Dnes som si kúpila malú laboratórnu potkanicu, keďže už mám tie meniny. A mám teraz malinkú dilemu, čo sa týka mena.
Pri výbere mena mám takéto kritérium : Musí to byť ženské meno aj s priezviskom po nejakej významnej osobnosti, celebrite či literárn
@tikalok To nebude už problém spraviť z dlhého a zložitého mena zdrobneninu. Veď aj my máme meno, priezvisko a tiež sa používajú len skrátené verzie. Ide o formalitu, chápeš...
@desiree ooo, je mi ctou ze moj napad vedie...mne sa este pacila Maria Antoinetta od @sheily
inak ma uz nic tak uzasne nenapadlo, akurat: Katarina II Velka, Sisi, Queen Marry (mam na mysli lod, nie kralovnu, che), dalej Queen Latiffa, Coco Chanel, Hally Berry, nesiem zabudnut na Marylin Monroe. A ceresnickou na torte je Anca Pagacova spolu s Annou Maliovou
@antja Ella Fitzgerald... To sa mi páči... Aj keď Ella sa už volal moj nebohý zlatý retriever... Nevadí, veľa vody už pretieklo od jej smrti... A navyše to môže byť Ella Fitzgerald jr.
@smejkap Coco Chanel je super, zaraďujem ho do žrebovania. Marylin Monroe je moja zlatá rybka, takže to nič... A pri tých posledných dvoch zvlážtnych menách, ktoré btw nepoznám, mi napadlo meno - Hedviga Malinová.
@desiree no, pre objasnenie: Anca Pagacova je hlavna hrdinka jednej knihy...a pardon...tam sa mi podaril preklep, malo tam byt Anna Malikova, tu snad poznas a dakujem za uznanie s Coc
este mi napadlo Briggite Bardott, tiz jedna "herecka"
@39@wiky56 To meno rozhodne originálne bude. Len ide o to, že vzdám hold danej osobnosti... Nemám rada mená na spôsob mimi, fifi, šušu a neviem čo... A ako ja tvrdím, omen nomen... moja potkanica či potkanka bude mať meno so životopisom... s hodnotou...
@33@joelina Dík za tipy! To si musím pozrieť lepšie...
@42@sheily Eleanor Roosveltová!!!! Toto vedie! A Lady Di mi nie je sympatická... Nech jej je zem ľahká...
@44@antja To sú nejaké severské mená? Pekné... Idem vygoogliť...
@45@smejkap Anna Malíková... Myslíš Belousová... Som proslovensky orientovaná, ale odtiaľ potiaľ... Dík za pobavenie... Briggite Bardott poznám. Áno. To môže byť. Super.
@47@Sheily Dita von Tesse!! Ja sa poskladám... To beriem!!
@jeolina@sheily@anussqqa Aj mne sa to páči. Kleopatra a Nefertiti sa už ale volali moje dve bojovné rybičky... (nečudujte sa, ja som už mala asi 200 rýb...
@smejkap@sheily Spraviť z toho anketu... Len či by ma niektorí jedinci nechceli obesiť. Ale dobre, nie je to zlý nápad... Počkám ešte na nejaké návrhy a nápady, niektoré sa dostanú do semifinále a potom 10 najlepších pôjde do finále, teda do ankety... Napríklad zajtra. Ďakujem.
@sheily no prave to...surodenca nemam....nemam sa s kym "hrat"...tak to casto schytaju moji kamarati....a chlap mal asi dva tyzdne na krhu odtlacky mojich zubkou...ale to sme nesli zase tam, kde sme nechceli....skratka si budem musiet spravt surodenca, inak to nevidim.... @desiree anketu nieeeeeeeeeeeeeeee
@83 no dovoľ! Suzuki Swift je pre potkana jednoznačne najlepšie! (*strašne sa smeje pri predstave potkanka volajúceho sa Suzuki Swift, lebo spĺňa podmienky mena aj priezviska a dokonca aj minulosti* *sama sebe pripadá vtipná* *pri Yoko Ono sa smiala menej
@joelina , ja uschnem Suzuki Swift ako maniačka na iniciály SS tak pomenujem svoje najbližšie zviera Eva je tiež zaujímavá, ale to by musela byť potkanica s veľmi...ech, pozoruhodným vkusom
Mňa napadá Inge Lindstromová (aj s tým takým O), Marlene Dietrichová, Virginia Woolfová, Arwen Undómiel (držiteľka ceny za najWTF priezvisko).
@92@narazuvzdornaa Nemám rada filmy od Inge Lindström... Marlene Dietrich je super, to sa mi páči... A meno Virginia Woolf je síce pekné, ale ja nie som vyznávačka feminizmu... Arwen Undómiel? Wtf... to je čo za meno? Takže Merlene Dietrich postupuje.
@93@mishica Zlaté meno Moje nebohé morské prasa sa volalo Diana (vtedy som ešte ale nesledovala politické dianie, nedávajte si do dokopy s Lady Di)
@94@smejkap Mata Hari To ma podrž... A keď bude moja potkanica stará, 900-gramová, bude mať 30 cm a bude pomaly pĺznuť, tak jej budem hovoriť iba "femme fatale"...
@91@insomnya. nie! tá Suzuki Swift (nesklonné, ale keď to chceš počuť tak, ako to cítim ja, je to: Suzuki Swiftová!)
čo mi pripomína tú strašne super rádiovú reklamu, že: ty degeš, milujem ťa je predsa mäkké i!, čo je reklama, aká presne vystihuje môj postoj k viacerým veciam. úplne som sa do nej zamilovala, lebo on to tak cíti a aj to tak vyjadruje!
hlavne si bud ista v pohlavi,lebo ta moja sa prve 4mesiace volala Oliver a teraz je to Olivia (Newton John) meno by malo obsahovat R,S,K,T alebo nieco vyrazne..aby nan reagovala ..co ta moja absolutne nie mne sa z tvojich moznosti najviac asi pozdava CoCo Chanel
@desiree Danica, Darina, Demetera (nie Dementka) , Dezidera, Zoltana, Teodora u mna este vedie Adolfa a Jozefina, Hildegarda, Alojza, Lujza, Hortenzia,Gertruda, Cecilia, Liana, ale to asi uz nie , pre potkana treba dobre meno , ved s nim bude zit cely zivot
@107@galladriel No, tak ja pevne verím, že je to samička. Tak mi povedali a samec vraj viac smrdí. Išla by som to reklamovať, keby to bol on. Áno, o tom som čítala, že by také malo byť to meno. Ale tak... potom by sa z toho spravila nejaká "sykavkovitá" zdrobnenina...
@110@filipkvietok Sú to síce zaujímavé mená, ale nespĺňajú kritérium.
@922mimqa , Dante je super!
pred pár rokmi sme mali šteniatka, z ktorých sa automaticky stali Adolf, Benito, Josif, Winston a Franklin.Rodinná rada (v zložení matka a jej nespochybniteľná vôľa) mi to samozrejme zatrhla (možno preto, že Benito s Franklinom boli sučky), ale ono sa to vžilo
Dušan Milan Albert Izidor Braňo Juraj Zdenko Dezider Alexander Klaudius Blahoslav Miroslav Eduard Jozéf Gregor Hugo Richard Marek Slavomír Žigmund Bonifác Vilam Ferdinand Fridrich Kazimír von hajzelhóf .... pekné meno
neviem... moja myš a volala chelsea, teda to je kamarátkina myš a tá prvá spoločná, čo nám zomrela sa volala Chester... avšak po významnej osobnosti? podľa toho koho uznávaš
Ahojte je to sice otazka odveci ale kupila som si potkanicu-FUNNY a ma polroka a 2 dni mi uz krvaca zo spodu newie mi niekto poradit ci je tehotna alebo niaku inu pricinu lebo tam kde som ju kupovala bola len so sestrou .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
136 komentov
Čakám ďalšie nápady...
este popremyslam nad dalsimi....
@lilushka19 Mária Terézia bola na môj vkus príliš dobrá. Máme síce niečo spoločné, ale vraj ideme opačným smerom... A navyše, nechcem ju dehonestovať.
Nejaké menej sväté mená, prosím.
@rocknight To je meno presne pre potkana, podľa mňa... Takého tučného, málo pohybujúceho sa... Škoda, že je to potkanica...
@joelina Áno, aj toto sa mi páči. Ďakujem. Aj tvoj nápad postupuje do ďalšieho kola.
Takže zatiaľ tu máme: Mária Magdaléna, Mária Antoinetta, Madame de Pompadour a Kathryn Merteuil.
inak ma uz nic tak uzasne nenapadlo, akurat: Katarina II Velka, Sisi, Queen Marry (mam na mysli lod, nie kralovnu, che), dalej Queen Latiffa, Coco Chanel, Hally Berry, nesiem zabudnut na Marylin Monroe. A ceresnickou na torte je Anca Pagacova spolu s Annou Maliovou
Billie Holiday
či nie? no tak dobre...
@antja Ella Fitzgerald... To sa mi páči... Aj keď Ella sa už volal moj nebohý zlatý retriever... Nevadí, veľa vody už pretieklo od jej smrti... A navyše to môže byť Ella Fitzgerald jr.
@smejkap Coco Chanel je super, zaraďujem ho do žrebovania. Marylin Monroe je moja zlatá rybka, takže to nič... A pri tých posledných dvoch zvlážtnych menách, ktoré btw nepoznám, mi napadlo meno - Hedviga Malinová.
@32 @wiky56 To meno by sa mi hodilo pre tarantulu. A kto to bol?
Agnetha Fältskog
alebo
Anni-Frid Lyngstad ?
este mi napadlo Briggite Bardott, tiz jedna "herecka"
@40 @anussqqa Hééj, všímam! Dobréé...
@42 @sheily Eleanor Roosveltová!!!! Toto vedie! A Lady Di mi nie je sympatická... Nech jej je zem ľahká...
@44 @antja To sú nejaké severské mená? Pekné... Idem vygoogliť...
@45 @smejkap Anna Malíková... Myslíš Belousová... Som proslovensky orientovaná, ale odtiaľ potiaľ... Dík za pobavenie... Briggite Bardott poznám. Áno. To môže byť. Super.
@jeolina @sheily @anussqqa Aj mne sa to páči. Kleopatra a Nefertiti sa už ale volali moje dve bojovné rybičky... (nečudujte sa, ja som už mala asi 200 rýb...
@55 @Insomnya Nie... Hmm...
-Eleonor Roosveltová
-Dita von Tesse
-Mária Magdaléna
-Mária Antoinetta
-Madame de Pompadour
-Kathryn Merteuil
-Brigite Bardott
-Coco Chanel
-Ella Fitzgerald
a ja prihladám:
-Margaret Thatcherová
@desiree teraz sa bude hlasovat???? ci este ocakavas navrhy?
@65 zaujimavy zivotny vzor.. mas surodenca?
@smejkap @sheily Áno, bola to Wensdy... Ale tak... kľudne sa dalo vyhovoriť, že to bol len preklep.
@73 @w3nty Len škoda, že to nie je ženské meno... Ale pripomenulo mi to, ako som raz Geriatrixa omylom premenovala na Gerontofila...
@desiree anketu nieeeeeeeeeeeeeeee
@smejkap No tak bude o jednu debilnú diskusiu naviac... Zato sa svet ani BIRDZ nezrúti...
@desiree tak ak sa mi nepodari zahlasovat tak si ma pripocitaj k Marii Magdalene
Alebo Mata Hari (Margarete Gertrude Zeller)
@86 @insomnya vieš, ja keby som mala suzuki swift, volám ju ona. tá suzuki. A: no a čo!
Mňa napadá Inge Lindstromová (aj s tým takým O), Marlene Dietrichová, Virginia Woolfová, Arwen Undómiel (držiteľka ceny za najWTF priezvisko).
@88 @tyscha Condoleeze Rice beriem! Super...
@90 @msrhater Ako povedala @narazuvzdornaa ja a verím, že ani moja potkanica, nemáme záľubu v takom štýle
@92 @narazuvzdornaa Nemám rada filmy od Inge Lindström... Marlene Dietrich je super, to sa mi páči... A meno Virginia Woolf je síce pekné, ale ja nie som vyznávačka feminizmu... Arwen Undómiel? Wtf... to je čo za meno? Takže Merlene Dietrich postupuje.
@94 @smejkap Mata Hari To ma podrž... A keď bude moja potkanica stará, 900-gramová, bude mať 30 cm a bude pomaly pĺznuť, tak jej budem hovoriť iba "femme fatale"...
Arwen
čo mi pripomína tú strašne super rádiovú reklamu, že: ty degeš, milujem ťa je predsa mäkké i!, čo je reklama, aká presne vystihuje môj postoj k viacerým veciam. úplne som sa do nej zamilovala, lebo on to tak cíti a aj to tak vyjadruje!
@110 @filipkvietok Sú to síce zaujímavé mená, ale nespĺňajú kritérium.
pred pár rokmi sme mali šteniatka, z ktorých sa automaticky stali Adolf, Benito, Josif, Winston a Franklin.Rodinná rada (v zložení matka a jej nespochybniteľná vôľa) mi to samozrejme zatrhla (možno preto, že Benito s Franklinom boli sučky), ale ono sa to vžilo
ja ti radim Lolitka