Baby poznate to, ? dnes som sa o tom dozvedela aj ked mozno som poznala uz predtym len si nepamatam. Kazdopadne zaujimave ale akosi tumu nechapem uplne. Nejake skusenosti, alebo tak ?
@tasha5 podľa mňa niet nad tampón, ale každej ako sa jej lepšie.. neviem si predstaviť umývať to zakaždým, asi to chce aj trochu prax pri vyberaní a vkladaní
@robitusin ano vlozis si plastovu nadobku, ktora zachytava krv, vyhoda je zevraj to, ze sa da nosit cely den, ale musis ju vybrat a vzdy umyt pred dalsim zavedenim, hnus co?
@greyness asi si zle citala , mozno som uz poznala iba si nepamatam .. mozog vytesnuje niektore veci . ved je to take cele divne, tak neviem ako to vobec vymysleli . a este aj maly sa mi zda ale asi to ide nejako
pamätám si, že raz pred asi 4 rokmi sme to s kamoškou našli na nete a písali sme si o tom a bola to strašne vtipná konverzácia, s ktorej som sa skoro pocikala
myslím si, že je to dosť nepraktické také niečo, neviem si predstaviť, ako by to niekto používal na verejnom WC
Počula som o tom a osobne si myslím, že okrem financií (možno, neviem), lebo si to človek kúpi raz a potom to umýva - ale aj tak je to hnus - to nemôže byť lepšie v ničom, aj keby to stálo 5 centov a dalo sa to používať tri mesiace, tak si to nekúpim, ble :/
Okrem toho - čo ak by sa mi to nejako, keď to bude vnútri, otočilo, vylialo? Tampón sa zavádza, vložka sa lepí, človek cíti, keď to treba už vymeniť. A čo, keď sa to "preplní"? Nemyslím si, že vnútri je to tak ľahko citeľné ako zvonka, na koži.
Nehovoriac o tom, ako bolo vyššie spomenuté - za prvé si neviem predstaviť, že by som to v nejakom obchoďáku, robote, alebo na inom verejnom priestranstve mala umývať , nehovoriac tiež o tom, že aj keby som to už zvládla, čím to umyjem? Mydlom? Pre citlivejšie baby to znamená pravdepodobne kvasinkovú infekciu. Ak to neumyjem ničím dezinfekčným, tak bohvie, akú "pliagu" ešte by som si tam mohla naniesť z verejných hajzlov...
@fleur1301 to vyliatie mi napadlo hned ako prve, ze to by zacalo byt uz vsliejake , ale ta co navrhla dalsi design vylepsila ten prvy, tak len sme asi na to neschopne a ide to
vyzerať nechutne to môže, ale vložky mi prídu oveľa nechutnejšie. a ja by som sa nebála vybratia, skôr toho, že to nevyberiem, keďže tam je nejaký podtlak a kopa žien s tým vraj mala problém. v každom prípade, ak raz budem mávať krámy častejšie ako raz do roka, skúsim, lebo vyhadzovať peniaze na tampóny a vyhadzovať tampóny do koša celý život mi príde dosť otrava.
@ladylolita ked si chces vymenit tampon, staci ked poziahnes za snuru a potom si mozes dat kludne vlozku a nedtoknes si nicoho, co by ti mohlo sposobit infekciu, nezaspinis sa.... Ten kalisok ked vyberas tak co? Myslis ze to same z teba vypadne?
@neoriginalna lenže infekciu ti môže spôsobiť samotný tampón ktorý je z materiálu v ktorom sa veľmi dobre darí baktériám. Ja tampóny používam, ale tieto vaše argumenty ehm
@ladylolita no, ja napríklad tampóny neobhajujem, používam ich raz za uhorský rok :/ Aj to v takej kombinácii, že keď idem športovať, alebo si chcem dať sukňu ZROVNA v tom období keď mám krámy, a tak podobne. Keď sa dá, tak vložku...
Presne, ako píšeš - po použití tampónov mávam infekcie - akokoľvek si vymydlím ruky a akokoľvek som hygienická, stávalo sa mi to aj pri tampaxoch,kde človek nejde vôbec dnu prstom, tak to seriem...radšej budem nosiť, pre niekoho nechutné, vložky.
menstruacny kalisok si vela , podotykam dospelych zien, nevie vynachavalit......ja ho sice nepouzivam, mne celkovo vadi, ked mam cosi dlhodobo pocas kramov mat v sebe, ci tampon, ani teliesko by som si nedala z tohto dovodu ....ja len, ze ak vam toto pride nechutne, to akoze ten tampon vam nechutny nepride? alebo vlzka?....ved je to za jedno?...a nehygienickejsie?...no tak sa pozrite, z coho sa vyrabaju tampony a z coho je vyrobeny kalisok...osobne, ak by som si msuela zvolit, tak radsej asi kalisok (nakolko jevyrobeny z hmoty, na kt. sa nezachytavaju bakterie, co sa o tampone povedat , neda.....ten sa ti v tele pekne rozklada .....pre mna zatial nie, ale nevidim nic hrozne na tom (cize mozno niekedy v buducnosti...)
Registrujem túto tému už nejaký čas na Facebooku, ale príde mi to hlavne nepraktické, ako spomína @sorciera nechutné ked tak už sú podľa mňa aj vložky, aj tampony, tak aj kalistek....
Veľa ľudí si to chváli, no ja som stále nedostala na Fb odpoveď na otázku, ako je to s tým, že človek predsa nie je stále len doma v svojej kúpelni a vylievať to niekde v škole si neviem predstaviť.
Skrz ekologiu a peniaze, je to ževraj šetrnejšie a tie ženy, čo sa zaujímajú o ezoteriku a duchovný rozvoj, ževraj s tým robia nejaké rituály, či kreslia, alebo polievajú kvety doma.
Ja používam stále tampony, vložkz, či kalíštek neriešim.
@ladylolita mne nepríde super hygienicke ani jedno, vsetko ma svoje plus aj minus
ved to robia tak, že si berú flašku s vodou a prepláchnu to na záchode neviem čo z toho robíte takú vedu, ja osobne to nepoužívam lebo by som sa bála, že to už nevytiahnem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
poznám a je to fuj
ale inak príde mi to maximálne nehygienické a bléé. fakt si neviem predstaviť ako by som to vylievala a oplachovala kdesi v škole.
použitý tampón zahodím a mám po probléme toto musí byť
@momoglamorous dosť akože. a neviem si predstaviť, že existuje aj niekto, kto to seriózne vážne bežne používa?
no ak vyskúšaš, kľudne daj vedieť..
@etel kde by si ty nebol
inak, ale má to praktické využitie, z toho by mi rovno mohli urobiť aj rozbor krvi, neznášam keď mi zo žily musia brať
@tasha5 tak samozrejme ako pre koho
myslím si, že je to dosť nepraktické také niečo, neviem si predstaviť, ako by to niekto používal na verejnom WC
Okrem toho - čo ak by sa mi to nejako, keď to bude vnútri, otočilo, vylialo? Tampón sa zavádza, vložka sa lepí, človek cíti, keď to treba už vymeniť. A čo, keď sa to "preplní"? Nemyslím si, že vnútri je to tak ľahko citeľné ako zvonka, na koži.
Nehovoriac o tom, ako bolo vyššie spomenuté - za prvé si neviem predstaviť, že by som to v nejakom obchoďáku, robote, alebo na inom verejnom priestranstve mala umývať , nehovoriac tiež o tom, že aj keby som to už zvládla, čím to umyjem? Mydlom? Pre citlivejšie baby to znamená pravdepodobne kvasinkovú infekciu. Ak to neumyjem ničím dezinfekčným, tak bohvie, akú "pliagu" ešte by som si tam mohla naniesť z verejných hajzlov...
Zhrnutie : nepraktické, nechutné, nehygienické, neestetické, nedomyslené.
Presne, ako píšeš - po použití tampónov mávam infekcie - akokoľvek si vymydlím ruky a akokoľvek som hygienická, stávalo sa mi to aj pri tampaxoch,kde človek nejde vôbec dnu prstom, tak to seriem...radšej budem nosiť, pre niekoho nechutné, vložky.
Veľa ľudí si to chváli, no ja som stále nedostala na Fb odpoveď na otázku, ako je to s tým, že človek predsa nie je stále len doma v svojej kúpelni a vylievať to niekde v škole si neviem predstaviť.
Skrz ekologiu a peniaze, je to ževraj šetrnejšie a tie ženy, čo sa zaujímajú o ezoteriku a duchovný rozvoj, ževraj s tým robia nejaké rituály, či kreslia, alebo polievajú kvety doma.
Ja používam stále tampony, vložkz, či kalíštek neriešim.
@ladylolita mne nepríde super hygienicke ani jedno, vsetko ma svoje plus aj minus
Toto mi prislo nechutne prosim pekne
Ja som na to počula dobré skúsenosti, trochu mi to tu príde predsudkovačné.
A nechutné bude všetko, je to proste krv a je jedno v je akom tvare a spôsobe narábania