nikotin by vraj mal posobit trochu stimulacne, cize po cigarete by si mal mat viac energie fyzickej aj psychickej ale u mna to nikdy neplatilo.. ako u vas??
na fajceni najviac milujem ten pocit ked sa mi prvy sluk dostane do pluc proste take zvlastne naplnenie. no a najintenzivnejsi je tento pocit po jedle, alkohole alebo ked som predtym dlho nefajcila, proste je to uzasne ked sa clovek mega naje alebo vyjde po 8 hodinach z prace a zapali si cigaretu.
samozrejme aj to ze cigareta ukludnuje je super, vzdy mi to trocha pomoze ked som nejako rozhadzana
no a spolocensky aspekt ani nehovorim.. dobre sa to da ukazat u nas na byte, zo 7 ludi nas 5 fajci a uplne vsetko o sebe vieme, co kto robil cely den, ake ma problemy proste vsetko, lebo na cige o tom uplynulom dni vzdy pokecame. o tych dvoch nevieme ani zdaleka tolko, aj ked sa mame radi a bavime sa a vsetko, ale je to uplne o niecom inom.
a mam velmi rada aj to, ze ked si idem zapalit sama, mam proste chvilku pre seba. vacsinu dna okolo seba stale mam nejakych ludi a hrozne rada si idem vecer ked je tma sama zapalit a tych 5 minut si v klude a tichu popremyslat
Chutia mi, dosť často tvoria s kávou môj pozdrav na dobré ráno, sú mojím obedom, keď ma niekto vytočí, len cigareta mi pomôže "predýchať" všetko a áno, v podstate ak si so mnou niekto zapáli, poviem mu viac ako len áno a nie, ale radšej fajčím sama, s kávou a niekde v tichu, tme a chlade.
Už rok nefajčím, ale keď som fajčila, tak som mala rada to, ako kľudne som sa po cige cítila a najradšej som mala kľud pri cigaretke na balkóne, keď som rozmýšľala nad všetkým.
Teraz to mám ako @hetfield , akurát že cigy mi najviac chutia, keď mám fajne vyžraté.
najviac som si tu socializacnu stranku uvedomil teraz na stuzkovej ked som sa vonku pri cigarete pozoznamoval s partnerkami a partnermi spoluziakov...tych co tam boli a nefajciari ta si teraz uz ani tvar nevybavim
Prázdninové ráno, vstanem o pol desiatej, spravím si krémovú kávu a zapálim si na balkóne, keď nám ešte do bytu nepečie a nie je 40°
Alebo keď som bola s Bašou v Cannes a mali sme už len pár pojebane drahých francúzskych cigariet na pár dní a na cestu späť a ako sme si vychutnávali naše posledné, po viac než 24 hodinách bez, ležali sme v tme na teplom asfalte, nohy vyložené do hora a pozerali na hviezdy a lietadlá nad nami. Čiže celkovo, točáky keď dlho nefajčím.
Sociálny aspekt !!! toto veľmi. Spoznala som vďaka cigám kopu ľudí a tak nejak sa vždy mám o čom, keď idem na fajčpauzu aj s ľuďmi, ktorých dobre nepoznám.
A keď mám nervy, tak to 90% času aspoň trošku pomôže. A mám motiváciu ráno vstať z postele a vybrať sa do tej školy načas (teda aj s časom na cigu).
ani neviem čo, nie je to fyzický pocit ani tak, v poslednom čase mi je z nich skôr zle a hasím v polke, ale ono to akosi už ku mne patrí, keď nefajčím zažívam silné osobnostné krízy. ľúbim vyfukovať dym, premýšľanie pri cige, meditatívne stavy keď fajčím sama na balkóne aj pokec pri cige - som si práve uvedomila že tie cigaretové rozhovory sú také jasne časovo ohraničené, proste máš čas sa vykecať kým sa dofajčí ciga, môžeš na nej sledovať ako ti ubieha čas
že môžem len tak postávať, čumieť do blba, zastaviť sa... a nikomu to nepríde divné.
a spoločenský aspekt, samozrejme, kopec ludi som spoznala/spoznala trochu lepšie.. fajčenie z teba spraví spoločenskejšieho tvora, väčšinou.
hej a keď som v lete brigádovala, pýtala som si prestávku "môžem si skočiť zapáliť?"... a chudáci nefajčiari boli diskriminovaní, lebo sa nemali prečo vypýtať. vedúci bol chápavý fajčiar totižto.
..a nemilujem fajčenie, len je to fajn. neposeriem sa bez cigy.
s 99% ludi co sa poznam je vdaka cigaretam a stretnutiam na fajciarskom..
cigaretka po tazkom dni, cigaretka ked pijeme, po dlhych hodinach nefajcenia, rano ked idem v pyzame a dlhom svetri strapata rozospata na prvu, po sprche v uteraku s mokrymi vlasmi na balkone v zime.. je toho strasne vela
PREDBEŽNÉ ZHRNUTIE naznačuje(priamo hovorí), že SOCIALIZAČNÝ aspekt fajčenia pociťuje drvivá väčšina fajčiarov.
Ďalej poukazuje na akýsi osobitý druh relaxu a doslovne ZASTAVENIA SA. Utriedenia si myšlienok, krátky, ale o to intenzívnejší psychický oddych. Často zámienka vypnúť. Cigareta ako praktická súčasť „psychického poriadku.“
Trojicu TOP uzatvára možnosť kombinovania viacerých pôžitkov a tým zintenzívnenia celkového zážitku – cigaret+káva...cigareta+studený balkón...cigareta+jedlo+káva....a tak ďalej a tak ďalej..
ZAUJÍMA MA BLIŽŠÍ POHĽAD NA TIETO TRI „ZÁLEŽITOSTI“
skúsme sa zamyslieť a vziať ich pod náš drobnohľad..
určite je príčinou môjho fajčiarstva hlavne socializovanie sa, nič tak nepotúži vzťahy, ako vybehnúť si s niekým na cigaretku. a je absurdné, koľko ľudí by som nikdy nespoznala, keby som bola nefajčiar. ale tiež mi to chutí.
..a vôbec, vyfukovanie dymu špecifickým spôsobom tvorí podstatnú časť môjho sexepílu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Spoločenský aspekt zo mňa urobil slušne socializovaného jedinca (previously unheard of).
Ale najradšej ráno pred východom slnka, v skurvenej zime so silnou kávou, sama v úplnom tichu ♥
xD
samozrejme aj to ze cigareta ukludnuje je super, vzdy mi to trocha pomoze ked som nejako rozhadzana
no a spolocensky aspekt ani nehovorim.. dobre sa to da ukazat u nas na byte, zo 7 ludi nas 5 fajci a uplne vsetko o sebe vieme, co kto robil cely den, ake ma problemy proste vsetko, lebo na cige o tom uplynulom dni vzdy pokecame. o tych dvoch nevieme ani zdaleka tolko, aj ked sa mame radi a bavime sa a vsetko, ale je to uplne o niecom inom.
a mam velmi rada aj to, ze ked si idem zapalit sama, mam proste chvilku pre seba. vacsinu dna okolo seba stale mam nejakych ludi a hrozne rada si idem vecer ked je tma sama zapalit a tych 5 minut si v klude a tichu popremyslat
Teraz to mám ako @hetfield , akurát že cigy mi najviac chutia, keď mám fajne vyžraté.
Alebo keď som bola s Bašou v Cannes a mali sme už len pár pojebane drahých francúzskych cigariet na pár dní a na cestu späť a ako sme si vychutnávali naše posledné, po viac než 24 hodinách bez, ležali sme v tme na teplom asfalte, nohy vyložené do hora a pozerali na hviezdy a lietadlá nad nami. Čiže celkovo, točáky keď dlho nefajčím.
Sociálny aspekt !!! toto veľmi. Spoznala som vďaka cigám kopu ľudí a tak nejak sa vždy mám o čom, keď idem na fajčpauzu aj s ľuďmi, ktorých dobre nepoznám.
A keď mám nervy, tak to 90% času aspoň trošku pomôže. A mám motiváciu ráno vstať z postele a vybrať sa do tej školy načas (teda aj s časom na cigu).
A nemám po nich hlad.
Bože, fakt ich mám rada.
a spoločenský aspekt, samozrejme, kopec ludi som spoznala/spoznala trochu lepšie.. fajčenie z teba spraví spoločenskejšieho tvora, väčšinou.
hej a keď som v lete brigádovala, pýtala som si prestávku "môžem si skočiť zapáliť?"... a chudáci nefajčiari boli diskriminovaní, lebo sa nemali prečo vypýtať. vedúci bol chápavý fajčiar totižto.
..a nemilujem fajčenie, len je to fajn. neposeriem sa bez cigy.
s 99% ludi co sa poznam je vdaka cigaretam a stretnutiam na fajciarskom..
cigaretka po tazkom dni, cigaretka ked pijeme, po dlhych hodinach nefajcenia, rano ked idem v pyzame a dlhom svetri strapata rozospata na prvu, po sprche v uteraku s mokrymi vlasmi na balkone v zime.. je toho strasne vela
Ďalej poukazuje na akýsi osobitý druh relaxu a doslovne ZASTAVENIA SA. Utriedenia si myšlienok, krátky, ale o to intenzívnejší psychický oddych. Často zámienka vypnúť. Cigareta ako praktická súčasť „psychického poriadku.“
Trojicu TOP uzatvára možnosť kombinovania viacerých pôžitkov a tým zintenzívnenia celkového zážitku – cigaret+káva...cigareta+studený balkón...cigareta+jedlo+káva....a tak ďalej a tak ďalej..
ZAUJÍMA MA BLIŽŠÍ POHĽAD NA TIETO TRI „ZÁLEŽITOSTI“
skúsme sa zamyslieť a vziať ich pod náš drobnohľad..
..a vôbec, vyfukovanie dymu špecifickým spôsobom tvorí podstatnú časť môjho sexepílu.