic som nevedel ale verim tomu, ze to za rok dobehnem
ja som počula práveže naopak, že košice sú nič moc.
ale tak vždy je to relatívne a záleží od konkrétnych skúseností dotyčnej osoby, nedá sa moc globalizovať
myslela som, že hovoríš o všeobecnom, ok, ako je to so zubármi netuším, ale poznám pár ľudí, kt. študovali v ke vl a teda určite si nepochvaľujú, takisto som nepočula pozitívne veci o ke ani od iných (zasvätených do problematiky)
ja už som si vybrala a ke to nie sú
(a nemyslím si, že je najlepšia a ani najťažšia a žiadne zaručene objektívne hodnotenia od nejakých agentúr alebo podobne ma nepresvedčia o opaku, ale zároveň je to len môj skromný názor, preto upozorňujem, že nemám túžbu sa hádať alebo rýpať do niekoho )
nemyslím, že len košice sú náročné, ani ba nie je úplná brnkačka, praha, brno detto .. titul nedostaneš nikde "zadarmo"
to je ale blbosť hovoriť, kt. škola je ľahká/ťažká pokiaľ si ich nevyskúšaš a teda nepredpokladám, že by si ich chodil aj inam ako do ke, takže ma len zaráža, že si si taký istý tým, čo hovoríš. môžme sa opierať maximálne tak o fakty, počet prijatých/počet reálne vyštudovaných, ale aj tak pochybujem, že by práve toto bolo nejakým merítkom náročnosti
máš až také dobré styky so študijným, že ti referujú každý "prestup"? (btw slovo prestup je úplne odveci v tomto, keďže prijímačky robia všetci rovnako, akurát sa už potom pouznávajú nejaké skúšky)
a áno, skúšové je dlhšie (akurát ale chceli rušiť augustové termíny na budúci rok a momentálne je to v štádiu rozhodovania, takže ktovie dokedy) a teda neviem odkiaľ máš info o tom, že nie sú problémy s termínami, ale sú. tento rok napr. polovica druhákov nemá histolu (niežeby boli všetci sprostí a nespravili, len sa proste neušiel termín keďže ich bolo málo) a takto je to s viacerými skúškami, takže toto sem ozaj neťahaj, lebo nemáš pravdu.
btw. na UK zaviedli nove pravidlo ,ze studenti kt. chcu prestupit do ba musia mat ukonceny rocnik kedze sa do ba tlacilo cim dalej tym viac kosicanov ktori nemaju anatku ci histolu.
stavím sa, že ale ja poznám viac ľudí z UK
a vôbec .. prečo si myslíš, že máš väčší prehľad ako ja? prehľad v čom? môžeš mať maximálne tak prehľad o tom, čo sa deje u vás (aj keď ako druhák si ešte malý pán).
jediné o čo mi išlo je to, že Tvoje tvrdenie "košice sú najťažšie" je proste blbosť, keďže si si iné nevyskúšal, a preto sa to nedá brať ako fakt (lebo tak to prezentuješ), len ako subjektívny názor. howgh
btw. necitas co som ti tu uz napisal kosice su najtazsie a nie je to len moj nazor a co sa tyka faktov tak ich je hned niekolko cez akreditacie ktore upjs ma a uk nema cez obsah a vysoky narok na podrobne studium az po cisla studentov ktori z kosic odisli...
A Brno odporúčam najviac... S BA sa to nedá ani porovnať, či už prístupom alebo vybavením .. Martin je podľa mňa zo slov. medín NAJ a KE nestojí ani za zmienku..