1..... Myslíte si, že môže matka zakázať dcére frajera? moja tvrdí že mám skončiť školu a potom mať vzťah to je choré nie? mi povedzte kto dnes nemá vzťah v 17 rokoch.
2..... Môže ma donútiť k tomu, aby som s ním nebola? prostredníctvom pol
@night Prečo riešiť to čo skôr. Myslím že je jedno koľko rokov mám ale ak sa nato cítim prečo nie. Priateľa mám, chceme byť spolu. Ale mame sa to nepáči. Nerobím nič, len som s osobou s ktorou mi je dobre. Viem že mama je môj rodič a do 18 nemôžem odísť ani by ma nemala nikam vyhadzovať. Ja chcem len vedieť či mi môže zakazovať vzťah čisto len vzťah a ak áno ako mi to môže zakázať.
Ja som mal prvy vztah az skoro v 19 a nemyslim si, ze to bolo chore ak som ho v 17 nemal
A zakazat moze ale koniec koncov, ak s nim budes dalej, nemoze v podstate spravit nic. Okrem toho, ze ta vydedi, posle na ulicu alebo do katolickej dievcenskej skoly.
@night normalne sa mi nechce verit ze som na tejto stranke natrafila na komentar posobiaci ze bol pisany osobou s iq vacsim ako cislo mojich topanok O___O
Preboha táto mládež. Vôbec ale vôbec vôbec vôbec nepozná svoje práva a povinnosti.
"Mne mama povedala že keď odídem von s ním, zavolá políciu aby ho našli" - WTF IS THIS SHIT? Dievča ak ty máš 18, tak ťa slovenský školský systém sklamal tak nehoráznym spôsobom, až to nie je pekné.
"mi povedzte kto dnes nemá vzťah v 17 rokoch." - čo je, prosím ťa, divné na tom, že sa niekto nevrhá do vzťahu s prvým, ktorý prejaví záujem? Ja napríklad tiež nemám vzťah a neprídem si "chorá". V mojom okolí sú poväčšinou s prepáčením egocentrickí infantilní idioti. Hádam len nemám vysoké požiadavky ak chcem niekoho NORMÁLNEHO. Vzťah opisuješ ako keby sa jednalo o nejakú vec, ktorú keď niekto nevlastní, tak je zaostalý.
K tomu ostatnému - nemôže zavolať policajtov, ani ťa zamknúť doma. Zakázať ti môže čokoľvek, je to predsa tvoja matka, ale je len na tebe, do akej miery ju poslúchneš.
ja mám len otázku, oslavuješ dnes 17te alebo 18te narodeniny? alebo je ten dátum narodenia pripadajúci na dnes len omyl...
a ešte, to že ti ho zakazuje podľa mňa znamená, že jej nie je sympatický, takže by som, byť ním, popracovala na tom, hoci ak nie sú "rovnaká krvná skupina" či ako sa to hovorí, tak si nesadnú, ani keby čo robil
@drobec186 I. Tvoja mama to myslí tak, pretože nechce, aby si kvôli tomu chlapcovi začala zanedbávať školu. A nič zlé nie je na tom, ak niekto v 17 rokoch nemá toho druhého.
II. Nie, nemôžu ho obviniť z únosu, ak si šla dobrovoľne a ak sa neskôr vždy vrátiš naspäť domov. Tvoja mama má o Teba strach, možno tomu chlapcovi nedôveruje. Koľko má rokov? Aký je tip? Pouvažuj...
III. Máš právo s niekým byť, od 15 rokoch si už zodpovedná sama za seba, vieš čo robíš. Ale nie je na škodu, ak skúsiš trochu počúvať aj svoju mamu, no pokiaľ si si istá, že on nie je zlý, tak sa s ňou slušne porozprávaj a vysvetli jej to.
Predpokladam ze sa tvoja matka obava, aby si si kvoli nemu nezhorsila prospech, pripadne ti nenarastlo brucho. Odporucam ho pravidelne pozyvat na nedelny obed, mozu spolu klepat rezne... a ked ho spozna, zisti ze je normalny (ak je a ziska si jej doveru, je dost pravdepodobne ze ta s nim pusti aj tam, kde by ste sa mohli oddavat cinnostiam pri ktorych je pritomnost matky neziaduca. Inak - @10
Jej sa nedá vysvetliť nič ona už neviem z akého dôvodu alebo nervov rozpráva a nepustí ma k slovu nikdy k ničomu nič sa jej nedá vysvetliť lebo ona si vždy všetko vysvetlí sama a sama to viem najlepšie je to tak odjakživa každy sme nejaký. Môjho priateľa pozná velmi dobre a dlhší čas. Vychádzali dobre, ale jej prekáža to že som si s ním ešte aj začala a že som šťastná a tak prídem niekedy domov neskôr alebo neprídem ked si oná želá. Nezažila ais niektoré veci ktore prežívam ja a tak nechápe ani to prečo s ním som je zbytočne hovoriť niekomu že chceme byť spolu že sa máme radi a že nám na sebe záleží, ked ona tomu nerozumie nerešpektuje a neschvaľuje to. A viem to velmi dobre ako to je a čo je vôbec u nej možné dosiahnúť nejakým vysvetľovaním. Nestalo sa mi žeby ma niekedy ona pochopila ked mi na niečom záleží tak asi viem akoby to asi bolo s týmto nie raz som sa pokúšala niečo vysvetľovať ale nemá to význam. preto som prestala počúvať a rešpektovať ja ich nemá cenu robiť čo chce matka ak vám zakazuje niečo načo máte nárok a je to môj život. Preto sa pýtam čo môže lebo posledné mesiace čo ona hovorí aké práva ja mám je až nereálna a nemožné. a ona mi chce rozhodovať o frajerovi o tom kedy mám mať vťah podľa jej by to tak malo byť ale vysvetli rodičovi že to bolo možno kedysi ked bola ona v mojom veku ale teraz je to inak. nedá sa to nedá.
a nie, nemusím mať frajera teraz, ja som ani netúžila po vzťahu ale jednoducho ked ho mám tak ho mám a kôli blbostiam nemám prečo niečo v živote meniť. a vôbec nie preto že sa matke nepáči s kým jej dcéra je, zvykne si. Zaľúbila som je jedno v akom veku, našla som prvého a posledného, žena alebo dievča to cíti. a preto že je prvý a môže ich byť ešte mnoho ale nemusí ja som našla toho pravého.
sú šudia čo mali 25 chlapov a možno v 30 svadbu, aj to len možno. Sú ľudia ktorý majú tretieho chlapca v živote a mladé sa vydávajú. Prečo by som napatrila medzi tie druhé ? nehovorím že preto že mám 16 alebo 17 rokov by som mala mať chalan pretože dnes ho má už každý ale ja ho jendoducho mám nemám ho náhodou a nemám ho ani nechcene. tak prečo by som mala uvažovať nad tým že mám ešte čas a počúvať čo mi hovorí mama mohlo to prísť o desať rokov a prišlo to teraz a ja to nezmením na veku nazáleží.
@kofolavsrdci nemyslela som to tak že teraz ked mám 17 mala by som mať už aj niekoho lebo je to dnes úplne bežné. ale ked ho už raz mám prečo by som mala uvažovať tak, akože niekto má už 25 a stále nemá partnera ja ho mám a nič na tom nechcem zmeniť. nehovorím to pretože že som mladá že by som teda mala mať právo mať chalana lebo ho dnes má každý že ho musím mať aj ja, to vôbec nie. tak som to nemyslela len som to spomenula. ja som sa dlho nikam nevrhala a keď som sa teraz aj "vrhla" do vzťahu nebolo to preto pravidlo že som mladá atď.. ale stalo sa stalo stalo sa z lásky a mohlo to prísť kedykoľvek ale prišlo to teraz tak prečo hovoriť o tom že niekto v 30 rokoch nemá partnera? ja ho mám tak hovorím o tom čo je nie o tom čo u niekoho nie je ani v 30 rokoch....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
2. nezvestná musíš byť 48 hodín a takže ak do 48 hodín zatelefonuješ už nie si nezvestná
A zakazat moze ale koniec koncov, ak s nim budes dalej, nemoze v podstate spravit nic. Okrem toho, ze ta vydedi, posle na ulicu alebo do katolickej dievcenskej skoly.
@drobec186
1.) Pri tomto bode, som sa ironicky pousmial....
2.) Pri tomto bode s políciou som sa rozchechtal a bránica sa mi natriasala jak Fukušima po jadrovom výbuchu...
3.) Zabila si klinec do rakve - jak napisal night - práve ten pohlavný styk je strašiak pre väčšinu rodičov
"Mne mama povedala že keď odídem von s ním, zavolá políciu aby ho našli" - WTF IS THIS SHIT? Dievča ak ty máš 18, tak ťa slovenský školský systém sklamal tak nehoráznym spôsobom, až to nie je pekné.
it's my life, it's now or never
i ain't gonna live forever
K tomu ostatnému - nemôže zavolať policajtov, ani ťa zamknúť doma. Zakázať ti môže čokoľvek, je to predsa tvoja matka, ale je len na tebe, do akej miery ju poslúchneš.
a ešte, to že ti ho zakazuje podľa mňa znamená, že jej nie je sympatický, takže by som, byť ním, popracovala na tom, hoci ak nie sú "rovnaká krvná skupina" či ako sa to hovorí, tak si nesadnú, ani keby čo robil
ti jebe? ja mam sice len 16 ale forewer alone zostanem aspon do 30ky
a k teme - ak je ten tvoj frajer naozaj nevhodny, tak na to pravo ma. ak je slusny, nema na to ziadny dvovod ale pravo este stale ma
II. Nie, nemôžu ho obviniť z únosu, ak si šla dobrovoľne a ak sa neskôr vždy vrátiš naspäť domov. Tvoja mama má o Teba strach, možno tomu chlapcovi nedôveruje. Koľko má rokov? Aký je tip? Pouvažuj...
III. Máš právo s niekým byť, od 15 rokoch si už zodpovedná sama za seba, vieš čo robíš. Ale nie je na škodu, ak skúsiš trochu počúvať aj svoju mamu, no pokiaľ si si istá, že on nie je zlý, tak sa s ňou slušne porozprávaj a vysvetli jej to.
a nie, nemusím mať frajera teraz, ja som ani netúžila po vzťahu ale jednoducho ked ho mám tak ho mám a kôli blbostiam nemám prečo niečo v živote meniť. a vôbec nie preto že sa matke nepáči s kým jej dcéra je, zvykne si. Zaľúbila som je jedno v akom veku, našla som prvého a posledného, žena alebo dievča to cíti. a preto že je prvý a môže ich byť ešte mnoho ale nemusí ja som našla toho pravého.