@semhamforas nechcem za to peniaze aj ked klobucik by som si tam mohla len tak polozit ale proste chcem zazit tu situaciu, to ako sa ludia budu spravat a hlavne doma nemozem lebo im to tu smrdi a len tak pred barak mi je to blbe... teraz ma to napadlo taky nahly impulz ze co ked
@sasuke akože ty niekomu niečo namaľuješ, keď ti hodí do klobúka 50 centov?
Resp aj to by malo byť v poriadku, ak by si "žobrala" nakoľko ani to nie je porušením zákona ak peniaze nezískavaš "podvodným spôsobom"
Čiže to bude s najväčšou pravdepodobnosťou tak, ako som napísal vyššie. Dokonca ani pri tom "žobraní" ti nemôžu nič spraviť Jedine že by si budila verejné pohoršenie
@sasuke aj ja tak tipujem, lebo budeš vyzerať málo úboho a strhane ale nebudem predbiehať udalosti.
ťažká otázka toto, záleží od miesta a času a vzhľadom na mne vyhovujúce miesta a čas skôr neprídem ako prídem
@opi55 áno ale to preto, lebo hranie na hudobný nástroj môže byť považované za „inú kultúrnu produkciu“ podľa nariadení mesta, prípadne za „hudobnú produkciu“ podľa zákona o verejných kultúrnych podujatiach, ktorej uskutočnenie môže podliehať povoľovaciemu, resp. oznamovaciemu konaniu pred príslušným štátnym alebo samosprávnym orgánom. No maľovanie do tohto nespadá. Ale ako som písal, aj tak by som sa informoval na mestskej polícii
@sasuke dosť silno pochybujem, že by to nebolo povolené ak dodržíš @2 navyše si žena a tým má dosť veľa policajtov problém dávať pokuty aj keby dačo nebolo v poriadku
no ak chceš niečo zarobiť, určite potrebuješ povolenie.. všetci pouliční umelci ho majú - resp. by mali mať. Platí sa tam nejaký poplatok - neviem či na deň ale asi tak nejak..
"Staromestskí poslanci schválili nové nariadenie v septembri minulého roka. Ak chce umelec predvádzať svoje umenie v uliciach Starého Mesta, musí sa zaregistrovať na miestnom úrade. Ak chce pouličnú aktivitu vytvárať viac ako 7 dní v roku, potrebuje povolenie, ktoré vydáva komisia."
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Ale za predpokladu, že si chceš niečo namaľovať len pre zábavu, nebudeš nikomu sťažovať/obmedzovať pohyb tak by ťa vyhnať nemali.
Ak sa ti to nechce pozerať v mestských nariadeniach, zavolaj si na obecnú políciu/príslušný mestský úrad a tam sa na to spýtaj.
Resp aj to by malo byť v poriadku, ak by si "žobrala" nakoľko ani to nie je porušením zákona ak peniaze nezískavaš "podvodným spôsobom"
Čiže to bude s najväčšou pravdepodobnosťou tak, ako som napísal vyššie. Dokonca ani pri tom "žobraní" ti nemôžu nič spraviť Jedine že by si budila verejné pohoršenie
Ak to tak spravíš, daj vedieť koľko si vyžobrala Zaujíma ma to.
ťažká otázka toto, záleží od miesta a času a vzhľadom na mne vyhovujúce miesta a čas skôr neprídem ako prídem
@semhamforas by si sa cudoval ako uboho viem vyzerat
@nesmies neviem este dam vediet
"Staromestskí poslanci schválili nové nariadenie v septembri minulého roka. Ak chce umelec predvádzať svoje umenie v uliciach Starého Mesta, musí sa zaregistrovať na miestnom úrade. Ak chce pouličnú aktivitu vytvárať viac ako 7 dní v roku, potrebuje povolenie, ktoré vydáva komisia."