Ahoj baby. Pred troma mesiacmi som dovršila vek 15 . No stále som ešte nedostala prvú menštruáciu . Výtoky mávam každý deň a dosť silné . Niekedy dostanem výtok aj 2x za deň . Dosť ma to trápi že ešte nemám menštruáciu , pretože už mám aj tych 15 rokov a
@puro789 ved toto si sa tu uz asi 2krat pytala...co si myslis, ze ti teraz odpovieme inak?....pockaj do 16...ak nemas ine problemy, bolesti....tak moze dosjt neskor....
@puro789 Menštruáciu môžeš dostať aj neskôr ako je predpísaný vek. Oneskorene sa môže dostaviť dievčatám, ktoré sa začínajú vyvíjať neskôr, aktívne športujú, alebo majú poruchu v prijme stravy. Ak sa ťa netýka nič z toho, skús napísať na stránke » www.gynda.sk/gynekologicka-p... , doktor tam online radí na hocijaké ženské otázky. On ti aj poradí ak si bude myslieť, že potrebuješ ísť na vyšetrenie. Odpovie do dňa zväčša...
v zasade to vobec nemusi byt problem, ale ja na tvojom mieste by som zasla ku gynekologovi aby ti vzal krv a urobil brusne sono a pripadne vylucil cysty.
natahujte sa tu kolko chcete, ale dnes uz dievcata dostavaju prvykrat menstruaciu okolo 11-12-13r, takze tak.
@mygate Nehnevaj sa, ale predpokladám, že v 15tich rokoch si dostatočne informovaný a zrelý, aby si vedel čo a ako. Ešte keby sa o to takéto veci zaujímal chalan a nevedel by, v pohode.
Ale dievča?!
Navyše ak mám nejaké pochybnosti, určite nezaložím fórum a idem k doktorovi.
je síce pravda, že dievčatá dostávajú okolo 12-3 rokov menštruláciu, ale tu ide o to ako sa tvoje telo "na to cíti"... poznám viacero dievčat čo dostali v 15-tich alebo 16-tich... ale pre istotu by som gynekológovi behla pre vylúčenie iných príčin (napr. cysty)....
Ahojte potrbujem rýchlu radu prosím, dneska som išla do vaňe a mám menzes a mala som ho pred tim ako som išla do vane a ked som vošla do vody tak som to nemala a ked som vyšla tak hned som to zase mala. Je to normálne?? A menzes som pritom mala dosť silný. :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
.. a hlavne nestresuj, šedivejú z toho vlasy
ak by si ju nedostala ani v 16-17tich, tak potom by som to radsej riesila
@6 teraz neviem, či si to nenapísala zo žartu, ale ak nie, tak to bol práve, že presne ten komentár, na ktorom si sa mala zasmiať a preskočiť ho
zas na druhej strane myslím si že jej ani moc nepomože isť k doktorovy lebo v takýchto pripadoch nevie pomocť vačšinou...
ale každopadne by som to neodkladal vždy je šanca že pomože aj taky blbí doktor...
moja rada: chod doktorovi čím skor. je blbosť čakať dlhšie! je tu šanca že pomože aj ked malá. No ked pojdeš neskor, tak už nebude ani tá mala...
@8 ušetríč na tabletkách? tabletky stoja par korún ale to čo urobí z telom... je to dosť velký zásah do organizmu....
natahujte sa tu kolko chcete, ale dnes uz dievcata dostavaju prvykrat menstruaciu okolo 11-12-13r, takze tak.
@22 vzhladom na tento koment Ty asi este nebudes menstruovat pekne dlho
Ale dievča?!
Navyše ak mám nejaké pochybnosti, určite nezaložím fórum a idem k doktorovi.
@15matka14