tak ludia toto je moja prva diskusia a rozhodol som sa vám vyspovedať...na zaciatok by som poprosil o skutocne rozumne odpovede, ktore by mi mohli poradit a pomoct..nemusíte písať ze som magor lebo to viem aj sam...takze: moj problem je v mojej ziarlivost
fuuuha...v kazdom pripade je dobre ze si to uvedomujes...ja velmi skusenosti so vztahom, vztahmi, nemam, takze ti asi velmi neporadim, jedine jej viac ver... ziarliva som aj ja, ale neprejavujem to, ked viem, ze nie je dovod....tak skus ziarlit tak, aby o tom nevedela...asi blba rada, ale ine ma nenapada...drzim palce
musis sa zbavit komplexov, nadobudnut sebavedomie a povedat si ze si dost dobry pre nu a nema dovod ta podvadzat, pretoze ta miluje.. ale so ziarlivostou je to velmi tazke. ak v tom vztahu nie je dovera, tak co teda?
ono... freud mal takú pichlavú teóriu o tom, že keď človek žiarli nqa svoju partnerku, nie je to o tom, ze by sa bál toho, že by ho podviedla, ale toho, že v ňom je čosi, čo je schopné a pripravené podviesť ju.
čiže podla freuda neziarlis preto, ze je s niekym vonku a podviedla by ťa, ale ziarlis, lebo vies, ze ty na jej mieste by si jej bol schopný zahnúť.
táto teória sa mne osobne síce nepáči, ale asi na nej niečo bude. hlavne bola dostatočnou zámienkou, aby som s tou svojou žiarlivosťou začala čosi robiť.
hey, a mam rada, ked niekto hovorí aký je žiarlivý, lebo ja si potom nepripadám tak zle ešte ups
No, prekonať sa. Keď sa budeš takto správať, určite ťa nechá - to máš isté. Dojde jej trpezlivosť. Ver, že viem o čom hovorím. A vôbec, keď jej neveríš - a ty sa tak správaš, načo vlastne s ňou strácaš čas a energiu. Chcel si radu - alebo jej začneš veriť alebo si nájdi druhú babu, ktorej sa veriť dá. Neboj také sú. Ono to nie je možno o tebe, možno to len vám dvom spolu neklape. Keď neskúsiš, nebudeš vedieť.
Všetko je len o dôvere... keď tomu človeku plne dôveruješ tak potom automaticky nemáš dôvod žiarliť, keď vieš že by sa správne zachovala aj v tej najnaj kritickejšej situácií potom naozaj neni dôvod takto stresovať.. je to logické a jednoduché a mám to odskúšané
Podľa mňa je normálne že žiarliš keď je vonku z iným chalanom ale na druhej strane aj ja som dosť žiarlivý a to že sa ti bála zdvihnúť lebo nevedela čo jej povieš. No to sa mi už tiež stalo. Ono väčšinou sa to dá kontrolovať tým že robím niečo iné zaujímavé alebo keď si už fakt neviem pomôcť tak si idem zabehať to uvoľní to napätie. Horšie je to v situáciach keď som psychicky nie v pohode napríklad kvôli skúškam. Potom sa mi stane že sa mi žiarlenie vymkne spod kontroly. Ale to asi všetci keď sú na tom psychicky zle tak chcú byť z milovaným človekom a vzbudzuje to smútok že sú z radšej z niekym iným. Takáto žiarlivosť môže niekedy vyvolávať hádku ale ak nie si nonstop žiarlivec a paranoik tak to je podľa mňa v pohode.
@9 plnu doveru si uz neziskaju,kedze sa uz rozisli,budu mat pochybnosti obaja... chcelo by to vela casu a skutkov aby to prekonali.
A odpovedal si si chlape sam,musis prestat nato mysliet a doverovat jej. Pokial ti nea dovod na podozrenia tak ani na ne nemysli, uzivaj volnu chvilu,chod s kamosmi na pivo.
Napríklad keď sme boli na dozvukoch tak jednému spolužiakovi každých 30 minut volalo dievča a musel byť na linke a plakala mu do telefonu keď nestihol zdvihnúť. A furt chcela niekoho k telefónu aby potvrdil že nieje opitý a z žiadnou holkou...o pol tretej ráno to prestávalo byť vtipné...a nemyslím žeby on bol jeden z takých o ktorého sa mala báť. Takže takéto veci sú už dosť mimo zdravej žiarlivosti keď musíš toho druhého kontrolovať čo robí a hlavne v pravidelných intervaloch
Aj kamarátka má presne takéhoto istého frajera, tiež sa kvôli tomu rozišli, ale milujú sa, tak sú spolu..Ale jej strašne leze na nervy tá žiarlivosť, neviem ako by si sa jej mal zbaviť, ale dobré je, že si to uvedomuješ, to je prvý krok k náprave Myslím však, že žiarlivosť sa vyliečiť nedá..
tak mal by si byt k nej hlavne velmi mily ,aj ked ziarlis a nemal by si jej nadavat alebo "vybehnut " na nu .--snaz sa proste aby si zmenil ziarlivost ..ved ona ta lubi nie ?tak toi je dolezite
tak tie stresy nemaj! Sam si ich robis! Ked ide von tak ide, musis jej verit ak jej neveris tak to nemazmysel. A ver tomu, ze ak sa nezmenis opusti ta. Ziadna baba nechce takehoto chlapa. Skus jej verit a neries to, keby ta chcela podjebat uz to davno spravi a ani to nezistis. Pohoda, klidek bab je vela
a ja mam neco co by vam mohlo pomoct mozno uplne nednoduche a tazke zaroven. proste KOMUNIKACIA! oivec jej pomaly a s citom co rpezivas a ako vas vztah vnimas ty a nech ti ona na oplatku pove svoj nazor a jedine vtedy s tym podla mna mozete s tym neco urobit a posunut sa dalej drzim palec
úprimne ľutujem tých, čo žijú so žiarlivcom, a keď ešte nadáva...ó, zobudte sa, sú to násilníci, to už len krôčik k bitke, ktorú raz dostanete -to u báb. Chalani sa v tom prípade majú pripraviť na histerické neznesiteľné scény. Smutné, kruté, ale pravdivé.
žiarlivosť sa rozdelujedo do dvoch skupín,a nemusí každý patriť do poslednej skupiny-PATOLOGICKY žIARLIVý,kde sa už nekontrolovane aj udiera ako si tu niekto myslí!Myslím si že si velmi mladý ale aj velmi rozumny že si priznáš svoju žiarlivosť!Skús zapracovať na sebe,skús sa ovládať,lebo časom sa to bude prejavovať u teba stále silnejšie,alebo ak sa ti nedarí už teraz ,tak potom ak budeš si istý so svojou partnerkou že ju ozaj miluješ a chceš snou mať spoločný život,,a kým neni neskoro-navštív psychologa!Viem o čom rozprávam,,viem aj to ,čo prežívaš a fantázia žiarliveho človeka pracuje na plné obrátky...ja to prežívam vela rokov so svojim manželom,,a začala som v poslednom čase vystupovať voči nemu príliš tvrdo ale inak sa to už nedá...bud sa rozvedieme alebo navštívi spolu somnou psychologa,lebo potrebuje radu od nezainteresovaného človeka.Pri neustálej kontrole svojej partnerki docieliš iba to že si ju odoženieš od seba čím dalej,a aj ochladne ku tebe a bude stále na teba spomínať ako na žiarlivca!Ovšem aj jej vychádzky majú hranice,,,neviem kolko má rokov,,,či majú spločné záujmy stými kamarátmi,,v každom prípade má právo na slobodu a byť nekontrolovaná po každý krát!Vela úspechov ti prajem ,,nech sa ti darí...prajem ti zo srdca!!!!!!!!!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ono... freud mal takú pichlavú teóriu o tom, že keď človek žiarli nqa svoju partnerku, nie je to o tom, ze by sa bál toho, že by ho podviedla, ale toho, že v ňom je čosi, čo je schopné a pripravené podviesť ju.
čiže podla freuda neziarlis preto, ze je s niekym vonku a podviedla by ťa, ale ziarlis, lebo vies, ze ty na jej mieste by si jej bol schopný zahnúť.
táto teória sa mne osobne síce nepáči, ale asi na nej niečo bude. hlavne bola dostatočnou zámienkou, aby som s tou svojou žiarlivosťou začala čosi robiť.
hey, a mam rada, ked niekto hovorí aký je žiarlivý, lebo ja si potom nepripadám tak zle ešte ups
Tolerancia, ludia, tolerancia
A odpovedal si si chlape sam,musis prestat nato mysliet a doverovat jej. Pokial ti nea dovod na podozrenia tak ani na ne nemysli, uzivaj volnu chvilu,chod s kamosmi na pivo.