MEDICÍNA...štúdium v ČR alebo na SVK??? (Porovnanie LF a prijímačok) Prosiiim poraďte :) súrne...
Ahojte Potrebovala by som súrne poradiť,na ktorú LF si ešte odoslať prihlášku...Mám podané do Brna a rozhodujem sa nad Olomoucom a Ostravou alebo UK v BA(tam som to už skúšala)/SZU...Bola by som rada za akékoľvek info a hlavne porovnanie prijímačok...
nie je to už neskoro?
ja som dala do Košíc, keďže tu bývam a potom chcem skúsiť ešte Brno, tak uvidíme, ako to dopadme do BA sa dostať je asi podobne ťažké ako do KE, čiže dosť... napíš mi správu, ak chceš
@zelinka noo veď práve že je uż neskoro ...rozhodujem sa tak na poslednú chvíľu...prihlášky mám vypísané,už ich len odoslať...Totiž to medicínu nejdem skúšať prvý raz (som už v 2.roč. na inej VŠ),ale strašne ju chcem ísť študovať...Tak som sa rozhodla posledný krát to skúsiť,aj keď je už trochu neskoro...Dúfam,že sa mi už podarí sa tam dostať...Preto rozmýšľam,kam mám najväčšie šance na prijatie...Takže aj ty si si dávala Brno? A ako ti ide fyzika? Si z gymka? Kiežby sa nám tam podarilo dostať,lebo LF v Brne je ževraj naozaj suuper Ja ešte rozmýšľam,na ktorú prihlášku mám kliknúť Odoslať či do Olomouca alebo Ostravy...v Olomouci sa ževraj pripočítavajú aj body za priemer a maturitu na SŠ,tak asi tam...a tu na SR ešte SZU/znova UK v BA...neviem...veeľmi som chcela ísť do Martina,ale tam nemám šancu sa dostať si myslím...
@corwinuss Noo nad tým som ani neuvažovala...chcela som si dať niečo bližšie...mám podané do toho Brna a do ČR stále rozmýšľam na poslednú chvíľu,kam odoslať prihlášku,či do Olomouca alebo do Ostravy...rozhodujem sa medzi nimi...Do Olomouca sa ževraj pripočítavajú aj body za priemer na SŠ a maturitu,tak asi tam...Nevieš,kde je väčšia šanca sa dostať? Hlavne kde sú prijateľnejšie prijímačky a fyzika
To máš zase pravdu...na druhej strane,keď zoberú viac ľudí,robia potom väčšie sitá A ty študuješ tiež medicínu? A ozaj,myslíš,že sa oplatí podávať si aj tu na SVK do BA ešte? UK/SZU (Na UK som to už skúšala,čiže mám tam všetky podklady,materiály,vypočítané príklady atď...)
@tanickina Takže si tam spokojná??? A v ktorom si ročníku? Akurát dnes som si tam znova podala prihlášku taak na poslednú chvíľu A okrem toho som si dala ešte do Brna a do Olomouca
@charlotte123 Pozri ako hovoríš. Čím väčšie sito, tým sa lahšie udržíš. Do Brna nebolo ťažké sa dostať, ale zase na anči a histole sa urobili čistky. Na SZU a do Ostravy by som v živote nezvažoval prihlášku. A pokial viem tak do Olomouca sa nič neberie (aspon pred dvoma rokmi, ked som ja robil tak sa nič nebralo). Zase na druhej strane si myslím, že medici v Brne a 1.LF majú najtvrdšie štúdium. (fakt na každej jednej skúške sa ľahko vyletí) aj Olomouc sa povráva, že je dosť drsný. Napríklad nepoznám človeka, čo by ho vyhodili z MT. Ale nech zbytočne si nepohnevám ľudí na iných fakultách tak treba povedať, že toho učenia je všade podobne akurát ako je nastavené sito záleží. A čo sa týka prijímačiek tak ani v MT mi neprišli extra ťažké. Ja to poviem tak, že ak v MT bolo na prijímačkách 1500 ľudí a brali 110 cca, tak reálne tam bolo 300 takých čo na to mali. V Brne dajme tomu, že 3000 ľudí píše prijímačky a aj keď berie sa 400-500 alebo viac (samozrejme zapíše sa menej potom) tak úroveň uchádzačov je niekde inde a dajme tomu, že 1500 ľudí na to má. Takže ono to dosť klame. Poznám ľudí čo sa im podarilo do MT nejak nadrieť body a držia sa tam teraz a pritom na iných školách ani test nenapísali...
@Corwinuss ak nepoznas cloveka čo by vyletel z mt tak poznas malo clovekov, lebo ja viem o viacerych, a dokonca to nebol prvy alebo druhy rocnik z ktoreho vyleteli .
A ked mas taky talent a odhad na to kolko ludi spomedzi uchadzacov ma na tu skolu (za to mas moj obdiv) ,neviem ako si to vypocital, na prijimackach od oka ? ...v mt sa jednoducho spravi sito uz na prijimackach, ked v rocnikoch je okolo 100 ludi a na prijimacky ide odhadom 1800
@eisenfaust Ako dobre, ale nie je to Brno kde po druháku ide 1/3 von (už aj v prváku skončia a druhákom vyhadzov nekončí). A mám vela bývalých spolužiakov v MT a povedali, že všetko to tam nechávajú prejsť (ak to niekto nechal dobrovolne). V MT 1800 na prijímačky nechodí ani náhodou. Nás ak bolo 1500 to som prehnal. A pozri sa koľko ide do Brna, väčšinou cez 3000. A chodil som na doučká do MT a sám človek zo školy mi povedal, že prijímačky sito a tým to končí, viac nevyhodia (plus dodal, že by sa zišlo to preriediť aj počas štúdia). Vôbec nechcem porovnávať MT z hľadiska kvality (napríklad učím sa z Javorku a myslím si, že výuka fyziologie je v MT lepšia ako tu), ale poznám tam velmi vela ludí a sami vždy priznajú, že na nás sú oveľa tvrdší a že to máme o čosi komplikovanejšie. Ale MT dnes je iný ako pred 20 rokmi. Z počúvania doktorov čo tam chodili viem, že to aj tam mali niekedy tvrdé, ale dnes je to trošku iné. Zas si povedzme na rovinu, že človek v MT sa nenamaká tak ako študent na 1.LF alebo v Brne. A ďalšia vec, že v Brne poznám minimálne v každom kruhu jedného čo nechal miesto v MT a išiel do Brna, takže tá hranica sa dosť výrazne aj musela posunúť. Z tých 100 je veľa takých, že keby sme my neboli v Brne tak oni nie sú v MT.
V mt sice jedna tretina von nejde, to je pravda, ale ze nechaju prejst vsetko nie je pravda, da sa vyletiet na patole a ked sa to stane po tom co si ju prenesies do 4. rocnika tak to nie je prijemne, a to sa stava.... ale rozhodne to cislo okolo 1800 bola pravda, sam to viem, mozno ked si sa ty hlasil bolo menej.
Ked som sa hlasil tak skoro nik sa z nasej skoly nedostal do mt ale do ciech ano aj ked sa fyziku ucili letmo
A inak keby si siel do mt tak by sa tu dostali aj ini, kedze tu sa ziadna ciara neposuva, kolki sa zapisu, tolki sa zapisu.
Ano kedysi to bolo ine, nebolo tolko poznatkov z biologickych vied, takze boli sakramentske naroky na anatke, ale dnes sa to vykompenzovalo bohate takou biochem, v mt su celkom narocni, takisto aj patola a neurola, napr na niektorej ceskej znamy spominal ze z neuroly je len blok v mt sa student uci vyse mesiaca na tu skusku
A konieckoncov ked sa robia v cz sita na predmetoch ako biologia a anatomia tak to nie su predmety ktore by boli pre buduceho lekara profilujuce a nehovoria nic o jeho odbornych kvalitach, ktore ziska najma studiom klin. predmetov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
ja som dala do Košíc, keďže tu bývam a potom chcem skúsiť ešte Brno, tak uvidíme, ako to dopadme do BA sa dostať je asi podobne ťažké ako do KE, čiže dosť... napíš mi správu, ak chceš
To máš zase pravdu...na druhej strane,keď zoberú viac ľudí,robia potom väčšie sitá A ty študuješ tiež medicínu? A ozaj,myslíš,že sa oplatí podávať si aj tu na SVK do BA ešte? UK/SZU (Na UK som to už skúšala,čiže mám tam všetky podklady,materiály,vypočítané príklady atď...)
A ked mas taky talent a odhad na to kolko ludi spomedzi uchadzacov ma na tu skolu (za to mas moj obdiv) ,neviem ako si to vypocital, na prijimackach od oka ? ...v mt sa jednoducho spravi sito uz na prijimackach, ked v rocnikoch je okolo 100 ludi a na prijimacky ide odhadom 1800
Ked som sa hlasil tak skoro nik sa z nasej skoly nedostal do mt ale do ciech ano aj ked sa fyziku ucili letmo
A inak keby si siel do mt tak by sa tu dostali aj ini, kedze tu sa ziadna ciara neposuva, kolki sa zapisu, tolki sa zapisu.
Ano kedysi to bolo ine, nebolo tolko poznatkov z biologickych vied, takze boli sakramentske naroky na anatke, ale dnes sa to vykompenzovalo bohate takou biochem, v mt su celkom narocni, takisto aj patola a neurola, napr na niektorej ceskej znamy spominal ze z neuroly je len blok v mt sa student uci vyse mesiaca na tu skusku
A konieckoncov ked sa robia v cz sita na predmetoch ako biologia a anatomia tak to nie su predmety ktore by boli pre buduceho lekara profilujuce a nehovoria nic o jeho odbornych kvalitach, ktore ziska najma studiom klin. predmetov