keby dopravný podnik riešil problémy s mhd, ktore ma riesit, tak by bola o trooosku lepsia... ale aj tak robia co mozu, aby to "ako-tak" fungovalo všetko..
To je samostatny "ekosystem", vselico v nej zije kazdopadne kedze sa uz pohybujem po civilizovanejsich linkach a v noci ja vlastne ani mhd nechodim, tak je to celkom fajn. Hlavne ocenujem ze to kmita... Vzdy mam nervy ked dojdem "domov" a tu chodia 2busy za hodinu...
Vsetci nadavaju na bratislavsku MHD.
No pridte sa pozeiet k nám do Martina(tu bývam)
a potom vravte.Tu Nic nie je dobre.spoje meskaju,linky si chodia ako chcu proste hrozne.Kazde leto chodim do Bratislavy na desat dní aby som si oddýchol a vy to tam máte úzasnééééé...Linky chodia nacas,vzdy vyrazi so zastavky o minutu skôr,kym naberie ludi je presny cas,U nas vyrazi o dve minuty neskor a kym naberie ludi...(U nas sa nastupuje len prednimi dverami)tak je o pät minut neskor.
V Bratislave je premakana doprava.Vy tam mate 20 OC a do kazdeho ide bus,my tu mame jedno OC a ani do Toho nejde bus! Bratislava je moja srdcovka a u Vas v MHD je radost cestovat.Klimatizacia, a vzdy tu mate volne miesto,U nas je vzdy tlacenica.Moje hodnotenie MHD je 7 hviezdiciek
ja som spoko, v trnave mi zo sidliska ide jeden spoj za tri hodiny a tu kazdych 7 minut.
a ja v ba mhd pouzivam len na kratke vzdialenosti kedze byvam relativne blizko centra, keby byvam v dubravke mozno by ma to sralo viac.
jediny spoj ktory neznasam je 78 lebo pravidelne meska a potom dojdem do prace az 8:15 : (
Momentálne ma najviac štve už niekoľko rokov sa vlečúca snaha opraviť električkovú trať Karlovka - Dúbravka. Mám pocit, že sa električka každú chvíľu rozpadne, alebo, že ju budeme musieť tlačiť do toho kopca. Kvôli zníženej rýchlosti nejazdia podľa grafikonu, 13 minútová cesta trvá skoro 20 a stále to neupravili.
Tiež nechápem, prečo v určitých časoch nevedia posilniť intrákové spoje 31 a 39, keď už niekoľko desaťročí vedia, že bývajú preplnené.
Tie nové autobusy, čo nakúpili sú dosť zle vyriešené - úzke uličky a bidielkové posedenie v zadnej časti je vhodné tak na dlhé trate, keď sa nevezie veľa ľudí a nevystupujú a nenastupujú každých pár minút.
Ako správny sedlák v meste si neviem zvyknúť na to, že kedykoľvek dôjdem na zastávku, môžem ísť do 20 minút minimálne tromi rôznymi smermi
Doma bývam v okrajovej mestskej časti, ktorá nie je vôbec ďaleko od centra, ale MHD chodí raz za hodinu a spoj o desiatej pre istotu nechodí vôbec, lebo ním očividne nikto necestuje.
A keď zmeškám dve električky do školy, ešte stále prídem takmer načas, to je utópia pre mňa
Frekvencia je super, stav vozidiel tiež nie najhorší, ale strašne silno kúria v električkách v zime a človeku sa doslova pečú podrážky a syntetické vlákna.. A infraštruktúra Petržalky ma úplne zabíja, z jednej časti sídliska na druhú 50 minút tromi spojmi, srsly?
@narazuvzdornaa no v tomto je super Brno .. tam je frekvencia spojov taka masivna, ze ked sa niekde zdrzi salina (elektricka) tak potom Ti ide aj 5 za sebou toto je jedna z mala veci, ktore sa mi na vacsich mestach pacia. Nie ako v mensich, ako si pisala, ze autobus Ti ide so stastim raz za hodinu alebo raz za tri ..
som spokčo. nemusím si ani pozerať, kedy mi ide elina lebo mi idú furt
keď som doma tak si musím vždy dopredu pozrieť kedy ide bus ak nechcem na zástavke sedieť hodinu
Ked som isiel do Bratislavy vlakom tak sa mi stalk Toto:
Vysiel som zo stanice a zacal som cakat na bus,no v Tom som si spomenul ze si musim este pozriet vlak domov,no v tom mi prisiel bus.tak som si povedal ze potom este tych 15 minut pockam na dalai bus.vybral som sa znovu na stanicu pozrel vlak,bolo to asi 2 minuty .pridem na zastavku a co nevydim bus do Petrzalky !A to iste cislo! Najprv som si myslel ze to je ten isty bus ,no ale vsak to boli 2 minuty!
Vtedy som sa presvecil aka doprava je v Bratislave.
93 -ka dve minuty po sebe!
Nie nemám ju rada, lebo autobusy zo školy mi chodia 2x za hodinu /ráno a potom od 14 do 18/. Autobus na Zoo mi chodí tiež len pár krát za hodinu, to ani nevravím, že sa mi stáva, že vynechá spoj. Autobus zo stanice na DD je preplnený skoro nonstop.
Ale dostať sa z mesta domov je umenie, lebo, však prečo nie, jediný dobrý spoj čo mi šiel spod nového mosta zrušili a chodí len v rannej špičke keď je totálne narvatý a autobusy nestačia /alebo spolucestujúci sú neprispôsobiví. DO PRDELE NAČO A TREPÚ 32jkou KEĎ AJ TAK VYSTÚPIA NA MOLECOVEJ A JA SA KURŇA NEDOSTANEM DO AUTOBUSU NA HLAVNÚ STANICU)
Inak sa mi páčia naše električky
No pokiaľ by bol pri vstupe senzor, ktorý by očekoval človeka, a pokiaľ by bol došťaný alebo inak výrazne páchnuci tak by ho dnu proste nepustil, bolo by to super
kto zazil MHD v nitre tak si hovori, zlata bratislavska MHD
v ba busoch je sice smrad a hlavne v lete (lebo ved naco pustat klimu, a ked tam je klima, preco neotvarat okna , ved treba vetrat) ale to co je v nitre ked nastupi tak 20 ciganov a zamoria bus, je neporovnatelne... ale vtedy myslis uz skor nato, aby si sa zdravy, zivy a neokradnuty dostal von, seres na smrad
@canndy a čo potom spoje v KE, ktoré cestujú smer Luník I, II, III, IV... atď. však spoje čo chodia na Luník VII či VIII už majú aj zamrežované okienka pri šoférovi
bratislavska MHD je takym jednookym kralom medzi slepymi na Slovensku. v ramci Europy je dost hanebna. serie ma najma to, ze cez teple mesiace je takmer nepouzitelna a user unfriendly, nakolko klimatizaciou disponuje len velmi mala cast vozidiel. teraz od maja vraj vymienaju trolejbusy za nove klimatizovane, ale zial dusit sa v elektrickach a v dalsich autobusoch sa ludia budu aj nadalej.
je katastrofalna...s tunajsou mhd moze byt spokojny fakt iba clovek mimo ba pochadzajuci, keby totiz zazili mhd 90 rokov do takeho 2008 roka, nechvalili by ju
stve ma, ze mi zrusili 34-ku... to bol najlepsi autobus!! zasa sa mi paci, ze elektrickam dali lepsie intervaly i ked by mohli chodit na cas a cez vikend castejsie.... celkovo nie som ani spokojna ani nespokojna. busy meskaju, neda sa kvoli tomu spolahnut na prestupovanie a potom treba dlho cakat.
- autobusy/trolejbusy by nevytvarali zapchy pripadne mali vsade svoj pruh, cize by MHD mala prednost
- mali prednost aj elektricky
- v MHD by sa nevozili asociali
- nebola taka draha ze sa cloveku oplati cestovat viac vo dvojici autom
žila som predtým pár rokov v Brne, takže pre mňa je blavácka MHD-čka čisté zlo...a ešte aj prehnane drahá :ble: a hlavne, keď sa chcem niekam dostať načas, tak musím ísť radšej pešo, lebo týmto nie je šanca
@peterbanas7 mne stačí porovnať Bratislavu a Brno a proste Brno víťazí, tu by si sa posral ako to ide dobre. Čo mi vadí v Bratislave? Nové autobusy a autobus NEHLASI zastávky, ja ako človek, čo tam nechodím každý deň, nebodaj turista, ako mám vedieť, kde som, keď napísané je to len vpredu ? toto ma posledne strašne vytočilo
Tebe sa to páči, lebo si prišiel ,,z dediny" takže to chápem, ale nie je to až také úžasné
A dnes ma naštvali, lebo mi už nevyšla 3-mesačná študentská električenka kvôli dvom dňom v septembri, na ktoré zatiaľ nemám potvrdenie zo školy a tak mi je naprd aj celá Bratislavská mestská karta a musela som si kúpiť mesačnú, ktorá sa neoplatí.
@patoke
Kolko sa platia lístky?
No oproti Martinu,kde bývam je to dosť drahé,ale ked beriem do uvahy jej kvalitu je to primerané.
Tu je link: » imhd.zoznam.sk/ba/doc/sk/11828...
@peterbanas7 prečo do piče aspoň nehlásia tie vyjebané nové autobusy zastávky? to mám vždy sedieť vpredu pri tej tabuli aby som videla na tú tabulu? Alebo sa pýtať šoféra? toto mi teraz na tých autobusoch vadí najvia... Sobotu idem do Blavy, teším sa ako sa zase naserem krásne
@alysia
Asi si fakt blbá.
To ti robí taký problém sa pozrieť na tú tabuľku?
U nás v Martine by sme boli radi keby sme nejakú tabuľku vôbec mali!
Tam to musíš buď veľmi dobre poznať alebo si naštudovať po koľkých zastávkach máš vystúpiť.
Ale veď v trolejbusoch a električkách Vám to hlási!
A dokonca aj v niektorých autobusoch.
@peterbanas7 asi som fakt blbá keď sa najebe do autobusu milion ľudí a v prednej časti nie je už voľné, tak idem do zadnej časti autobusu nie? a to si mám brať ďalekohlad aby som na tú tabuľku dopredu dovidela? Dokonca aj v Trenčíne a to je len krajsské mesto a nie hlavné mesto nejakej republiky hlásia zastávky
ALe proste porovnávať nejaký Martin a hlavné mesto hm, to je dosť vtipné, to ako keď porovnávaš dedinský obchod s s hypermarketom v meste
bola som v marci v bratislave a nehlásilo v tých 2 autobusoch čo som šla, električky fajn, ale električky na letisko nechodia načo mi je to, keď to hlásia v tom spojení ktorým nejdem?
@alysia
No ja to nerozumiem.
Co chces?
Ved ja som este ani raz nevidel v Bratislave natrieskany bus!
A mimochodom ak si sla na letisko tak naco ti bolo hlasenie zastavok? Ved stacilo vystupit na konecnej,preboha!!!
A pripominam vo vecine busov to hlasi.
@alysia
A mimochodom nehovor ze som z Martina.
Ja sa idem stahovat do Bratislavy,a ako Martincan sa teda necitim!Citim ze patrim do Bratislavy a srdcom som Bratislavcan.A nestahujem sa do Bratislavy za pracou ako vedcina ale preto lebo sa mi to mesto naozaj páci!
@peterbanas7 si predstav, ze som potrebovala vystupit skor ako na letisku a je jedno ci idem na konečnú alebo nie, MHD má HLASIT zastavky! Bodka, na tom nie je nič k diskusii
Nevidel si natrieskany bus? Tak to si asi nikdy nesiel 93
@alysia
93-kou som náhodou siel velakrát!
A nebol natrieskaný vobec!
Vždy ked nastupis do nejakého busu vždy máš voľné miesto!
Vždy a bodka.
Ale ved vravím že to hlási a hlási!
Vo všetkom trolejbusoch,električkách,a v autobusoch,len v niektorých busoch to nehlási,no bóže to to je tragédia...
okey.. mat taku naivitu na bratislavsku MHD.. ja byvat v Martine, tak idem na biku na take kratke vzdialenosti..a ano..v Martine som bol uz niekolko krat, viem ako to tam vyzera..to s Bratislavou vobec nemozes porovnavat.. prajem ti vela uspechov cestovania v BA MHD.. nech zazies zopar asocialov.. 50 stupnov v autobuse..natrieskany az po dvere..v zapche stat.. na to len tolko ti poviem, ze v Martine ak si pouzival MHD, tak si bol dost lenivy, lebo na to, ake je to male mesto..sa tam viacej oplati bike..
Ja teda spokojna nejsom. Nechapem prečo nevyhadzuju smradlavych bezdomovcov a opitych ludi z MHD. Mali by častejšie chodiť revizori... A v tomto teple cestovať MHD to je cesta o život hlavne ked je prepchate. Sú tam male okienka z ktorych ide trochu vzduchu a to je asi jedine prečo sa tam komplet neudusime, klima neviem či funguje alebo nie no vobec ju necitiť. Najlepšie ked su všetci spoteny, mokry a lepia sa tam na seba. Niektore linky by mohli posilniť, ako napriklad 61 pretože ta chodi velmi malo a nakolko ide na letisko tak sa tam natrepu ludia s kuframi a polka autobusu je zapratana len nimi a ostatny nemaju kde stáť..
@nessia Smraďochov nevyhadzujú asi nikde, pritom to mi vadí na MHD úplne najviac. V pondelok som mal tú česť ísť MHD v BA, a keďže vonku bolo 35 stupňov, tak aj tá ledva 10 minútová z Petržky smer mesto mi dala zabrať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
No pridte sa pozeiet k nám do Martina(tu bývam)
a potom vravte.Tu Nic nie je dobre.spoje meskaju,linky si chodia ako chcu proste hrozne.Kazde leto chodim do Bratislavy na desat dní aby som si oddýchol a vy to tam máte úzasnééééé...Linky chodia nacas,vzdy vyrazi so zastavky o minutu skôr,kym naberie ludi je presny cas,U nas vyrazi o dve minuty neskor a kym naberie ludi...(U nas sa nastupuje len prednimi dverami)tak je o pät minut neskor.
V Bratislave je premakana doprava.Vy tam mate 20 OC a do kazdeho ide bus,my tu mame jedno OC a ani do Toho nejde bus! Bratislava je moja srdcovka a u Vas v MHD je radost cestovat.Klimatizacia, a vzdy tu mate volne miesto,U nas je vzdy tlacenica.Moje hodnotenie MHD je 7 hviezdiciek
a ja v ba mhd pouzivam len na kratke vzdialenosti kedze byvam relativne blizko centra, keby byvam v dubravke mozno by ma to sralo viac.
jediny spoj ktory neznasam je 78 lebo pravidelne meska a potom dojdem do prace az 8:15 : (
Tiež nechápem, prečo v určitých časoch nevedia posilniť intrákové spoje 31 a 39, keď už niekoľko desaťročí vedia, že bývajú preplnené.
Tie nové autobusy, čo nakúpili sú dosť zle vyriešené - úzke uličky a bidielkové posedenie v zadnej časti je vhodné tak na dlhé trate, keď sa nevezie veľa ľudí a nevystupujú a nenastupujú každých pár minút.
Doma bývam v okrajovej mestskej časti, ktorá nie je vôbec ďaleko od centra, ale MHD chodí raz za hodinu a spoj o desiatej pre istotu nechodí vôbec, lebo ním očividne nikto necestuje.
A keď zmeškám dve električky do školy, ešte stále prídem takmer načas, to je utópia pre mňa
Frekvencia je super, stav vozidiel tiež nie najhorší, ale strašne silno kúria v električkách v zime a človeku sa doslova pečú podrážky a syntetické vlákna.. A infraštruktúra Petržalky ma úplne zabíja, z jednej časti sídliska na druhú 50 minút tromi spojmi, srsly?
keď som doma tak si musím vždy dopredu pozrieť kedy ide bus ak nechcem na zástavke sedieť hodinu
Vysiel som zo stanice a zacal som cakat na bus,no v Tom som si spomenul ze si musim este pozriet vlak domov,no v tom mi prisiel bus.tak som si povedal ze potom este tych 15 minut pockam na dalai bus.vybral som sa znovu na stanicu pozrel vlak,bolo to asi 2 minuty .pridem na zastavku a co nevydim bus do Petrzalky !A to iste cislo! Najprv som si myslel ze to je ten isty bus ,no ale vsak to boli 2 minuty!
Vtedy som sa presvecil aka doprava je v Bratislave.
93 -ka dve minuty po sebe!
Kvalitnajsie?
Ved to sa kvalitnejsie ani urobit neda,ved je to strasne premakane!
Ale dostať sa z mesta domov je umenie, lebo, však prečo nie, jediný dobrý spoj čo mi šiel spod nového mosta zrušili a chodí len v rannej špičke keď je totálne narvatý a autobusy nestačia /alebo spolucestujúci sú neprispôsobiví. DO PRDELE NAČO A TREPÚ 32jkou KEĎ AJ TAK VYSTÚPIA NA MOLECOVEJ A JA SA KURŇA NEDOSTANEM DO AUTOBUSU NA HLAVNÚ STANICU)
Inak sa mi páčia naše električky
v ba busoch je sice smrad a hlavne v lete (lebo ved naco pustat klimu, a ked tam je klima, preco neotvarat okna , ved treba vetrat) ale to co je v nitre ked nastupi tak 20 ciganov a zamoria bus, je neporovnatelne... ale vtedy myslis uz skor nato, aby si sa zdravy, zivy a neokradnuty dostal von, seres na smrad
- autobusy/trolejbusy by nevytvarali zapchy pripadne mali vsade svoj pruh, cize by MHD mala prednost
- mali prednost aj elektricky
- v MHD by sa nevozili asociali
- nebola taka draha ze sa cloveku oplati cestovat viac vo dvojici autom
@hellium odkedy robi kolenik autobusara?
Tebe sa to páči, lebo si prišiel ,,z dediny" takže to chápem, ale nie je to až také úžasné
@antifunebracka a fakt sa podobá
frekvencia spojov je ako tak, ale samozrejme je vzdy co vylepsovat.
ked som sa po dvoch tyzdnoch vratil z rumunska, tak som si bratislavksu MHD nevedel vynachvalit takze uroven je vzdy relativna
Kolko sa platia lístky?
No oproti Martinu,kde bývam je to dosť drahé,ale ked beriem do uvahy jej kvalitu je to primerané.
Tu je link:
» imhd.zoznam.sk/ba/doc/sk/11828...
No nemôžem s tebou súhlasiť.
A bola si už niekedy v Bratisleve,pochybujem lebo keby hej,tak takto nevraviš
Ale veď je to úžasná doprava.
Čo všetci máte?
Čo majú tie autobusy lietať?
Asi si fakt blbá.
To ti robí taký problém sa pozrieť na tú tabuľku?
U nás v Martine by sme boli radi keby sme nejakú tabuľku vôbec mali!
Tam to musíš buď veľmi dobre poznať alebo si naštudovať po koľkých zastávkach máš vystúpiť.
Ale veď v trolejbusoch a električkách Vám to hlási!
A dokonca aj v niektorých autobusoch.
ALe proste porovnávať nejaký Martin a hlavné mesto hm, to je dosť vtipné, to ako keď porovnávaš dedinský obchod s s hypermarketom v meste
bola som v marci v bratislave a nehlásilo v tých 2 autobusoch čo som šla, električky fajn, ale električky na letisko nechodia načo mi je to, keď to hlásia v tom spojení ktorým nejdem?
No ja to nerozumiem.
Co chces?
Ved ja som este ani raz nevidel v Bratislave natrieskany bus!
A mimochodom ak si sla na letisko tak naco ti bolo hlasenie zastavok? Ved stacilo vystupit na konecnej,preboha!!!
A pripominam vo vecine busov to hlasi.
A mimochodom nehovor ze som z Martina.
Ja sa idem stahovat do Bratislavy,a ako Martincan sa teda necitim!Citim ze patrim do Bratislavy a srdcom som Bratislavcan.A nestahujem sa do Bratislavy za pracou ako vedcina ale preto lebo sa mi to mesto naozaj páci!
Nevidel si natrieskany bus? Tak to si asi nikdy nesiel 93
93-kou som náhodou siel velakrát!
A nebol natrieskaný vobec!
Vždy ked nastupis do nejakého busu vždy máš voľné miesto!
Vždy a bodka.
Ale ved vravím že to hlási a hlási!
Vo všetkom trolejbusoch,električkách,a v autobusoch,len v niektorých busoch to nehlási,no bóže to to je tragédia...
No v jednom musim s tebou suhlasit,v komente @34
ked si povedala ze Martin je dedina,je a diera.
Pánu Bohu za chrbyom
V Bratislave je užasná MHD.
Súhlasim s tebou