Presne tak ako v @2 informacii je vsade a dost. Len niekto si nada ani tu namahu aby si co to zistil a mysli si ze sex je len zabavka a potesenie pricom nemyslia na dosledky. Potom su tu fora ako chalan sa do mna spravil, nemali sme ochranu bolo to pred tyzdnom ako zistim ci som tehotna? alebo mozem otehotniet ak... atd atd
A toto by podla mna nevyriesil ani ten zruseny zakon o sexualnej vychove.
ja by som navrhol, aby to bolo legalne od 18tich...viem, ze vela ludi by bolo proti a robili by to aj tak, ale predsa len, v 18tich ma clovek zodpovednosti viac ako v 15tich
Pretoze od 15tich zacina trestnazodpovednost (alebo trestnopravna) Pokial ju posunies na 18 znamena to ze vsetci ti kkti 15,16,17 budu nepostihnutelni aj ked spravia nejaku kktinu. A ako uz bolo povedane, aj ked to posunies na 18 aj tak im v tom nezabrnais. Nemas ako. Cize tych 15 je fajn hranica, neviem ako ostatny, ale v 15tich som o sexe vedel pomerne dost.
@13 pokial viem tak taky bol iba navrh nie? Potom to zamietli. V CR nedavno taky zakon presiel, ze sa posunula trestna zodpovednost na 14 spolu aj s tym sexom.
dnesna mladez,je hlavne nezodpovedna. Sex beru ako cukrikx,dam si ked mam chut a ked mi nahodou zabehne tak sa nic nedeje,dam si pripravok po,a ideme dalej.
no ja keď som sa dozvedela o jednej z našej školy čo má 17 a až po 4 mesiacoch zistila že je tehotná tak si myslím že dnešnej mládeži už nepomôže nič :/
možno by pomohlo, keby bol vzťah medzi rodičmi a deťmi otvorenenjší. Takto by sa mali s kým porozprávať, spoznali by "nebezpečenstvá" ohľadne sexu a ako sa pred nimi chrániť...
vy to chcete posunut na 18ku? prosim vas... mam kamaratku, dobru spoluziacku co zacala v 13tich a ta uz zije sexualnym zivotom so svojim kamaratom... chodia aj bez kondomu a ona si kupuje tie drahe tabletky za 700sk,-, pretoze bez kondomu je to zevraj lepsie...
v cesku to prednedavnom posunuli este o rok nizsie, na 14, a aj tak...
ked je decko nadrzane, tak kasle na zakazy... ci v 10tich, alebo 18tich, ked sa chalanovi postavi a baba je nadrzana... tak to urobia...
ja by som v pohode vydrzal, ale pre ostatnych by to asi nic neznamenalo, len dalsie protesty, co by sa riesili v novom case a na TA3, podobne ako teraz s tymi madarmi
ako tak rozmylsam, suhlasil by som s posunutim na 18-ku, hoci viem, ze by tomu nezabranilo, ale aspon nejake to zlepsenie nastalo..proste vacsina ma v 18-ke viac zodpovednosti ako v 15-ke a je zrelsiaa..a dalej nepodcenovat vplyv rodicov a skoly...su to prve a njsilnejsie faktory(no teraz aj media), kt. vplyvaju na deti......a mozno by pomohla sexualna vychova na skolach, ale nie v takomto smere ako s ato zacalo pred par rokmi uberat....ze pride ucitelka ukaze preserrvativ a hotovo...ist hlbsie, ucit sa o pohlavych organanoch, rozmnozovani, vychove deti...at. ...dufam, ze chapete..
@dad0 pred par rokmi? za cely cas co som bol na skole a je jedno ci ZS alebo gympel mi nikto o sexe nic nepovedal a nie to este ukazal kondom Jedine co mozem ratat je biologia ked sa preberal clovek ze pohlavne ustrojenstvo a tecka. To nie je sexualna vychova. Ked ma byt sexualna vychova tak normalne predmet povedzme 7-8 rocnik ZS a prebrat vsetko. Pohlavne ustrojenstvo, choroby, rizika, planovane rodicovstvo, co robit ked to praskne atd atd ale toho sa tak skoro v tomto state nedockame lebo jebla cirkev musi robit ramena - poslat ich do pice a zakon by presiel.
@28 copy that... v skole sme tiez nic take nikdy nemali... ale zas by to bolo problematicke lebo nie kazdy je mentalne vyspely rovnako v rovnakom veku... by som chcel vidiet ako by to v tej skole vyzeralo... ehm
na základnej sme mali furt nejakú sexuálnu výchovu a raz k nám došli taký ani neviem odkial a že nemali banány tak doniesli pór, mrkvu a ešte niečo kamoške vyklepanej dali kondom že to má navliecť na ten pór a bola nenormálne zhnusená aké je to mastné jáj to boli časy
@33 aj u nás to mali baby ale aj chalani ale každý zvlášť - ak to mali len vaše baby tak tipujem že to bolo o tých babských orgánoch ako správne používať tie hygienické pomôcky počas krámov a pod. - čiže mylsím že to by ťa moc nezaujímalo ale verím že aj bez tých prednášiek a výchovy o tom niečo vieš (už len preto lebo máš internet
@28 ....no sak si pamätam asi v 7 ci rocniku mali uz kamarati n adruhej skole " sexualnu vychovu"....a to dalej co si povedal, ze ako by to malo vyzerta, take je aj stanovisko v cirkvi......skoro ako keby si to skopiroval...
Myslim si ze mladez je az prilis poucena, ked som mala ja uz 13 som toho vedela dost vela z kadejakych casopisov, filmov, internetu a podobne. Tie deti to aj zaujima, a o antikoncepcii sa casto vravi. Podla mna tieto temy sa riesia skoro vsade. No problem je v tom ze existuju take typy ludi ktorych to absolutne nezaujima ci to dake nasledky bude mat, aj napriek tomu ze to vedia to spravia, cize pouceni by boli ale povedat si nedaju. Napriklad moja byvala spoluziacka neuveritelne aka bola pribrzdena. Spavala s chlapom asi rok bez akejkolvek antikoncepcie proste neuveritelne, a to mala 16, 17 cloveku rozum zastava. No a tak aj dopadla strednu ukoncila a kocikuje si dieta... Nasa mladez mysli tym dole nie tym dolezitejsim - rozumom.( Samozrejme nehovorim o vsetkych nemozem ich hadzat do jedneho vreca, je aj vela zodpovednych ludi)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Kto chce, informácie si nájde, dokonca sa dajú najisť aj v tých tinežérskych časopisoch.
Ale ked je niekdo nepoučiteľný, je mu to žial zbytočné...
A toto by podla mna nevyriesil ani ten zruseny zakon o sexualnej vychove.
@13 pokial viem tak taky bol iba navrh nie? Potom to zamietli. V CR nedavno taky zakon presiel, ze sa posunula trestna zodpovednost na 14 spolu aj s tym sexom.
možno máš pravdu nehádam sa
v cesku to prednedavnom posunuli este o rok nizsie, na 14, a aj tak...
ked je decko nadrzane, tak kasle na zakazy... ci v 10tich, alebo 18tich, ked sa chalanovi postavi a baba je nadrzana... tak to urobia...
ja by som v pohode vydrzal, ale pre ostatnych by to asi nic neznamenalo, len dalsie protesty, co by sa riesili v novom case a na TA3, podobne ako teraz s tymi madarmi
a informacii nie je nikdy dost!
@25 700,-korunové tabletky nie sú z tých najdrahších a navyše s HAK je vždy bezpečnejšia ako kondóm. (Samozrejme neobhajujem sex v 13 rokoch )
...ale ais od rodicov treba zacat...
Veľa je aj o výchove
Ja si spomínam, že u nás mali baby raz za rok niečo také ako sexuálna výchova, ale my chalani nie.
To ako nás netreba vzdelávať?