Ako naučím moju mačku, aby ma prestala škriabať a bola kľudná na rukách? Pomaly ju už ani pohladkať nemôžem. Ráno pradie a je veľmi prítulná, preto mi je ľúto, že práve cez deň nie je.Prosím píšte len tí, čo máte dobré skúsenosti s týmto
noo ja mam dvojrocneho kocúra a ten je úplne normalny, az na to ze niekedy škrabe.....noo niekto mi hovoril ze ked macky ludia plašia....tak sa potom ludi boja a nevydržia na rukách...
7 no je divoka veterinarka vravi, ze cisto "pasikave" su najagresivnejsie..prave takuto mam.. naposledy, ked som bola s nou u veterinarky, strasne som sa za nu hambila, vobec sa nedala chytit, skriabala kazdu ruku a kricala jak dieta..
@11 no neboj takych som mal uz vela...oni sa skludnia...ale samice su trosku divokejsie...moja stara macka ma uz 6 rokov a obcas sa este sprava ako maca a pusta pazure
Tá kastrácia by mohla pomôcť, ale mne napadlo, či tá tvoja mačka nemala nejakú negatívnu skúsenosť na rukách, či ju napr. niekto nezbil alebo nezhodil odniekaiľ alebo inak rukou neublížil a teraz sa bojí
18. to s tou kastráciu je totálna blbosť!!! my sme dali nášho kocúra vykastrovať a je od vtedy strašne neprítulný a každého škriabe, takže je to príliš individuálne...
@19 veď vravím, že by "mohla pomôcť". Vo väčšine prípadov to zvieratku pomôže, nie je nervózne, netúla sa... Ale zase musím povedať, že "vo väčšine" :/
@21 to by nemal byť taký problém. Dokonca ak si ju od malička kŕmila a stále brala na ruky, tak by na ne mala byť zvyknutá a nemala by sa ich tak báť. Určite ju nikto neudrel alebo jej nejako inak rukou neublížil? Nespadla niekomu z náručia alebo keď ju dvíhal?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
inak ja mam taku macku ze ked ju pol minuty udrzis na rukach bez toho aby utiekla je to zazrak mozno je to v povahe