Ahojte potrebujem poradit..strojček mám už 3 mesiace, ale minule pred týždňom ked som bola doťahovať drôtiky, medzi lopatkami sa mi vytvorila medzera.Ešte v ten deň to bolo v pohode, ale na další deň som sa aj zľakla, či je to normálne.čo si o tom mysl
@daysy0801 : Je to v poriadku. Zuby sa predsa prispôsobujú ťahom drôtikov a obvod horného chrupu sa zmenšuje. Minimálne do ďalšieho uťahovania drôtikov to budeš musieť prežiť, ale po čase budeš mať zuby úplne bez medzier, teda minimálne do doby, než ti ho dajú zase dole. Vtedy sa zvyknú zuby prispôsobiť dolnému chrupu a trochu sa uložia do iných pozícií.
@mimi888 Takže sa nemám čoho báť? lebo v ten deň som medzeru nemala, ale už v sobotu ráno bola tak som nevedela, čo mám robiť, či zavolať zubárke ...proste som spanikárila
@daysy0801 : Rovnátka máš len tri mesiace, dovtedy ti zuby môžu celé preusporiadať. Nič sa neboj, stáva sa to, ale je to prirodzene spôsobené tými ťahmi. Tie "lopatky" sa ti ťahajú smerom dozadu, čím vytvárajú priestor medzi prednými zubami. Ak už čelustná ortopedička usúdi, že už ich viac dozadu netreba ťahať, začnú sa ti upravovať do prirodzeného oblúka, čím sa veškeré zubné medzipriestory odstránia.
Keby som ti rozpísala, ako mne celkovo museli preusporiadať zuby a odstraňovať medzizubné priestory, budeš vďačná aj za tú malú dočasnú medzierku medzi zubami.
@mimi888 ked ja mám skor pocit, že tie "rezáky" sa ťahajú smerom dopredu...no neviem nevyzerá to super tá medzierka ale dúfam že všetko bude okey a že sa mi ten krivý zub vsunie medzi ostatné
@daysy0801 : O tom, že sa ti ten krivý zub vsunie medzi ostatné, ani nepochybujem. Keď mi moju hornú trojku, ktorá mi vyrástla až pri osmičke, dokázali potiahnuť niekoľko centimetrov na správne miesto, čo je oproti tomu tých tvojich pár milimetrov.
@mimi888 teraz si ma potešila , dúfam že máš pravdu.strojček mám nosiť 2 a pol roka ale možno aj dlhšie.aj ked sa mi zdá neuveriteľné, že by sa tam dokázal vsunúť ale dúfam že to pomôže.A ty si mala tiež takú krivú trojku ?? či?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
lopatky máš na chrbte
Keby som ti rozpísala, ako mne celkovo museli preusporiadať zuby a odstraňovať medzizubné priestory, budeš vďačná aj za tú malú dočasnú medzierku medzi zubami.