....že ked robili vodičák tak sa im stávalo že im skapalo auto (sa vypol motor) na križovatke a že to bol strašný trapas... ...a mne to auto robí tiež a nemám ho ani také staré a všetci vravia že je to normálne... tak ja neviem
ocova pežotka ma kktsku spojku a velmi slaby volnobeh, clovek sa bez plynu pohina pol dna a obcas spojku sekne ze to skape, ten motor sa da skapat tak lahko ze to nieje az mozne.
dovodov moze byt niekolko, bud nemas cit v nohach, alebo nieco technickejsieho razu - nejaky podtlakovy/volnobezny ventil, cerpadlo, kyslikova sonda, ale myslim, ze to bude ta prva moznost.
@wind počkaj, akože vyraďoval rýchlosť ešte predtým, jak zastavil? to ľudia bežne robia toto?
ako, v autoškole som sa učila vyraďovať PO zastavení, a ani to nerobím, lebo naši ma naučili zaradiť jedničku alebo spiatočku, podľa sklonu cesty, a vypnúť motor (čo vysvetľuje to, prečo sme párkrát so sestrou keď sme boli malé pri hraní sa v aute takmer rozbili garáž )
mne to zdochlo tiez na kopci na krizovatke, a nebol tam uz ani benzin (auto na plyn, ale benzinom startuje)..tak so msa snazil to auto tlacit hore kopcom, ani som s nim nepohol, zamnou ludia v autach, nakonec sme ho museli dostat na kraj cesty nejako a potom prisiel benzin
Start-stop si nedovoli vypnut motor ak bezi napriklad vyhrievanie v lepsie vybavenych vozoch, alebo klimatizacia. Ak je rozpalene turbo, slaba bateria a podobne.
V autach so start-stop sa sleduje ovela viac parametrov pocas prevadzky, ako v inych beznych vozidlach.
@burble noa ked idem po dllhej ulici, v dialke uz vidim cervenu, tak si vyradim a idem. ked nemas ziadnu rychlost, tak ta nic nebrdzi, pekne volnobeh. Alebo ked idem dole z kopca z jedneho sidliska, tiez vyradujem, lebo sa chcem rozbehnut. Stvorka by ma pustila tak po 60 mozno, na neutrale kym som dole idem 90.
@wind zaujímavé, budem musieť odskúšať...ale tak ja zväčša brzdím so stlačenou spojkou, dole kopcom tiež trošku pribrzďujem, takže myslím že aj spojku mám tým pádom stlačenú - nemôžem sa príliš rozbehnúť, sídlisko, z ktorého ja chodím dole kopcom má hneď pod tým kopcom kruháč
štart stop neštart stop, keď si raz vodič ako Pavarotti rapper, tak halt je to na piču...
Jazdi na stodvacine, nauč sa to, tá je asi najlepšia a potom nebude problém. No a stodvacinu kúpiš za pade a o mesiac odnesieš na šrot a lóve sa ti ešte vrátia
@burble bežne sa vyraďuje teda ja napríklad aj keď som pred dedinou/mestom aby som nemusela zbytočne brzdiť tak vyradím a v pohode sa pomalšie dokotúľam...Mne to v autoškole inštruktor nedovolil,ale s našim autom doma v pohode chodím na neutráli(tých pár desiatok metrov)
@4lex ako môže to byť chyba v aute,ale najčastejšie je niečo zle medzi volantom a sedadlom
@4lex no normálne to samozrejme nie je a malo by sa s tým niečo robiť (buď opraviť auto alebo poslať danú osobu znova do autoškoly nech sa naučí robiť so spojkou)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Ono to skapanie je o tom,ako ty pracuješ so spojkou a tú má každé auto iné(napr v Opli a v Renaulte sú úplne iné spojky aspoň čo máme my doma autá )
ako, v autoškole som sa učila vyraďovať PO zastavení, a ani to nerobím, lebo naši ma naučili zaradiť jedničku alebo spiatočku, podľa sklonu cesty, a vypnúť motor (čo vysvetľuje to, prečo sme párkrát so sestrou keď sme boli malé pri hraní sa v aute takmer rozbili garáž )
Navrhujem system vypnut, alebo zatazit vozidlo.
Start-stop si nedovoli vypnut motor ak bezi napriklad vyhrievanie v lepsie vybavenych vozoch, alebo klimatizacia. Ak je rozpalene turbo, slaba bateria a podobne.
V autach so start-stop sa sleduje ovela viac parametrov pocas prevadzky, ako v inych beznych vozidlach.
Jazdi na stodvacine, nauč sa to, tá je asi najlepšia a potom nebude problém. No a stodvacinu kúpiš za pade a o mesiac odnesieš na šrot a lóve sa ti ešte vrátia
@4lex ako môže to byť chyba v aute,ale najčastejšie je niečo zle medzi volantom a sedadlom
pre chytrákov