Prečo si ludia často myslia že život inde sa bude vyvýjať tak ako u nás? Ak život naozaj vzniká náhodne ako tvrdí evolučná teória tak asi nebude podobný tomu nášmu. Je X kombinácií ako sa niečo môže vyvýjať prečo teda predpokladáme že bude podobný ako
v prvom rade si idem spravit pukance.
v druhom rade co znamena pre teba zivot ,jednobunkovec bakteria alebo ryba plaz ,lebo mi nejde dohlavy veta ' Ak život naozaj vzniká náhodne ako tvrdí evolučná teória'
no, už len na planéte Zem je (alebo bola, pred príchodom plodiny pestujúceho + industrializovaného ľudstva) naozaj úžasná biodiverzita, a niektoré druhy sú naozaj fascinujúco "mimozemské" (predovšetkým preto, že ich dobre nechápeme a ani nemôžeme plne pochopiť - narážam napr. na značne inteligentné chobotnice, alebo na evolučnú anomáliu, ktorú voláme vtákopysk)
takže skutočne nevidím dôvod sa obmedzovať antropocentrickou víziou a modelovaním celého UFO fenoménu okolo predstavy, že nepozemské formy života budú mať humanoidné črty. vesmír má nekonečný repertoár riešení a vývojových štádií... inak tu takýchto fór bolo už habadej, vyjadril som sa tuším pred tak 2 týždňami presne k tomu istému...
(čítal som ale aj o takej hypotéze, že, vychádzajúc z premisy, že vesmír je naozaj nekonečný, tak v celej tej nekonečnej škále potencialít dokonca niekde v časopriestore existuje aj presná kópia mňa, teba, proste nás všetkých, celej Zeme, ako vyzerá v tomto momente... takže môžeme pokojne predpokladať - bez toho, aby sme sa tým obmedzovali - že ľudia alebo ľudom podobné až identické bytosti sa vyvinuli aj niekde inde)
Máš pravdu ak je vesmír nekonečný tak sa v ňom mohlo vyvynúť hocičo (aj bytosti ktoré by boli naše identické kópie). Ale ak hľadáme mimozemský život ako to robí napríklad projekt seti@home tak je veľmi nepravdepodobné že takýto život sa vyvynul niekde v našej blízkosti. je to ako keď hádžeš kockou ktorá má nekonečne veľa čísel aká je pravdepodobnosť že 2x za sebou padne rovnaké číslo?
Opisany jav je teoria evolucnej zbiehavosti. Tatora vychadza z predpokladu, ze na vznik zivota v takej podobe, ako ho pozname, su potrebne iste podmienky a parametre v malom rozpati hodnot (zlozenie prvkov a vznik zlucenin potrebnych pre vytvorenie zivota - voda..., vhodne zlozenie atmosfery, atmosfericky tlak, casom ozonova vrstva atd.)
Dalej predpklada, ze ak budu tieto podmenky konstantne pritomne, evolucia pobezi po istych preddefinovanych schemach.
Lenze je pravdepodobne, ze tieto podmienky sa mozu vramci referencneho rozpatia menit a ovplyvnovat evolucny chod aj v zavislosti od obdobia, dlzky posobenia, charakteru zmeny. Zivot si bude vzdy nejak "hladat cestu", coho dokazom su evolucne anomalie, k comu sa blizsie uz vyjadril @thrwtchr.
Moj osobny nazor by bol, ze zivot vo vesmire sa podoba na bunkovej (aj subcelularnej urovni), mozno este na urovni jednoduchych mnohobunkovcov.
Vyssie formy neviem odhadnut a vyjadrit sa.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
v druhom rade co znamena pre teba zivot ,jednobunkovec bakteria alebo ryba plaz ,lebo mi nejde dohlavy veta ' Ak život naozaj vzniká náhodne ako tvrdí evolučná teória'
takže skutočne nevidím dôvod sa obmedzovať antropocentrickou víziou a modelovaním celého UFO fenoménu okolo predstavy, že nepozemské formy života budú mať humanoidné črty. vesmír má nekonečný repertoár riešení a vývojových štádií... inak tu takýchto fór bolo už habadej, vyjadril som sa tuším pred tak 2 týždňami presne k tomu istému...
Máš pravdu ak je vesmír nekonečný tak sa v ňom mohlo vyvynúť hocičo (aj bytosti ktoré by boli naše identické kópie). Ale ak hľadáme mimozemský život ako to robí napríklad projekt seti@home tak je veľmi nepravdepodobné že takýto život sa vyvynul niekde v našej blízkosti. je to ako keď hádžeš kockou ktorá má nekonečne veľa čísel aká je pravdepodobnosť že 2x za sebou padne rovnaké číslo?
» tinyurl.com/lw3nw2e...
Dalej predpklada, ze ak budu tieto podmenky konstantne pritomne, evolucia pobezi po istych preddefinovanych schemach.
Lenze je pravdepodobne, ze tieto podmienky sa mozu vramci referencneho rozpatia menit a ovplyvnovat evolucny chod aj v zavislosti od obdobia, dlzky posobenia, charakteru zmeny. Zivot si bude vzdy nejak "hladat cestu", coho dokazom su evolucne anomalie, k comu sa blizsie uz vyjadril @thrwtchr.
Moj osobny nazor by bol, ze zivot vo vesmire sa podoba na bunkovej (aj subcelularnej urovni), mozno este na urovni jednoduchych mnohobunkovcov.
Vyssie formy neviem odhadnut a vyjadrit sa.