no sice si nepolozil otazku ... moja triedna ucitelka na zakladnej mala taky prutik... ak niekto robil bordel, dostal po dlaniach supy... a hadajte kto stale nevedel sediet na riti
ja som sa s tym stretla na zakladnej ked som nastvala triednu a potom este u mojho tatina ked som bola mala a spravila som niekde nejaku gramaticku chybu. Pamatam si ze som raz ako mala napisala "do skoli" no a tatino mi potom kazal 100x napisat vedu "Do skoly sa pise s Y"
ja som písal 100krát tuším nejaké vety za trest. hneď v prvom ročníku, len preto, že som sa otočil a niečo povedal. neveril som, že niečo voči takým malým deťom mohli myslieť vážne.
na zakladnej skole som raz pisala 100 krat nemala som domacu ulohu... taka stara komancska minda ma donutila lebo som nenakreslila nieco na vytvarnu v siedmej alebo osmej triede zakladnej skoly...
Myslím že ešte na strednej som raz niečo také musela robiť... (Nepamätám si čo som písala a koľkokrát som to mala napísať, ale viem, že som to do konca hodiny nestihla a ten zvyšok mi bol potom odpustený...)
@mielikki hento je o ničom, v knihe je to hnusnejšie (hoci hlavná postava je hnusná sama o sebe... a celkovo, nezdajú sa ti ľudia narodení deň pred tvojimi narodkami hnusní? (Rowlu nesúdim, tá už má na to vek )
@erli Ja viem, že sú... ale pako, čo hrá toho paka sa narodil ešte o pár dní skôr, ale to je nepodstatný detail.
A veď to neestetično sa predsa vzťahuje predovšetkým na osoby mužského pohlavia (Fí, som rada, že som baba, čo ak by som sa narodil o deň skôr a naši by mi nedovolili dlhé vlasy, čo by zakryli môj hnusný ksicht? )
je to absolútna pravda, a to nie je všetko, dostávali tzv. hruštičky (tenkým ukazovátkom po prstoch, až im niekedy tiekla krv spod nechtov), búchanie hlavy o tabuľu, lavicu alebo iný vhodný predmet až tiekla krv z nosa, ťahanie za vlasy pri uchu a pod., možno niektorým žiakom by dnes podobné výchovné metódy pomohli
ja osobne som sa takych vela nenapisal, ale pamatam si ze spoluziak mal raz napisat 900 krat "Ked zazvoni, mam sediet na stolicke a byt pripraveny na hodinu."
Preto 900, lebo zo zaciatku to bolo 100 ale nenosil trest do skoly, tak mu to ucitelka stale zvysovala.
Raz sme museli jeden krat prepisat cely skolsky poriadok. Ani neviem, aky to malo zmysel, ale pamatam si, ze ked sme vsetci dopisali, ucitel to pozbieral, pretrhol a bez akehokolvek citania hodil do kosa. Bolo to dost vtipne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
ale v prvej triede som musela nespočetnekrát písať tie isté písmená a slová dokola a dokola, pre niektorých bol asi aj toto trest :p
A veď to neestetično sa predsa vzťahuje predovšetkým na osoby mužského pohlavia (Fí, som rada, že som baba, čo ak by som sa narodil o deň skôr a naši by mi nedovolili dlhé vlasy, čo by zakryli môj hnusný ksicht? )
na náboženstve?
eee, co?
jaaaaj, oneskorene mi došlo
bol som druhak, desat krat mi stacilo
a potom uz len ten povestny: -stary otec-
paradoxom je ze posledne roky som tie desiaty rozdavala.. co uz.. ludia sa menia
oco mi hovoril,že si zlepili perá a raz dva to mali načarbané
200krát "Nebudem klamať."
a myslim ze je malo ludi kto to nepozna...
ja osobne som sa takych vela nenapisal, ale pamatam si ze spoluziak mal raz napisat 900 krat "Ked zazvoni, mam sediet na stolicke a byt pripraveny na hodinu."
Preto 900, lebo zo zaciatku to bolo 100 ale nenosil trest do skoly, tak mu to ucitelka stale zvysovala.
na hodine sa správam disciplionovane a nenadavm spolužiačke ..100 krát . ale vydržala som .
no to musel byt nejaky uchyl ten ucitel